Belépett a Boscolo Budapest is

Tudósítónktól - A 185 szobás, olasz családi tulajdonban lévő Boscolo Budapest lett a negyedik olyan magyarországi szálloda, amelyik megkapta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) minősítési rendszere alapján a Hotelstars Union (HU) ötcsillag superior minősítését.

A védjegyet ünnepélyes keretek közt Erdei János, a szövetség elnöke adta át szeptember 29-én Engelbrecht Kingának, a szálloda igazgatójának. A ház igazgatónője elmondta, az olasz Boscolo család a teljesen lerobbant, romos épület megvásárlása óta (2001-től) mintegy 100 millió eurót fordított az újjáépítésre, idén év elején adtak át 73 új szobát, és még egy 1.600 négyzetméter alapterületű kiállítási csarnok kivitelezése van folyamatban, aminek átadása után a Boscolo Budapest lesz a főváros legnagyobb rendezvény kapacitással rendelkező hotelje. A ház bevétele idén eddig 40 százalékkal nőtt a tavalyi azonos időszak adataihoz képest, és a Marriott csoporthoz való csatlakozásukat követően a foglaltság terén még jobb eredményeket várnak év végéig.
Erdei János mindehhez hozzátette, a Boscolo a negyedik minősített ötcsillagos superior szálloda idehaza, ez a legmagasabb minősítés e védjegyrendszerben. Európában összesen 20-25 ötcsillagos superior szálloda működik a minősítési rendszerben, ezek közül most az egyik a pesti luxusszálloda lett. A szövetség elnöke tájékoztatásképp még azt is elmondta, hogy eddig 320 magyarországi szálloda regisztrálta magát a HU rendszerébe, és 159 már meg is kapta a minősítést. (Magyarországon egyébként 784 állandó üzemeltetésű szálloda működik, összesen 900 a hazai házak száma a szezonálisan működőkkel együtt.) Végül újságírói kérdésre az ünnepélyes átadón azt is közölte a közelgő választásaik előtt az MSZÉSZ idén még hivatalban lévő elnöke, hogy közel egy éve folytatnak tárgyalásokat a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) a nemzeti védjegy kialakításáról és a Hotelstars Union összefésüléséről, véleménye szerint közel kerültek a megegyezéshez, talán még az idei évben megszülethet a megállapodás. (Vendég&Hotel)


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.