Kik az MSZÉSZ elnökjelöltjei a 2014-15-ös évre?

Az MSZÉSZ 2013 november 21-én a Gellért Szállodában tartja XL. Közgyűlését, ahol megválasztásra kerülnek a Szövetség tisztségviselői a 2014-15-ös évre.

Az MSZÉSZ Szervezeti és Működési Szabályzata szerint az elmúlt hetekben régióülésekre került sor, az ezeken történt jelölések közül az MSZÉSZ a 2013. november 13-i Választmányi ülésének döntése szerint elnöknek dr. Niklai Ákost és Polgár Tibort, alelnöknek Árvai Zoltánt, Baldauf Csabát és Hülvely Istvánt terjeszti szavazásra a Közgyűlés elé.

Az MSZÉSZ 2013 őszi régióülésein a következő régióvezetőket és –helyetteseket választották meg 2014-15 évre:

Régióvezető Régióvezető-helyettesek
Balatoni régió  
Baldauf Csaba (Kolping Hotel, Alsópáhok) Szijártó Csaba (Anna Grand Hotel, Balatonfüred)
  Gergály Tamás (Service 4 You, Hévíz)
Budapesti régió  
Kollin Gergely (Novotel Budapest Danube) Fáska Gábor (Opera Garden)
  Márics József (Mercure Budapest City Center)
Dél-alföldi régió  
Vozár Márton (Fiume Szálloda, Békéscsaba) Katona Annamária (Hotel Udvarház, Kecskemét)
  Gál Bertalan (Aqua Lux Wellness Hotel, Cserkeszõlõ)
Dél-dunántúli régió  
Schmidt Ferenc (Hotel Szent János, Mohács) Danka András (Hotel Palatinus City Center, Pécs)
  dr. Kovács Tibor (Thermal Hotel Harkány)
Északi régió  
Kiss Zoltán (Saliris Resort Spa, Egerszalók) Dinya Anikó (Hotel Opál, Gyöngyös)
  Bánhegyi Péter (La Contessa, Szilvásvárad)
Keleti régió  
Varga Zsolt (Termál Hotel Balmaz) dr. Hevessy Gábor (Aquaticum, Debrecen)
  Kui János (Hotel Kumánia, Kisújszállás)
Nyugati régió  
Katz Péter (Danubius Bük és Sárvár) Horváth László (Hotel Sopron)
  Klára Ágnes (Hotel Caramell, Bükfürdõ)

Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.
Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban

Északi stílus új köntösben – ibis Styles nyitás Tallinnban 

Az ibis új helyszínekkel erősíti európai pozícióit a régióban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.