Első bálozó igazgató, Epres Panni a ház arca, olasz design luxusenteriőr

Alig fél éven át tartó, teljes átalakítást követően, stílusosan az idei Anna-bál eseményére megnyílt a balatonfüredi Anna Grand Hotel. Az újjászületett, négy csillag superior besorolás-várományos ház, immár nevéhez méltóan, igazi luxust kínál. A hotel nagyköveti feladataira, az átalakítás ideje alatt is végig jelen lévő új üzemeltetők, az Accent Hotels szakértő csapata, Epres Pannit kérte fel.

Az eredetileg 1786-ban épített Nagyvendéglő - ebből lett később az Anna Grand Hotel - története mesébe illően izgalmas, látványos és fordulatokkal teli, és az is tény, hogy a 19. századtól kezdődően ez a vendégváróhely a felsőbb körök pihenő- és szórakozóhelyeként volt közismert. Nem véletlen, hogy anno, a 19. század derekán heti háromszori gyorskocsijárat biztosította, hogy a pesti vendégek lejuthassanak a divatos üdülőhelyen található Nagyvendéglőbe, amelynek nevét 1889-ben változtatták Grand Hotelre.

Aki ma erre a szálláshelyre érkezik - a régi, nagypolgári miliő egy darabkájába is betekintést nyerhet, hiszen itt olyan nagyságok, egykori hírességek múlatták az időt, mint Vörösmarty Mihály, Jászai Mari, Laborfalvy Róza vagy Kossuth Lajos.

A ház neve idővel, hosszú évtizedek során, összefonódott a legendás füredi Anna-báléval, 2014 óta pedig a Miss Balaton versenyek gáláinak és kísérőrendezvényeinek is állandó helyszínéül szolgál.

Mesés gyorsaságú átalakítás, a műemlékhatóság őrző tekintetével kísérve

„A hotel átalakításának legnagyobb kihívása a műemlék épület jellegének megőrzése mellett a belső terek modern, luxus környezetbe való megjelenítése volt. Az újragondolt styling során kiemelten fontosnak tartottuk a legmagasabb szintű komfort érzet biztosítását, de úgy, hogy közben az épület patinás, klasszikus stílusát is megőrizzük.

Hiszen egy ikonikus épületről van szó,  ahol épp a műemlékjelleg miatt is számos akadályba ütköztünk. Például a ház külső színeiben nem engedett változtatást a hatóság, a falak méreteit, belmagasságát sem változtathattuk meg. Így kellett megoldani azt a nem mindennapian nehéz és egyben szép feladatot, hogy 105 szobát, a királyi lakosztályt valamint az összes közösségi teret a házban újraalkossuk, a magas életérzés élményét biztosítva. Ennek tükrében álmodtuk meg például a hamarosan átadásra kerülő Anna Grand royal lakosztályt is, amely grandiózus méreteivel, unikális anyaghasználatával új távlatokat nyit a balatoni térség turisztikai piacán”, mondta el az újranyitás alkalmával tartott sajtótájékoztatón Farkas Dóra, a belső átalakítás koordinátora.

 

Aki hozzátette, az idei milánói Salone del Mobilé-n, a világ egyik legjelentősebb bútorkiállításán választották ki azokat az olasz toptermékeket, luxus kiegészítőket a házba, amelyek bekerültek a szobákba és a ház közösségi tereibe is. Modern, letisztult, a luxust, választékos eleganciát hirdető enteriőr lett az eredmény, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy az olasz topmárkák mellett magyar gyártók termékeit is beválogatták a vendégszobák belső tereinek kialakítása során a dizájn kialakításával megbízott, és végig egymás mellett dolgoztak az olasz belsőépítészek, éa a Code Showroom csapata, Kovacsics Miklós tervei alapján.

A luxusszálloda szobáiba mindenütt prémium matracok és ágynemű kerültek, bársony tapintású függönyök az ablakok elé, és márványt idéző borítás a fürdőszobák falburkolataként.

A királyi lakosztályban pedig olyan rendhagyó anyagokat is elhelyeztek, amilyen az ottani egyik fürdő falára felkerült, mintegy egy tonnányi súlyú, különleges mintázatú márványtömb - ilyen díszítőelem különben a hazai szállodák körében páratlan, nincs még egy hozzá hasonló.

