Kert a tetőn

Egy különleges ötlet bemutatása, rendhagyó találkozó formájában, A Kempinski Hotel tetőteraszán, a lemenő nap fényében, álompanoráma kíséretében mutatták be június 18-án, a ház ÉS Bisztrójának legújabb büszkeségeit: a baby cukkinit, rozmaringot, kakukkfűt, csokimentát és társait.

A bisztró alapkoncepcióját kialakító sztárszakács, Litauszki Zsolt és a konyhát vezető Vajna Tamás executive chef fűszernövény kiskertet rendeztek be a kilencemeletes hotel tetején, amelyet a szakácsok lelkesen látogatnak nap mint nap. Egyrészt, mondják a séfek, így nem kell a beszállítókra hagyatkozniuk, másrészt mindig frissen szedett fűszereket használhatnak a konyhán. Például ahhoz a Tapfelspitz elnevezésű szendvicskompozíciójukhoz is „bevethetik”, amely szintén most debütált a tetőn, és amely mostantól szerepel a ÉS kínálatában.

 Nemcsak a meghívottak, hanem a szálloda holland igazgatója is megkóstolta az újdonságot, csakhogy ő nem fent, hanem kilenc emelettel lejjebb, az utcafronti teraszon, ahol tetőtől talpig narancssárgában ült a kivetító előtt, hiszen imádott csapata küzdött éppen az ausztrálok ellen a vb-n. Végül a fűszerek, a szendvicsek és mentás hűsítő koktélok után hab a torta volt, hogy a meghívottakat átinvitálták a szomszédos Sziget Eye-ra, ahol szintén a magasból lehetett gyönyörködni Budapest páratlan panorámájában.

Forrás: Vendég & Hotel


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.