ÍzKép Gasztro Fotópályázat

Hatalmas érdeklődés övezte az ÍzKép Gasztro Fotópályázat első megmérettetését, melynek témája Valentin – nap alkalmából a Szerelem az ételekben volt. Kovács Lázár séf fotópályázatot hirdetett, amely révén ötvözi az ételkészítés nyújtotta örömöket a fotózás szenvedélyével - írja a BTL.hu.

A pályázat során hónapról hónapra keresi a legtehetségesebb amatőr ételfotósokat. A beküldött alkotásokat a zsűri elnökével, Bakcsy Árpád fotóművésszel közösen értékelik. A legjobbnak ítélt kép beküldőjének jutalma egy névre szólóan dedikált Az amerikai küldetés című regény-szakácskönyv, és egy Lázár által 4 személyre összeállított ebéd, melyet ráadásul személyesen visz házhoz. Szerelem az ételekben fotótémára több száz pályázó küldte meg alkotását, illetve alkotásait, hiszen több képpel is lehet nevezni. Fényképek nem csak Magyarországról, hanem Romániából és Szlovákiából is érkeztek, sőt, szakács iskolák tanulói közös képekkel is indultak a pályázaton. Az értékelés során a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, mivel remek képek érkeztek. A zsűri plusz pontot adott annak, akik a fotó mellé az étel receptjét is mellékelte, ugyanakkor a zsűri elnöke, Bakcsy Árpád kiemelte: „A beküldött fotót, mint az adott témához kapcsolódó/illusztráló alkotást értékeltük. A recepteknek nagyon örültünk, volt olyan, amely annyira megtetszett Lázárnak, hogy ki is próbálta, ezeket természetesen ponttal jutalmaztuk, de fontos értékelési szempont volt az, hogy a fotó ne csak a recept illusztrációjaként szolgáljon, hanem adjon valamilyen pluszt az étel ábrázolásához a téma, jelen esetben a szerelem tükrözésével.” Az eredményhirdetésre élő televíziós műsorban került sor, a győztest Lázár hirdette ki. A Szerelem az ételekben témára, a zsűri értékelés alapján, a legjobb fotót Gáncs Erika készítette, aki egy tortát kapott lencsevégre – a kép pasztell színeivel, „édes ízével” mutatja be a szerelmet (sőt, az éteri szerelmet tükrözi a desszerttel), emellett a kép technikai megvalósítás is jól sikerült. Nem maradt más hátra, mint Lázárnak megfőzni és átadni a díjat. Az ÍzKép Gasztro Fotópályázat márciusban is folytatódik. - Az ételfotó témája: Húsvéti finomságok - Beküldési határidő: 2010. április 7. szerda - Beküldési cím: [email protected] - Részvételi feltételek: www.kovacslazar.hu A zsűri titkos jó tanácsa a húsvéti témához: a fotósok ne csak az adott ételt akarják megörökíteni, gondolják tovább a kompozícióz, például az ember, az ünnep, és az étel ábrázolásával, komplex alkotást létrehozva ezáltal. A lényeg: a pályázók engedjék szabadjára a fantáziájukat.

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.