ÍzKép Gasztro Fotópályázat

Hatalmas érdeklődés övezte az ÍzKép Gasztro Fotópályázat első megmérettetését, melynek témája Valentin – nap alkalmából a Szerelem az ételekben volt. Kovács Lázár séf fotópályázatot hirdetett, amely révén ötvözi az ételkészítés nyújtotta örömöket a fotózás szenvedélyével - írja a BTL.hu.

A pályázat során hónapról hónapra keresi a legtehetségesebb amatőr ételfotósokat. A beküldött alkotásokat a zsűri elnökével, Bakcsy Árpád fotóművésszel közösen értékelik. A legjobbnak ítélt kép beküldőjének jutalma egy névre szólóan dedikált Az amerikai küldetés című regény-szakácskönyv, és egy Lázár által 4 személyre összeállított ebéd, melyet ráadásul személyesen visz házhoz. Szerelem az ételekben fotótémára több száz pályázó küldte meg alkotását, illetve alkotásait, hiszen több képpel is lehet nevezni. Fényképek nem csak Magyarországról, hanem Romániából és Szlovákiából is érkeztek, sőt, szakács iskolák tanulói közös képekkel is indultak a pályázaton. Az értékelés során a zsűrinek nem volt egyszerű dolga, mivel remek képek érkeztek. A zsűri plusz pontot adott annak, akik a fotó mellé az étel receptjét is mellékelte, ugyanakkor a zsűri elnöke, Bakcsy Árpád kiemelte: „A beküldött fotót, mint az adott témához kapcsolódó/illusztráló alkotást értékeltük. A recepteknek nagyon örültünk, volt olyan, amely annyira megtetszett Lázárnak, hogy ki is próbálta, ezeket természetesen ponttal jutalmaztuk, de fontos értékelési szempont volt az, hogy a fotó ne csak a recept illusztrációjaként szolgáljon, hanem adjon valamilyen pluszt az étel ábrázolásához a téma, jelen esetben a szerelem tükrözésével.” Az eredményhirdetésre élő televíziós műsorban került sor, a győztest Lázár hirdette ki. A Szerelem az ételekben témára, a zsűri értékelés alapján, a legjobb fotót Gáncs Erika készítette, aki egy tortát kapott lencsevégre – a kép pasztell színeivel, „édes ízével” mutatja be a szerelmet (sőt, az éteri szerelmet tükrözi a desszerttel), emellett a kép technikai megvalósítás is jól sikerült. Nem maradt más hátra, mint Lázárnak megfőzni és átadni a díjat. Az ÍzKép Gasztro Fotópályázat márciusban is folytatódik. - Az ételfotó témája: Húsvéti finomságok - Beküldési határidő: 2010. április 7. szerda - Beküldési cím: [email protected] - Részvételi feltételek: www.kovacslazar.hu A zsűri titkos jó tanácsa a húsvéti témához: a fotósok ne csak az adott ételt akarják megörökíteni, gondolják tovább a kompozícióz, például az ember, az ünnep, és az étel ábrázolásával, komplex alkotást létrehozva ezáltal. A lényeg: a pályázók engedjék szabadjára a fantáziájukat.

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.
„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött?

„Nyaralj most, fizess később” – Ki áll a Hilaris Hotels mögött? 

A milliárdos, akiről ma mindenki beszél, de kevesen ismerik igazán.
Hilton, Marriot: irány Afrika!

Hilton, Marriot: irány Afrika! 

Bejelentette afrikai terjeszkedését a Hilton és a Marriot.
A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca

A házi kedvenc is szívesen látott vendég – robban a kisállatbarát szállások piaca 

Itthon akár háromszor annyiba is kerülhet a kisállatunk nyaralása, mint Európa más városaiban.
Változás a nemzetközi szállodaláncnál

Változás a nemzetközi szállodaláncnál 

Megújította nevét és vállalati identitását az AccorInvest.
Tűz ütött ki a visegrádi négycsillagos szálláshelyen – FRISSÍTVE

Tűz ütött ki a visegrádi négycsillagos szálláshelyen – FRISSÍTVE 

A sors ismétli önmagát. A június 13-án történtekre reagált a ház tulajdonos-igazgatója.
Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján

Tíz szál gyertya az Aria Hotel Budapest születésnapi tortáján 

2025-ben ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Aria Hotel Budapest.
Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel

Újjászületett szálloda a kiállítások kapujában – megnyílt a négycsillagos hotel 

A korábbi Expo Congress Hotel felújításából született az Expo Tower.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.