A szerencsés, kétgyermekes Farkas család, akinél „átfordult az óra” negyedik alkalommal pihent a szállodában, a nyerteseket a szálloda külön meglepetésekkel várta. A szép számú éjszakát a szállodai szobákban és családi apartmanokban és 12 db speciális ún. bioházban töltötték el a vendégek az évek során. Az idei évet is sikerrel kezdte a szálloda: az első négy hónapban több mint 10 ezer vendéget fogadott a Kolping, akiknek 94 %-a belföldről érkezett. A családbarát szállodával kapcsolatban az sem meglepő eredmény, hogy minden harmadik vendég gyermek volt. Január-februárban szinte teljes teltházzal működött a hotel. Ez köszönhető részben az évek óta visszatérő, a kisgyermekesek körében nagyon népszerű 4=5 akciónak, és annak, hogy a hotel szolgáltatásainak jelentős része télen-nyáron elérhető. Kuriózumnak számít, az április végén átadott két kötélpálya, egy a felnőtteknek, egy a gyerekeknek, a kötélpályák szomszédságában pedig, felépült a kilátótorony, amelynek négy oldalán négyféle különböző módon lehet a falra mászni. A szálloda jelenleg gőzerővel készül a nyári időszakra, amire már most teltházuk van.
Egymillió vendégéjszaka a Kolpingban
Május 10-én jeles pillanat érkezett el az alsópáhoki Kolping Hotel történetében: ekkor ünnepelte a 12 éve családbarát szállodai szolgáltatásokat nyújtó ház egymilliomodik vendégéjszakáját.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.