Kert a tetőn

Egy különleges ötlet bemutatása, rendhagyó találkozó formájában, A Kempinski Hotel tetőteraszán, a lemenő nap fényében, álompanoráma kíséretében mutatták be június 18-án, a ház ÉS Bisztrójának legújabb büszkeségeit: a baby cukkinit, rozmaringot, kakukkfűt, csokimentát és társait.

A bisztró alapkoncepcióját kialakító sztárszakács, Litauszki Zsolt és a konyhát vezető Vajna Tamás executive chef fűszernövény kiskertet rendeztek be a kilencemeletes hotel tetején, amelyet a szakácsok lelkesen látogatnak nap mint nap. Egyrészt, mondják a séfek, így nem kell a beszállítókra hagyatkozniuk, másrészt mindig frissen szedett fűszereket használhatnak a konyhán. Például ahhoz a Tapfelspitz elnevezésű szendvicskompozíciójukhoz is „bevethetik”, amely szintén most debütált a tetőn, és amely mostantól szerepel a ÉS kínálatában.

 Nemcsak a meghívottak, hanem a szálloda holland igazgatója is megkóstolta az újdonságot, csakhogy ő nem fent, hanem kilenc emelettel lejjebb, az utcafronti teraszon, ahol tetőtől talpig narancssárgában ült a kivetító előtt, hiszen imádott csapata küzdött éppen az ausztrálok ellen a vb-n. Végül a fűszerek, a szendvicsek és mentás hűsítő koktélok után hab a torta volt, hogy a meghívottakat átinvitálták a szomszédos Sziget Eye-ra, ahol szintén a magasból lehetett gyönyörködni Budapest páratlan panorámájában.

Forrás: Vendég & Hotel


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.