Izraeli tulajdonos, hazai üzemeltetővel

A patinás, történelmi múltú szállodát 2022-ben vette meg Hanóch Nisszáni, izraeli születésű, hosszú évek óta Magyarországon élő, ingatlanokkal foglalkozó üzletember, aki többek közt arról is ismert, hogy ő volt az első olyan izraeli születésű autóversenyző, aki Formula 1-es autót tesztelt. Valamint szintén ő az, aki a balatonfőkajári rallye versenypálya tulajdonosa egyben. Füredhez sok szállal kötődik, az Anna Grandhoz még inkább, hiszen mielőtt megvette Lengyel Ernőtől, a ház korábbi gazdájától, a szálloda törzsvendégei közt tartották számon közel egy évtizede.

A ház üzemeltetésért felelős Accent csapata különben idén január első napjaiban érkezett, új évi ajándékként kapták a füredi megbízást, így a teljes átalakítást (ráncfelvarrásról ebben az esetben szó sincs, hiszen minden vezetéket, minden elektromos és gépészeti kicseréltek, és mind a belső terek, mind a vendégszobák is teljes, komplett arculatváltáson estek át) az első perctől kezdve az átadásig nyomon követték.

 

25 éve dolgozik a szállodaiparban, ebből sok-sok éve szállodaigazgatói pozíciót betöltve, Bartos Balázs, aki az Accent egy budapesti másik házából került át Füredre. "Szerelem volt ez első látásra", fogalmaz a megynitón, aki a sajtótájékoztató alkalmával azt is elmondta, hogy miért vállalata el büszkén és szinte gondolkozás nélkül ezt a feladaot, amikor felkínálták: „Szakmai szempontból hatalmas kihívás és egyben megtiszteltetés, hiszen ennek az ikonikus szállodának hatalmas múltja van, és még nagyobb jövője lesz. Örömmel hozzuk el a luxust és az ehhez tartozó életérzést ebbe a csodálatos épületbe és kollégáimmal közös célunk ezt minél több vendéggel megismertetni a jövőben”. Bálokat, ünnepi rendezvényeket, corporate programokat akár 1800 fő elhelyezését biztosítva - luxus körülmények közt, mindez olyan lehetőség és szolgáltatás, ami miatt valóban egyedi ma a Balatonnál az Anna Grand szolgáltatási palettája.

Glamour és hagyomány, Epres Panni szerelemprojektjeként

A sajtóbeszélgetés alkalmával Epres Panni modell is helyet kapott az emelvényen - kiderült, miért: „Ez a nagyköveti felkérés azért jelentett számomra igazán kellemes meglepetést, mert a hotel csapata nem csak a promóciós feladatok kapcsán számít rám. Már a megnyitó előtt fél évvel elkezdődött a közös munka, részt vehettem a szálloda stílusának kialakításában – többek között én választottam ki a piperecikkek illatát, segítettem az enteriőrök színvilágának kialakításában és a szállodai alkalmazottak uniformisának megálmodásában is, valamint a szálloda jellemző illatának megtervezésében is részt vehetek. Hosszú évek óta járok az Anna Grand-ba az itt tartott rendezvények kapcsán, így nagy öröm, hogy a házat működtető csapat tagjai közé is felkértek. Izgalmas kihívás számomra, ami ennek a háznak az üzenete, ahol egybefonódik az újdonságot jelentő glamour, a több száz éves hagyománnyal”, avatta be az újságírókat feladatainak részleteibe az ismert sztármodell.

Signature koktél és kávékínálat, érkeznek a további meglepetések is 

A magas szintű kulináris élmények mindig is szervesen hozzátartoztak a ház arculatához, nincs ez másképp most sem, a ház nagykönyvének 2023 nyarán nyitott új lapján. És nemcsak az ételek magas minőségű alapanyagokból és kifinomult elkészítési módja a konyhán, hanem a fogásokhoz kínált borok területén is odafigyelnek a legapróbb részletre: a ház saját sommelier-je ebéd és vacsaoraidőben körbejár az asztaloknál, és végig rendelkezésre áll.

