ÍzKép Gasztro Fotópályázat

Hatalmas érdeklődés övezte az ÍzKép Gasztro Fotópályázat első megmérettetését, melynek témája Valentin – nap alkalmából a Szerelem az ételekben volt. Kovács Lázár séf fotópályázatot hirdetett, amely révén ötvözi az ételkészítés nyújtotta örömöket a fotózás szenvedélyével - írja a BTL.hu.

A pályázat során hónapról hónapra keresi a legtehetségesebb amatőr ételfotósokat. A beküldött alkotásokat a zsűri elnökével, Bakcsy Árpád fotóművésszel közösen értékelik. A legjobbnak ítélt kép beküldőjének jutalma egy névre szólóan dedikált Az amerikai küldetés című regény-szakácskönyv, és egy Lázár által 4 személyre összeállított ebéd, melyet ráadásul személyesen visz házhoz. Szerelem az ételekben fotótémára több száz pályázó küldte meg alkotását, illetve alkotásait, hiszen több képpel is lehet nevezni. Fényképek nem csak Magyarországról, hanem Romániából és Szlovákiából is érkeztek, sőt, szakács iskolák tanulói közös képekkel is indultak a pályázaton. Az értékelés során a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, mivel remek képek érkeztek. A zsűri plusz pontot adott annak, akik a fotó mellé az étel receptjét is mellékelte, ugyanakkor a zsűri elnöke, Bakcsy Árpád kiemelte: „A beküldött fotót, mint az adott témához kapcsolódó/illusztráló alkotást értékeltük. A recepteknek nagyon örültünk, volt olyan, amely annyira megtetszett Lázárnak, hogy ki is próbálta, ezeket természetesen ponttal jutalmaztuk, de fontos értékelési szempont volt az, hogy a fotó ne csak a recept illusztrációjaként szolgáljon, hanem adjon valamilyen pluszt az étel ábrázolásához a téma, jelen esetben a szerelem tükrözésével.” Az eredményhirdetésre élő televíziós műsorban került sor, a győztest Lázár hirdette ki. A Szerelem az ételekben témára, a zsűri értékelés alapján, a legjobb fotót Gáncs Erika készítette, aki egy tortát kapott lencsevégre – a kép pasztell színeivel, „édes ízével” mutatja be a szerelmet (sőt, az éteri szerelmet tükrözi a desszerttel), emellett a kép technikai megvalósítás is jól sikerült. Nem maradt más hátra, mint Lázárnak megfőzni és átadni a díjat. Az ÍzKép Gasztro Fotópályázat márciusban is folytatódik. - Az ételfotó témája: Húsvéti finomságok - Beküldési határidő: 2010. április 7. szerda - Beküldési cím: [email protected] - Részvételi feltételek: www.kovacslazar.hu A zsűri titkos jó tanácsa a húsvéti témához: a fotósok ne csak az adott ételt akarják megörökíteni, gondolják tovább a kompozícióz, például az ember, az ünnep, és az étel ábrázolásával, komplex alkotást létrehozva ezáltal. A lényeg: a pályázók engedjék szabadjára a fantáziájukat.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.