Baba- és állatbarát hotel idén az Év Szállása

A Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa Hotel****+superior nyerte el az Év Szállása 2018 díjat. A magyar utazók véleménye alapján Hajdúszoboszló már negyedik alkalommal minősült a legvonzóbb turisztikai településnek, míg az Év Turisztikai Attrakciója a sóstófürdői Aquarius Élmény- és Parkfürdő lett. A verseny új kategóriával is bővült: minősítették a legvonzóbb román szálláshelyeket is.

Hatodik alkalommal díjazták a turizmus legjobbjait a Szallas.hu által életre hívott Év Szállása versenyen. A végső sorrend közel 900 ezer vendégértékelés, több mint 190 ezer szavazat és a szakmai zsűri értékelése alapján született meg.

Az Év Szállása fődíjat idén a baba- és állatbarát Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa Hotel****+superior kapta.

„A vendégértékelésből a hotelek népszerűségének és minőségének erőteljesen javuló tendenciája látszik. Ez azért is jelentős, mert a szállásadók a turizmust sújtó jelentős munkaerőhiány ellenére tudtak a szolgáltatásaik minőségén javítani” – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Az Év Turisztikai Attrakciója címet idén a sóstófürdői Aquarius Élmény- és Parkfürdő vihette haza, mely a Széchenyi Terv turizmusfejlesztési programja keretében épült meg 1,7 hektáron. A második helyezett a sarudi Aquaglide Vízijátszótér, a harmadik pedig a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum lett.

Átadásra került az Év Turisztikai Települése díj is, melyet a vendégszavazatok alapján idén, az Év Szállása verseny történetében immár negyedszer, Hajdúszoboszló vihetett haza. „Hajdúszoboszló ékes példája annak, hogy az évről évre megvalósuló jelentős turisztikai beruházásokkal, fejlesztésekkel hogyan lehet folyamatosan fenntartani, sőt fokozni az érdeklődést és vonzerőt a hazai és külföldi vendégek körében” – magyarázta Keresztes Nóra.

A második legnépszerűbb település Eger, a harmadik pedig Siófok. A verseny történetében először kiosztásra került az Év Szállása Különdíj is: ennek sorsáról a szakmai zsűri döntött. „A díjjal a Pangea Hotel Nyíregyházát tüntették ki. A zsűri figyelmét azzal hívta fel magára a hotel, hogy ugyan csak pár hónapja nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, mégis egyből komoly népszerűségre tett szert, ráadásul vendégértékelései is kimagaslóak (9,8-as) – mondta a szakember. – A Nyíregyházi Állatparkban található szálloda az állatvilág inspirálta szobakoncepciókkal egyedi és tökéletes kiegészítése a turisztikai desztinációnak.”

A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíj is gazdára talált a szállodai marketingre specializálódott Katona Zoltán személyében, aki a nagykanizsai Morgens Design ügyvezetője. A fenti kategóriák mellett a különböző szálláshelyeket szakmai díjakkal, népszerűségi díjakkal és minőségi díjakkal is megillették.

„Minden évben vannak új szereplők a listánkon, de előfordulnak visszatérők is, mint a Hotel Silver Hajdúszoboszló****+superior, aki idén negyedik alkalommal büszkélkedhet a 4-5 csillagos kategóriában legjobbnak járó népszerűségi díjjal, melyet az Év Szállása oldalon leadott szavazatok alapján ítélünk oda” – árulta el a marketing menedzser.

A legjobb ár-érték arányról, illetve a legjobban és legtöbbet értékelt szálláshelyekről a minőségi díjak tanúskodnak, mellyel kitüntették a Danubius Health Spa Resort Hévíz hotelt, a Wellness Hotel Gyulát, a Hotel Harka Harkányt és a Kinga Apartman Zircet is.

Konferenciahotelek közül a fővárosban a K+K Hotel Opera Budapest aratott győzelmet, míg vidéken a Hotel Eger & Park bizonyult a legjobbnak.

A Szallas.hu romániai terjeszkedése kapcsán az Év Szállása verseny idei újdonsága az Év Romániai Szálláshelye díj is, amit elsőként a nagybányai Magus Hotel *** Baia Mare zsebelhetett be. A romániai hotelek minősítésében a Travelminit foglalási adatai, vendégértékelései és a román szakmai zsűri segédkezett.

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.