A pályázat során hónapról hónapra keresi a legtehetségesebb amatőr ételfotósokat. A beküldött alkotásokat a zsűri elnökével, Bakcsy Árpád fotóművésszel közösen értékelik. A legjobbnak ítélt kép beküldőjének jutalma egy névre szólóan dedikált Az amerikai küldetés című regény-szakácskönyv, és egy Lázár által 4 személyre összeállított ebéd, melyet ráadásul személyesen visz házhoz.
Szerelem az ételekben fotótémára több száz pályázó küldte meg alkotását, illetve alkotásait, hiszen több képpel is lehet nevezni. Fényképek nem csak Magyarországról, hanem Romániából és Szlovákiából is érkeztek, sőt, szakács iskolák tanulói közös képekkel is indultak a pályázaton.
Az értékelés során a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, mivel remek képek érkeztek. A zsűri plusz pontot adott annak, akik a fotó mellé az étel receptjét is mellékelte, ugyanakkor a zsűri elnöke, Bakcsy Árpád kiemelte: „A beküldött fotót, mint az adott témához kapcsolódó/illusztráló alkotást értékeltük. A recepteknek nagyon örültünk, volt olyan, amely annyira megtetszett Lázárnak, hogy ki is próbálta, ezeket természetesen ponttal jutalmaztuk, de fontos értékelési szempont volt az, hogy a fotó ne csak a recept illusztrációjaként szolgáljon, hanem adjon valamilyen pluszt az étel ábrázolásához a téma, jelen esetben a szerelem tükrözésével.”
Az eredményhirdetésre élő televíziós műsorban került sor, a győztest Lázár hirdette ki. A Szerelem az ételekben témára, a zsűri értékelés alapján, a legjobb fotót Gáncs Erika készítette, aki egy tortát kapott lencsevégre – a kép pasztell színeivel, „édes ízével” mutatja be a szerelmet (sőt, az éteri szerelmet tükrözi a desszerttel), emellett a kép technikai megvalósítás is jól sikerült. Nem maradt más hátra, mint Lázárnak megfőzni és átadni a díjat.
Az ÍzKép Gasztro Fotópályázat márciusban is folytatódik.
- Az ételfotó témája: Húsvéti finomságok
- Beküldési határidő: 2010. április 7. szerda
- Beküldési cím: [email protected]
- Részvételi feltételek: www.kovacslazar.hu
A zsűri titkos jó tanácsa a húsvéti témához: a fotósok ne csak az adott ételt akarják megörökíteni, gondolják tovább a kompozícióz, például az ember, az ünnep, és az étel ábrázolásával, komplex alkotást létrehozva ezáltal. A lényeg: a pályázók engedjék szabadjára a fantáziájukat.
ÍzKép Gasztro Fotópályázat
Hatalmas érdeklődés övezte az ÍzKép Gasztro Fotópályázat első megmérettetését, melynek témája Valentin – nap alkalmából a Szerelem az ételekben volt. Kovács Lázár séf fotópályázatot hirdetett, amely révén ötvözi az ételkészítés nyújtotta örömöket a fotózás szenvedélyével - írja a BTL.hu.

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán
A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok
Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken
A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei
Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben
A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?
A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban
Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik
A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában
Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban
A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.