A bisztró alapkoncepcióját kialakító sztárszakács, Litauszki Zsolt és a konyhát vezető Vajna Tamás executive chef fűszernövény kiskertet rendeztek be a kilencemeletes hotel tetején, amelyet a szakácsok lelkesen látogatnak nap mint nap. Egyrészt, mondják a séfek, így nem kell a beszállítókra hagyatkozniuk, másrészt mindig frissen szedett fűszereket használhatnak a konyhán. Például ahhoz a Tapfelspitz elnevezésű szendvicskompozíciójukhoz is „bevethetik”, amely szintén most debütált a tetőn, és amely mostantól szerepel a ÉS kínálatában.
Nemcsak a meghívottak, hanem a szálloda holland igazgatója is megkóstolta az újdonságot, csakhogy ő nem fent, hanem kilenc emelettel lejjebb, az utcafronti teraszon, ahol tetőtől talpig narancssárgában ült a kivetító előtt, hiszen imádott csapata küzdött éppen az ausztrálok ellen a vb-n. Végül a fűszerek, a szendvicsek és mentás hűsítő koktélok után hab a torta volt, hogy a meghívottakat átinvitálták a szomszédos Sziget Eye-ra, ahol szintén a magasból lehetett gyönyörködni Budapest páratlan panorámájában.
Forrás: Vendég & Hotel