A kilencvenes években sorra zártak be Szegeden a patinás vendéglátóhelyek. A kultikus helynek számító Tiszavirág 1998 óta nem fogad vendégeket. Az egykoron szebb napokat látott, közkedvelt kisvendéglő épületének állapota nagyon leromlott a kilencvenes évek második felére. A Hajnóczy utcai házat még Politzer Samu aranyműves építtette 1859-ben, romantikus stílusban, vagyis Szeged legrégebbi, a kevés árvíz előtti háza közé tartozik. Működött benne többek között ügyvédi iroda, bérelt itt lakást Löw Immánuel főrabbi, később pedig Gerner Róza rendezte be kalapszalonját. Későbbi tulajdonosáról kapta a Balassa-ház nevet. A korabeli dokumentumok szerint Vörös Malom néven mulató is működött az épületben, ahol a harmincas évektől az utcáról nyíló üzletben a Barczánfalvi cipészet üzemelt, a másik bejárat a Tiszavirág vendéglőbe vezetett.
Sánta János, a Tabán Trafik Zrt. elnöke, tulajdonosa és családja a szomszédos Attila utcában lakott évtizedeken át, és jól ismerte a Tiszavirág műemlék épületét. Amikor Sánta János megtudta, hogy eladó a romos épület - ahogy fogalmazott -, belső késztetést érzett az ingatlan megvásárlására és felújítására. Az utókor számára az épületet egy hotel formájában gondolta megőrizni, hogy minél több vendég tekinthesse meg belülről is a csodálatos alkotást. A cég a műemlékvédelmi hivatal szigorú előírásait betartva újította fel a házat a pincétől a padlásig: helyreállították a leszakadt falakat, tetőrészeket, feltárták a padlás faszerkezetét és a helyiségek falfestményeit.
A rekonstrukció során - amelyre 157 millió forint uniós támogatást nyertek - megőrizték a városképi jelentőségű épület sajátosságait, az új építésű részeket pedig üvegfallal választották el a régitől.
A műemlék épületet a legmagasabb minőségi és technológiai elvárásoknak, valamint a legújabb dizájnirányzatnak megfelelően újították fel. Az országban egyedülálló módon találkozik itt tradíció és dizájn az építészetben és a gasztronómiában egyaránt. A Tiszavirág híd a múlt és jövő között.
Az újjáéledt Tiszavirágban a régi kalapszalon, majd cipészműhely reggelizőhelyként és kávézóként működik, a zónázóból laza, elegáns bár és étterem lett, ahol bisztró stílusú, szezonálisan változó alapanyagú magyar ételek és a környező országok ízei egyszerre vannak jelen az étlapon. Az udvaron látványkonyha, a pinceszinten finn szauna, gőzkabin, sószoba és tengeri klímás szoba, úgynevezett tepidárium működik. Az emeleten helyet kapott 10 szoba kialakítását tekintve - akár egy családi házban - mind különböző. A tágasabb és kompaktabb méretű szobák közös jellemzője az otthonos, nyugodt hangulat, amely olyan anyagok használatának köszönhető, mint az eredeti tölgyfa parketta, üveg, márvány, len, bársony és bárányszőr. A fürdőszobák - néhány walk-in tusolóval - különleges kialakításúak.
A vendéglátóhely működtetői vezető szerepet kívánnak betölteni a gasztroturizmus területén. A Tiszavirágnak Szalai Tamás a séfje. Az üzemeltetők célja, hogy nemcsak országosan, de határainkon túl is ismertté tegyék a Tiszavirág nevét. (forrás: Délvilág)
Gasztrohotel lett a Tiszavirágból
Tizennégy év után, december 13-án újra megnyitja kapuit Szeged egykori patinás vendéglátóhelye, a Tiszavirág, ahol tíz szobát, kávézót, bárt, éttermet és látványkonyhát alakítottak ki, de van az épületben wellnessrészleg is. A több mint 150 éves Hajnóczy utcai műemlék épületet a legmagasabb minőségi és technológiai elvárásoknak megfelelően újították fel - adta hírül a Délvilág.

Átadták az idei Aranynap-díjakat
Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról
A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában
Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny
Mintegy 2700 palack bor versenyez.

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája
Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.

Turisztikai fejlesztés Nógrádban
Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen
A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén
Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly
Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.