Aranykulcsosok, ha összejönnek

Néha tiszta szerencse, ha az ember elhagyja az autója forgalmi engedélyét. Így, kocsi nélkül,  nyugodt szívvel koccinthattam a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének szokásos évköszöntő partiján az ott megjelentekkel.

Az immár hagyománnyá váló hangulatos összejövetelre ezúttal a Párisi Udvar Hotel Budapest Passage részében került sor január 9-én estébe hajló időpontban, ahol a hazai szállodák concierge-pultjaiban dolgozók legjava találkozott, hogy együtt köszöntsék az idei évet, 2022-őt.

 

Először a ház igazgatónője, Schwindt-Kiss Andrea köszöntötte a megjelenteket, aki azt is elmondta, nagy megtisztetletés számukra, hogy a legnagyobb ilyen jellegű szakmai szervezet tagjait láthatják vendégül.

Majd Flesch Tamás, az MSZÉSZ tiszteletbeli elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, aki hozzátette, pontosan tudja és ismeri - szállodákat üzemeltető szakemberként - , hogy nincs könnyű helyzetben ma a portás-szakma, hiszen a covid uralta helyzetben jönnek-mennek a kollégák a pultban, feltéve, ha olyan szerencsés helyzetben van az adott ház, hogy nyitva tarthat ebben a sokszor vendégmentes időkben.

Ezt követően egy autósflotta szolgáltató cég ügyvezetője, Sződi János (Avalon) kapott szót, aki az egri borvidék szomolyai tájairól származó borokat mutatta be röviden, azon okból, hogy éppen ő hozta a rendezvényre ezeket a borokat, méghozzá saját pincészetükből.

Végül a concierge-ek nevében Buday Péter, az Aranykulcsosok elnöke köszöntötte szép számban megjelent kollégáit, majd hamisítatlan jókedvvel kezdetét vette a program nem hivatalos része: a közös poharazgatás jóízű beszélgetésekkel körítve, rég várt, elmaradt találkozások pótlása.

Abban a reményben váltak el az Aranykulcsosok, hogy az idei év biztos jobb lesz, mint a mögöttük hagyott kettő - amelyek meghatározóan a covid jegyében teltek -, miközben azt is megállapították, mindannyian tudják, a concierge pult mindig is egy szálloda szíve-lelke, anélkül nem működhet sikeresen egy ház, ezért ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nehézségek ellenére a legjobbat hozzák ki munkájuk során.

 

Forrás: Turizmus Online


Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.