Karácsonyi fények a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben

Ötvenfős díjnyertes kórussal, káprázatos karácsonyi fényekkel és számtalan más apró csodával köszöntötte a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnepi szezont. A karácsonyi dekorációavató ünnepséget mostantól minden évben megrendezi a luxusszálloda, így köszöntve méltón a legszentebb ünnepeink egyikét.

Itt a december és lassan minden bolt kirakatába és az otthonok melegébe is bekúszik az izgatott készülődés és várakozás, száncsengő csilingelést hallunk és fenyőillatot érzünk a nap minden percében, hiszen közeledünk az év végéhez és a karácsonyi ünnepnapokhoz. Lassan ideje eldönteni, hogy milyen színárnyalatot válasszunk a dekorációhoz, milyen fenyővel várjuk az angyalokat és a karácsonyi dalokat csokorba gyűjtjük. Zsúfolt, de annál szebb időszak ez, hiszen összegyűlhet a család, a barátok és együtt, békében nézhetnek a közelgő időszak elé. A Sofitel Budapest Chain Bridge már javában készülődik és egy látványos dekorációavató ünnepséggel indította el az ünnepi szezont. Ezt a ceremóniát hagyománnyá kívánják tenni és ezentúl minden évben megrendezik.

Az idei évben egy magyar designer csapat, az Igéző csodálatos ruhaterve inspirálta az égig érő karácsonyi dekoráció elkészítését. Ahogy egy Igéző ruha alsó szegélyén, ugyanúgy jelenik meg a hagyományos, ősi magyar motívumvilág a Sofitel fáján is. Az Igéző csapatának célja, hogy ősi hagyományaink magyar jelképrendszere ne csak ünnepeinket, de hétköznapjainkat is gazdagítsa, legyen szó viseletről vagy az élet egyéb más területéről. A hatalmas égősorokkal ellátott "fenyőfa" törzse sem mindennapi, hiszen pirospaprikából készült, így tükrözi az egyik legnagyobb Hungarikum, a magyar paprika jelentőségét.

Nem csak ez a különleges fa tette fenségessé a ceremóniát, hanem a több nemzetközi versenyen is elsőként végző Cantate kórus előadása is, akik káprázatos hangjukkal járultak hozzá a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. A Sofitel Budapest ráadásul a híres francia édesség, a Karácsonyi fatörzs süteményét is megújította, és ezen túl minden évben más-más ízesítéssel kedveskedik majd vendégeinek.

A Buche de Nöel egy különleges módja annak, hogy továbbvigyük a karácsony és a téli napforduló megünneplésének tradícióját, olyan ez, mint egy fatörzs a kandallóban, amely a szívünkben gyúl lángra. A Karácsonyi fatörzs egy francia édesség, melyet az 1800-as évek végén talált fel egy cukrász, nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít. A szálloda cukrászai minden évben izgalmas és ünnepi recepttel készülnek, idén a különleges és mennyei earl grey ízesítéssel csábítják a látogatókat.


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.