Francia recept, magyar hozzávalókkal

A SIRHA Budapest – Nemzetközi Élelmiszer-ipari, Sütő- és Cukrászipari, Szálloda és Vendéglátó-ipari és Gasztronómiai Szakvásár tavasszal debütál a HUNGEXPO „A” pavilonjának mintegy tízezer négyzetméternyi hasznos területén. A Horeca-szegmens számára meghatározó rendezvény részleteiről a kiállítás igazgatóját.

• Március10–12. között a korábbi Foodapest, UKBA és Hoventa kiállítások partnereit várják a vásár területére. Magyarán a SIRHA Budapest felváltja e három különböző szakrendezvényt?

A SIRHA Budapest nem egyenlő e három kiállítással, csupán annyi a közös bennük, hogy mindhárom ugyanazon helyszínen – nálunk, a HUNGEXPO-n – szerepelt csaknem húsz éven át. És tulajdonképpen e három kiállítás tematikájából épül fel a francia alapú SIRHA brand (miként a neve is jelzi: Le Salon international de la restauration, de l’hôtellerie et de l’alimentation), amely most először érke- zik Magyarországra – sőt, Kelet-Európában is elsőként nálunk látható.

• Kik lesznek jelen, és honnan érkeznek a kiállítók a háromnapos programra?

A kiállítók között szerepelnek food és non-food terméket forgalmazók, pék- és cukrászalapanyagokat gyártók és forgalmazók, gépgyártással, konyhatechnológiával foglalkozó beszállítók. Közel kétszáz kiállító foglalt standot magának, akik között nemcsak magyarok, hanem határon túlról érkezők is akadnak szép számmal. Eddig húszan jelentkeztek külföldről, köztük német, osztrák, bolgár, spanyol, olasz, lengyel és cseh kiállítók, legtöbbjük az élelmiszerszegmens képviselője. De van köztük vendéglátó-ipari gépeket forgalmazó és cukrászalapanyag-készítő.

• Ki volt az első hazai és ki az első határon kívülről érkező kiállító?

Itthonról egy mézzel foglalkozó családi vállalkozás küldte el elsőként a jelentkezést, külföldről pedig egy nemzetközi szintű, vendéglátó-ipari berendezéseket forgalmazó cég foglalt standot a SIRHA Budapesten.

• Honnan érkeznek a látogatók?

A hasonló célcsoportot elérő korábbi szakrendezvényeink látogatói számára, többezres címlista alapján meghívót küldtünk. Ezenkívül a környező országokból – ún. hosted byer program keretében – nagybevásárlókat is megkerestünk. Az élelmiszeripar oldaláról – elsősorban a húsipar területéről – több pozitív visszajelzést kaptunk. Mivel főként a keleti oldal felé nyitottunk, elsősorban ukrán, román, cseh, lengyel szakembereket várunk. E cél elérése érdekében a Nemzeti Kereskedőházzal szorosan együttműködünk, csatornáikon keresztül is próbáljuk elérni a külföldi vásárlókat.

• A korábbi híradásokból már tudható, szinte programhegyek lesznek a háromnapos kiállítás során: például Kreatív Konyha Fórum, Pékek Fejedelmi Rendje, magyar baristabajnokság, Giro Pizza of Europe, Borsziget, illetve a hazai topszakácsok legfőbb megmérettetése, a Bocuse d’Or világverseny hazai elődöntőjét is megrendezik.

A kiállítás terveink szerint valóban egyolyan rangos szakmai fórumként sze- Tihanyi Klárarepel, ahol a food, non-food termékek forgalmazói és felhasználói sok mindent megtudhatnak, megismerhetnek, és tájékozódhatnak arról, merre tart e témában a világ. Így a SIRHA Budapest helyet ad a világ legismertebb főzőversenye hazai elődöntőjének is március 12-én. Egyébként a versenyzők tréningje már javában tart, és az is tudható, hogy a lyoni előírások szerint a menü kötelező alkotóelemei svéd malac, osztriga, kagyló és fekete tőkehal lesznek.


Különleges megoldással készült a pesti ötcsillagos ház új kampányfilmje

Különleges megoldással készült a pesti ötcsillagos ház új kampányfilmje 

Építészeti vizualizációval készült a Crowne Plaza Budapest új kampányfilmje.
Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában

Megfizethető szálloda magyaroktól magyaroknak - megnyílt a Lifestyle Hotel a Mátrában 

Elképzeléseik szerint öt éven belül tizenöt-húsz hazai és külföldi egységgel rendelkező hazai szállodalánccá bővülnek.
Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója

Ez a szállodalánc az ország legvonzóbb munkaadója 

A HoReCa-szektoron belül.
Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében

Ötcsillagos luxushotel Opatija szívében 

Opatija központjában várja vendégeit az arisztokratikus hangulatú topszálláshely, a Hotel Milenij.
Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel

Harmadszorra is Európa legjobb szállodái között a Maison Bistro & Hotel 

Az elismerés újabb gyümölcse a kompromisszumot nem ismerő, minőségi, profi szolgáltatásnak és kiváló vendéglátásnak.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be

A Hotel Clark nem akármilyen elismerést zsebelt be 

A TripAdvisor idei győztesei közt ott találjuk a Lánchíd budai-hídfőjénél, a Vár tövében található hotelt.
Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.