Karácsonyi fények a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben

Ötvenfős díjnyertes kórussal, káprázatos karácsonyi fényekkel és számtalan más apró csodával köszöntötte a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnepi szezont. A karácsonyi dekorációavató ünnepséget mostantól minden évben megrendezi a luxusszálloda, így köszöntve méltón a legszentebb ünnepeink egyikét.

Itt a december és lassan minden bolt kirakatába és az otthonok melegébe is bekúszik az izgatott készülődés és várakozás, száncsengő csilingelést hallunk és fenyőillatot érzünk a nap minden percében, hiszen közeledünk az év végéhez és a karácsonyi ünnepnapokhoz. Lassan ideje eldönteni, hogy milyen színárnyalatot válasszunk a dekorációhoz, milyen fenyővel várjuk az angyalokat és a karácsonyi dalokat csokorba gyűjtjük. Zsúfolt, de annál szebb időszak ez, hiszen összegyűlhet a család, a barátok és együtt, békében nézhetnek a közelgő időszak elé. A Sofitel Budapest Chain Bridge már javában készülődik és egy látványos dekorációavató ünnepséggel indította el az ünnepi szezont. Ezt a ceremóniát hagyománnyá kívánják tenni és ezentúl minden évben megrendezik.

Az idei évben egy magyar designer csapat, az Igéző csodálatos ruhaterve inspirálta az égig érő karácsonyi dekoráció elkészítését. Ahogy egy Igéző ruha alsó szegélyén, ugyanúgy jelenik meg a hagyományos, ősi magyar motívumvilág a Sofitel fáján is. Az Igéző csapatának célja, hogy ősi hagyományaink magyar jelképrendszere ne csak ünnepeinket, de hétköznapjainkat is gazdagítsa, legyen szó viseletről vagy az élet egyéb más területéről. A hatalmas égősorokkal ellátott "fenyőfa" törzse sem mindennapi, hiszen pirospaprikából készült, így tükrözi az egyik legnagyobb Hungarikum, a magyar paprika jelentőségét.

Nem csak ez a különleges fa tette fenségessé a ceremóniát, hanem a több nemzetközi versenyen is elsőként végző Cantate kórus előadása is, akik káprázatos hangjukkal járultak hozzá a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. A Sofitel Budapest ráadásul a híres francia édesség, a Karácsonyi fatörzs süteményét is megújította, és ezen túl minden évben más-más ízesítéssel kedveskedik majd vendégeinek.

A Buche de Nöel egy különleges módja annak, hogy továbbvigyük a karácsony és a téli napforduló megünneplésének tradícióját, olyan ez, mint egy fatörzs a kandallóban, amely a szívünkben gyúl lángra. A Karácsonyi fatörzs egy francia édesség, melyet az 1800-as évek végén talált fel egy cukrász, nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít. A szálloda cukrászai minden évben izgalmas és ünnepi recepttel készülnek, idén a különleges és mennyei earl grey ízesítéssel csábítják a látogatókat.


Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.