Egy ötcsillagos pesti szálloda a belsőépítész szemével

Az épület csodái, mint például a melegséget árasztó eredeti falfestmények, az úton-útfélen előbukkanó rejtélyes szimbólumok és a leporolt történelem mind olyan adottság, ami meghatározza a hely szellemét, de a házat megtölteni különlegességekkel - ez a belsőépítész feladata volt.

Egy szállodanyitásnál – főleg, ha valaki szabad kezet kap – az a legszebb, hogy mindenben a nulláról indulhat, aki megkapja a feladatot, mondta el Varró Zoltán sztárdizájner, egy különleges háznéző túra alkalmával, amelyre december 15-én délután került sor az ötcsillagos Mystery Hotel Budapestben.

A ház története maga volt az inspiráció

Bár a keretek adottak voltak, derült ki, de a lehetőségek közül neki kellett kiválasztani a legjobb megoldásokat. A tematika egy percig sem jelentett kötöttséget, sokkal inkább inspirációt. Olyan alapot, amire az ember folyamatosan építhet.

A cél az volt, hogy létrejöjjön egy igazi luxusszálloda, de nem a hagyományos értelemben. Ahol a luxust nem a hivalkodással, hanem a szolid, de büszke eleganciával azonosítják, ahol a magas színvonalat nem központi standardok, hanem a belső igények szerint mérhetjük. A jól bevált megoldások helyett inkább az izgalmakat kereste a tervező, a vendégektől pedig nem a sokat látott utazó illedelmes megelégedését, hanem igazi, szívből jövő rácsodálkozást remélt. Mert ha az ember egyszer felkerekedik, azért indul el, hogy valami olyat tapasztaljon a világból, amit azelőtt még sosem látott.

Tradíció és megújulás

A magyar millenniumi építőművészet egyik gyöngyszeme, a 82 szobás, ötcsillagos luxusszálloda, a Mystery Hotel Budapest. Ahol a lenyűgöző belső terek Varró Zoltán tervei alapján készültek.

A Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky és Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épületet a Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya építtette 1896-ban. A Ruppert Vilmos műépítész által megálmodott tereket a XIX. század egyik legelismertebb magyar festőjének, Than Mórnak művei díszítették, az üvegablakokat a világhírű Róth Miksa készíttette.

Az épület történelme során több ízben tulajdonost és funkciót váltott, jelenlegi formáját a nemzetközi szinten jegyzett és elismert sztárdizájner, Varró Zoltán tervei alapján nyerte el.

Luxus és varázslat

A szálloda a legújabb trendeknek megfelelően önálló tematikával várja vendégeit, mely a luxus - varázslat - élmény hármasára épül. A koncepciót a több mint százéves épület történelmi örökségét tiszteletben tartva, annak építészeti értékeit megőrizve különleges megoldások, egyedülállóan újszerű vizuális trükkök, optikai illúziók egészítik ki és teszik teljessé.

A tervező nem elégedett meg azzal, hogy az épület közös tereit újjávarázsolta: munkatársaival két éven át dolgozott azon, hogy minden egyes szobában egyedi, különleges hangulat bűvölje el az érkezőket: ezt sejtelmes fényekkel, puha szőnyegekkel, kristályon csillanó festményrészletekkel valósította meg.

Az épület szíve a The Great Hall Restaurant & Lounge. A terem meghatározó része az óriási csillár, az oszlopok, a súlyos függönyök és a loggiára vezető két vas csigalépcső. A ház egyik felső szintjén lévő étterem gasztronómiai inspirációját a nagypolgári, századfordulós ízek adták, amelyeket - az épülethez hasonlóan - a mai kor szellemének megfelelően, a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező séf és csapata dolgozott át.

Lakosztályai egytől egyig unikumok

A szállodában 3 különböző stílusú szobát találunk, amelyek a görög oszloprend alapján a dór, a ión és a korinthoszi neveket viselik. Az antik görög oszlopnak meghatározó szerepe van a szálloda tematikájában, olyannyira, hogy visszaköszönnek a közös terekben is.

