Megnyílt Budapest első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező reptéri szállodája

Január elejétől már vendégeket fogad hazánk első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel.

Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel, a hazai ingatlan befektetői cég, a WING Zrt. fejlesztésében. A 2-es terminál előtti volt külső parkoló helyszínén a Market Építő Zrt. kivitelezésében épült fel az ötszintes, 5200 négyzetméteres szálloda, amelynek belső tereit és 145 szobáját a repülőtér hangulatát idézve és a mai kor belsőépítészeti trendjeit követve indusztriális stílusban alakított ki az építésztervező Aspectus Architect, Szerdahelyi László és Pesti József építészek közreműködésével.

A hivatalos megnyitó alkalmával Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, kevés olyan repülőtér van világszerte, amelynek közvetlen közelében ne működne szálloda - eddig ilyen volt a Liszt Ferenc téri, mostantól azonban Magyarországon is pótolták végre ezt a hiányosságot, és ez jelentős lépés hazánk turizmusa szempontjából is.

Gerő János, a cég vezérigazgató-helyettese hozzátette, igazi hiánypótló szolgáltatás született, amely ráadásul többfunkciós feladatot lát el, hiszen a most átadott hotel nem rétegszálláshely, hanem többfunkciós szálloda, ami nem mellesleg pontosan határidőre készült el.

Kolin Gergely, a szállodát üzemeltető AccorHotels economy szállodáinak magyarországi üzemeltetési igazgatója hozzátette, mennyire büszke arra cégük, hogy ők üzemeltetik Magyarország első közvetlen repülőtéri szállodáját, ráadásul egy olyan ismert és népszerű márkájukkal, mint a jelentős szabadságot biztosító ibis Styles márka.

Palotai Csaba, a ház igazgatója saját csapatát dícsérte, és elmondta, a csapat tagjait nem az iskolázottság, szakképzettség alapján választotta elsősorban, hanem inkább az emberi motiváció, a pályázó személyisége volt az, ami számára a legfontosabb volt a felvételi beszélgetések során. A szálloda várhatóan az átutazó vendégek, a légiforgalmi személyzet, a konferenciaturizmus és az üzleti utak kapcsán hazánkba érkező utasok igényeit fogja tudni kielégíteni. Számítanak azokra is, akik a kora reggeli indulást megelőző este megérkeznek a repülőtérre, hogy másnap csak kényelmesen átsétálhassanak, és üzletemberekre, akik egy villámlátogatás alkalmával itt bonyolítanák tárgyalásaikat magyarországi partnereikkel. Ezen túl mindenki más is szívesen látott vendég, akinek kedve támad várakozás közben nyugodt környezetben ebédelni, vacsorázni esetleg egy pohár bort meginni utazás előtt.

Ehhez a szálloda vendéglátó részlege egy 135 fő befogadóképességű, nemzetközi konyhát kínáló étterem és kapcsolódó borbár szolgáltatásait nyújtja. Utóbbi kínálatát tekintve külön hangsúlyt fektettek arra, hogy a magyar borokat és a magyar ízvilágot is megkóstolhassák a látogatók. Ezen túl a szolgáltatásokat tekintve a hotelben egy 150 fős két különálló teremre bontható konferenciaterem található, emellett kisebb szemináriumi termek és exkluzív tárgyalók is várják az üzleti utazókat. Gyermeksarok, a vendégek kikapcsolódását biztosító kényelmes terek és a hotelhez tartozó saját parkoló is a vendégek rendelkezésére áll.

Cikkünk első megjelent változatásban azt írtuk, hogy az első repülőtéri hotel nyílt meg. A szakma számára ez a kifejezés sok mindent takarhat, hiszen lehet akár 500, akár 3 kilométerre is arrébb ez a hotel. Ám a leadből rögtön kiderült az olvasó számára, hogy a magyarországi első közvetlen terminál összekötéssel rendelkező hotelről van szó. A félreértések elkerülése végett azonban pontosítottuk a címet - a szerk.

 

Forrás: Vendég


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.