Itt az új turizmus kora

Izgalmas és előremutató előadás hangzott el az MSZÉSZ e hét keddi közgyűlésén. Ahol Pepper, a magyarul megszólaló francia-japán-magyar koprodukcióban készült humanoid robot köszöntötte a résztvevőket.

Peppert már csak azért is érdemes alkalmazni szállodák, vendéglátóegységek tereiben - már akinek van a beszerzésére úgy 10 millió forint körüli összege -, mert a mai, covidtól elhíresült világban Pepper és társai garantáltan nem terjesztik a vírust, ezért aztán maszkban, kesztyűben sem kell felszolgálniuk, idegenek közé nyugodtan mehetnek, adhatnak információt, vagy végezhetik azt el, ami a programjukban szerepel.

Ők ugyanis humanoid robotok, eredetileg franciák fejlesztették ki a prototípusát, akkor még Juliette-nek hívták őket, és lágy női hangon rebesgették információikat francia nyelven, aztán megvették a licenszet a japánok, és átkeresztelték könnyen megjegyezhető, és gendersemleges Pepper-nek a vendégváróegységekben alkalmazható robotokat, a magyarok pedig szintén hozzátették tudásukat mesterséges intelligencia (MI témában, így aztán a hazai Pepperek magyar nyelven kommunikálnak azzal, aki felé odafordulnak.

Mindezt Rasztovits Dávid és Bartha Levente (Netlife) közös előadásából tudtuk meg, akik azt is elmondták, hogy változott meg a világ a lyukkártyák alkalmazásától kezdve a hangvezérelt humanoid robotokig, és azt is elárulták, hol, milyen sok helyen alkalmazzuk az MI-t, pedig sokan alapvetően idegenkedünk tőle, nem fogadta el még teljes egészében a világ. Például a Google-keresések alkalmával nap mint nap, vagy a foglalható oldalak esetében, esetleg a navigációknál, de az önvezető metró is MI-vel működik, akárcsak mondjuk a telefonunkon az arcfelismerés.

Az MI-től - és így Peppertől is -, nem félni kell, hanem örülni annak, hogy velük sokkal könnyebb az életünk, azért vannak, hogy mindenben segítség a körülöttük lévő nem mesterséges intelligenciát, hangzott el a konferencián.

Forrás: Turizmus Online / Fotó: MSZÉSZ / Csárdás Ferenc


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.