A lakosztályok is maradandó élményt ígérnek: az Atelier Studio egy festőművész otthonát idézi meg, a Da Vinci Suite századfordulós szellemben nyújt fenséges kényelmet, a Monalisa Studio pedig egy üvegfalú és üvegtetőjű építészeti különlegesség.

Miért pont a spa és a tetőtéri bár lenne átlagos?

A The Secret Garden Day Spa egyedülálló spa egész Magyarországon. A gyönyörű eklektikus épület belső udvara igazi elvarázsolt barokk kertté változott, ahol hatalmas pálmafák alatt pihenhetnek a vendégek.

A spa-rész a szállóvendégek mellett a budapesti közönséget is várja luxus testkezelésekkel, személyi edzéssel.

A The Sky Garden Rooftop Terrace tetőteraszról Budai Várra nyíló kilátást élvezhetnek a vendégek, az épület tetején egy privát, szabadtéri jacuzzit is kipróbálhatnak.

A szálloda épületében külön bejárattal közelíthető meg három rendezvényterem, ahol konferenciák és privát rendezvények is otthont találnak. 

Nemzetközi és hazai elismerések

• A 23. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton a szálloda kategóriában az első hely (2021 NOV)

• Business Excellence díj -Legjobb Budapesti Business Hotel (2020 SEPT)

• Gold Key Awards ’for Excellence in Hospitality Design’ díjak 2019 (Legjobb európai Luxus Vendégszoba, Legjobb európai Luxus Lobby döntős)

Forrás: Mystery Hotel / Turizmus Online


Budapesti kiállításon debütál a hazai sztárdesigner új kollekciója

Budapesti kiállításon debütál a hazai sztárdesigner új kollekciója 

Budapesten, a Bútor, Lámpa, Lakástextil kiállításon állítják ki Varró Zoltán comói palotába tervezett tapétáit.
Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái

Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái 

A fővárosban járva egyre több helyen tűnnek fel az utóbbi években szállodafejlesztések, melyek között meglehetősen sok a látványos, felsőkategóriás hotel.
Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.
Új csapattaggal bővült az Accent Hotels osztrák divíziója

Új csapattaggal bővült az Accent Hotels osztrák divíziója 

2024. február 12-től Kálmán-Vörös Júlia vette át az Accent Hotels által Ausztriában üzemeltetett 6 szállodának a marketing területét.
Átalakulóban a hazai ingatlanpiac

Átalakulóban a hazai ingatlanpiac 

Jönnek a bérlakások és a hibridmodellek - ez utóbbi esetben irodákat alakítanak át hotelekké.
A magyar belsőépítész, aki Ázsiában és Dél-Amerikában is tervez

A magyar belsőépítész, aki Ázsiában és Dél-Amerikában is tervez 

Varró Zoltán, aki több éven át töltötte be Klasszis TopDesign versenyünk zsűri elnöki tisztét, a legismertebb hazai belsőépítészek egyike, aki az utóbbi években külföldön is egyre kapósabb.
Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás

Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás 

Mondhatnánk, olyan ez a történet, mint a mesékben – csakhogy nem egészen lenne igaz.
Mennyire etikus a megnövekedett rezsiköltséget áthárítani a vendégre?

Mennyire etikus a megnövekedett rezsiköltséget áthárítani a vendégre? 

Jókora meglepetések érik mostanában a vendégeket a Balaton partján és másutt is. A szállodák a megnövekedett rezsi és egyéb költségeket különféle módokon próbálják áthárítani a hozzájuk érkezőkre.
MTÜ: negyedmillió vendégéjszakát hozhat a szerelmesek ünnepe

MTÜ: negyedmillió vendégéjszakát hozhat a szerelmesek ünnepe 

A február 14-re regisztrált éjszakák száma 10%-os, február 16-18-i hétvégére várható forgalom pedig 12%-os növekedést mutat tavalyhoz képest.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.