A jövőre vonatkozó elképzelések szerint pedig, avatja be a sajtót a részletekbe az igazgató, hamarosan nyitják a ház saját bisztróját, amely nemcsak a szállóvendégeknek, hanem a kintről, bárhonnan Füredre érkezől részére is rendelkezésre áll. Ez tulajdonképpen egy tágas belső és külső térrel rendelkező vendéglátóhely lesz, befejező látványkonyhával, folymatosan olyan magas gasztronómiai minőséget garantálva, hogy nem titkolt céljuk, nemcsak vendégeiket kápráztatják majd el, hanem a szigorú mércék alapján hozott ítéleteikről ismert Michelin-ellenőröket is elkápráztatják.

A ház cukrászdájában már most saját pörkölésű kávét kínálnak és kérhető Anna Grand koktél is. Emellett a különféle felső kategóriás desszertek mellé érkeznek hamarosan signature édességek is, amelyek elkészítési módja, ízvilága valamilyen módon kapcsolódik egy-egy történelmi eseményhez, emlékezetes rendezvényhez vagy a házba látogató híres személyhez köthető.

Ahogy a hajdanvolt három vendégszoba összenyitásának eredményeként a királyi lakosztályon még az utolsó símításokat végzik, ugyanez a helyzet a szálloda wellness-részlegével is. Hiszen az Anna Spa területén is javában tart még az átalakítás. Hamarosan azonban, mire a hűvösebb idő beköszönt a Balatonnál - ez a szolgáltatás is bekerül a ház táncrendjébe, és elérhető lesz az ikonikus szálloda vendégei számára.

 

 

 

 

Forrás: Redlemon / Turizmus Online


Márkaváltás Budapesten: Hard Rock Hotel volt, Pullman lett

Márkaváltás Budapesten: Hard Rock Hotel volt, Pullman lett 

A tulajdonosi kör azonos maradt, a brand azonban változott.
Egy 12. századi kolostor, mely szállodaként született újjá

Egy 12. századi kolostor, mely szállodaként született újjá 

A tervezők célja az volt, hogy a felújítás során megőrizzék a hely "rusztikus egyszerűségét".
Csődbe ment a magyar származású nagyvállalkozó - eladják bécsi luxusszállodáját

Csődbe ment a magyar származású nagyvállalkozó - eladják bécsi luxusszállodáját 

Meghirdetik eladásra Bécs egyik legimpozánsabb luxusszállodáját, a számos magyar vonatkozással rendelkező Park Hyatt Vienna hotelt.
Megnyílt Sárváron Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája

Megnyílt Sárváron Magyarország legújabb ötcsillagos szállodája 

A Melea - The Health Concept az ország legújabb egyedi, holisztikus, egészségfókuszú koncepciójú szállodája.
Duplázott és nemzetközi brandekkel erősít a magyar szállodaüzemeltető

Duplázott és nemzetközi brandekkel erősít a magyar szállodaüzemeltető 

Megduplázta árbevételét 2023-ban a Hotel & More Group független szállodaüzemeltető, mely cégcsoport a következő években nemzetközi hotel brandekkel is erősít.
Szállodai nagyláncok előrejelzése: a csúcsévre még várni kell

Szállodai nagyláncok előrejelzése: a csúcsévre még várni kell 

A turizmusban érdekelt nagyvállalatok szerint 2024 nem a csúcsév lesz a szegmensben, az utazási láz Amerikában a pandémia előtti szinten tetőzött, és innen már csak szűk ösvény vezet felfelé.
Accor-jelentés 2023-ról: növekedés nemzetközi szinten, a magyar piacot is beleértve

Accor-jelentés 2023-ról: növekedés nemzetközi szinten, a magyar piacot is beleértve 

A világ vezető szállodaipari csoportja közzétette 2023-as évre vonatkozó pénzügyi eredményeit.
Budapesti kiállításon debütál a hazai sztárdesigner új kollekciója

Budapesti kiállításon debütál a hazai sztárdesigner új kollekciója 

Budapesten, a Bútor, Lámpa, Lakástextil kiállításon állítják ki Varró Zoltán comói palotába tervezett tapétáit.
Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái

Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái 

A fővárosban járva egyre több helyen tűnnek fel az utóbbi években szállodafejlesztések, melyek között meglehetősen sok a látványos, felsőkategóriás hotel.
Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.