Busszal a Vár-béli Hiltonba? Miért is ne!

Ünnepélyes keretek között átadták a Hilton Budapest Historical Lounge recepcióját. Az új kialakításnak köszönhetően eddig nem látogatható terek nyíltak meg és váltak a szálloda szerves részévé. A különleges alkalom kapcsán a meghívott vendégek megismerkedhettek a szálloda egyedülálló helyszíneivel, mint az újonnan kialakított csoportos recepcióval, a közel 300 000 éves barlangbejárattal, az üvegfallal „átláthatóvá” vált Babits sétánnyal és a szálloda hangulatos várpincéjével.

A Hilton Budapest felújítása újabb állomásához érkezett akkor, amikor 2016 októberében a nagyközönség számára is elérhetővé vált az új recepció, a Historical Lounge. Az Budavári Önkormányzat már korábban szorgalmazta, hogy a vár területén minimálisra csökkenjen a buszforgalom, így a Hilton Budapest szálloda számára is megoldandó feladattá vált, hogy buszos vendégei részére a lehető legkényelmesebbé tegye az érkezéssel illetve távozással együtt járó ki- és beszállást.

Új bejárattal várja buszos vendégeit a szálloda

A Danubius Hotels Group végül arra az elhatározásra jutott, hogy a szállodához busszal érkező vendégeket ezentúl egy új bejáraton keresztül, a várfalon belüli terület érintése nélkül érkezteti. A több mint 600 millió forintos beruházás során a sziklába bányászati munkával süllyesztett aknán keresztül 2 darab 26 személyes hidraulikus felvonó szállítja a vendégeket a várfal tövétől az újonnan kialakított vendégfogadó térbe. Az újonnan kialakított szintről a panoráma-üvegezésű liftekből a Parlament látványa tárul elénk.

Az akna építésekor fontos tényező volt, hogy az alsó bejárati csarnok munkáit a Hilton eredeti alapja alatt 6 méterrel mélyebben kellett kialakítani. Az alsó bejárat megközelítése érdekében egy vendég-lépcsőt is kialakítottak, mely a védett várfallal párhuzamosan emelkedik. A alsó bejárati csarnokban az eredeti sziklaképződményeket, sőt ahol lehetséges volt az eredeti szikla-mennyezetet is meg tudták őrizni. A felső vendégfogadó tér a hetvenes években helyreállított Kolostor-kerengő teréhez és két újonnan kialakított, a vendégszintekre vezető panorámalifthez kapcsolódik.

Feltárulnak a Hilton Budapest új közösségi terei

Az ünnepélyes átadó során az elsők között a szálloda kiemelt partnerei próbálhatták ki az új területet, akik útjuk során nem csak a különleges barlangbejárat látványában gyönyörködhettek, de a kolostorudvar szintjére érkező két panoráma felvonót is kipróbálhatták. A Historical Lounge recepciójára érkezve az angol Goddard & Littlefair tervező iroda által kialakított elegáns, minden tekintetben modern és komfortos belsőépítészeti megoldásokkal találkozhattak.

A csoporttal érkező vendégek, mint jelen esetben az estre meghívottak is, teljeskörű kiszolgálást kaptak: a ki- és bejelentkezés mellett, akárcsak a főbejáratnál található recepció esetében, itt is mód van a poggyászok tárolására, továbbá teakonyha és illemhelységek teszik kényelmessé a várakozás perceit. A bejelentkezés után a vendégeknek nincs más dolguk, mint a kerengő oldalából induló új liftekkel feljutni az emeleti szobájukhoz.

Különleges helyszínek, felfedezésre váró terek

Dr. Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere, Dr. Deák Imre a Danubius Hotels Group vezérigazgatója és Árvai Zoltán a Hilton Budapest szállodaigazgatója méltatta a sikeres beruházásokat. A beszédeket követően folytatódott a különleges bemutató: a Historical Lounge-ból kilépve a Babits sétányon az új üvegkorlátnak köszönhetően a Parlament egyedülálló panorámája fogadta a vendégeket. Míg a borrajongók az egyedi atmoszférával rendelkező, újonnan kialakított pincehelyiségben bor-casinon tehették próbára a tudásukat, addig a Dominkánus udvaron LED-ruhába öltözött táncosok szórakoztatták a nagyérdeműt.

A felfedezések nem csak a látványra korlátozódtak, hiszen az ICON Étterem kulináris utazásra invitálta a meghívottakat. Az öt kontinens nemzetközisége mutatkozott meg a kiállított gasztro pontokon. Ahogy a szálloda nemzetközi vendégköre, éppen úgy a felszolgált különleges falatok is rámutattak arra, hogy a Hilton Budapest gasztronómiai kínálatában változatos és ízletes ételeket kóstolhatunk. A fogások között olyan ínyencségeket találhattunk, mint a maláj rákfarok, a szirakuzai halleves, a japán csirkenyárs vagy a jamaikai fűszeres lapocka. A finomságok mellé a frissítő italokat a Hilton Budapest borkínálatából szolgálták fel.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.