A kilencvenes években sorra zártak be Szegeden a patinás vendéglátóhelyek. A kultikus helynek számító Tiszavirág 1998 óta nem fogad vendégeket. Az egykoron szebb napokat látott, közkedvelt kisvendéglő épületének állapota nagyon leromlott a kilencvenes évek második felére. A Hajnóczy utcai házat még Politzer Samu aranyműves építtette 1859-ben, romantikus stílusban, vagyis Szeged legrégebbi, a kevés árvíz előtti háza közé tartozik. Működött benne többek között ügyvédi iroda, bérelt itt lakást Löw Immánuel főrabbi, később pedig Gerner Róza rendezte be kalapszalonját. Későbbi tulajdonosáról kapta a Balassa-ház nevet. A korabeli dokumentumok szerint Vörös Malom néven mulató is működött az épületben, ahol a harmincas évektől az utcáról nyíló üzletben a Barczánfalvi cipészet üzemelt, a másik bejárat a Tiszavirág vendéglőbe vezetett.
Sánta János, a Tabán Trafik Zrt. elnöke, tulajdonosa és családja a szomszédos Attila utcában lakott évtizedeken át, és jól ismerte a Tiszavirág műemlék épületét. Amikor Sánta János megtudta, hogy eladó a romos épület - ahogy fogalmazott -, belső késztetést érzett az ingatlan megvásárlására és felújítására. Az utókor számára az épületet egy hotel formájában gondolta megőrizni, hogy minél több vendég tekinthesse meg belülről is a csodálatos alkotást. A cég a műemlékvédelmi hivatal szigorú előírásait betartva újította fel a házat a pincétől a padlásig: helyreállították a leszakadt falakat, tetőrészeket, feltárták a padlás faszerkezetét és a helyiségek falfestményeit.
A rekonstrukció során - amelyre 157 millió forint uniós támogatást nyertek - megőrizték a városképi jelentőségű épület sajátosságait, az új építésű részeket pedig üvegfallal választották el a régitől.
A műemlék épületet a legmagasabb minőségi és technológiai elvárásoknak, valamint a legújabb dizájnirányzatnak megfelelően újították fel. Az országban egyedülálló módon találkozik itt tradíció és dizájn az építészetben és a gasztronómiában egyaránt. A Tiszavirág híd a múlt és jövő között.
Az újjáéledt Tiszavirágban a régi kalapszalon, majd cipészműhely reggelizőhelyként és kávézóként működik, a zónázóból laza, elegáns bár és étterem lett, ahol bisztró stílusú, szezonálisan változó alapanyagú magyar ételek és a környező országok ízei egyszerre vannak jelen az étlapon. Az udvaron látványkonyha, a pinceszinten finn szauna, gőzkabin, sószoba és tengeri klímás szoba, úgynevezett tepidárium működik. Az emeleten helyet kapott 10 szoba kialakítását tekintve - akár egy családi házban - mind különböző. A tágasabb és kompaktabb méretű szobák közös jellemzője az otthonos, nyugodt hangulat, amely olyan anyagok használatának köszönhető, mint az eredeti tölgyfa parketta, üveg, márvány, len, bársony és bárányszőr. A fürdőszobák - néhány walk-in tusolóval - különleges kialakításúak.
A vendéglátóhely működtetői vezető szerepet kívánnak betölteni a gasztroturizmus területén. A Tiszavirágnak Szalai Tamás a séfje. Az üzemeltetők célja, hogy nemcsak országosan, de határainkon túl is ismertté tegyék a Tiszavirág nevét. (forrás: Délvilág)
Gasztrohotel lett a Tiszavirágból
Tizennégy év után, december 13-án újra megnyitja kapuit Szeged egykori patinás vendéglátóhelye, a Tiszavirág, ahol tíz szobát, kávézót, bárt, éttermet és látványkonyhát alakítottak ki, de van az épületben wellnessrészleg is. A több mint 150 éves Hajnóczy utcai műemlék épületet a legmagasabb minőségi és technológiai elvárásoknak megfelelően újították fel - adta hírül a Délvilág.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.