Megnyílt Budapest első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező reptéri szállodája

Január elejétől már vendégeket fogad hazánk első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel.

Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel, a hazai ingatlan befektetői cég, a WING Zrt. fejlesztésében. A 2-es terminál előtti volt külső parkoló helyszínén a Market Építő Zrt. kivitelezésében épült fel az ötszintes, 5200 négyzetméteres szálloda, amelynek belső tereit és 145 szobáját a repülőtér hangulatát idézve és a mai kor belsőépítészeti trendjeit követve indusztriális stílusban alakított ki az építésztervező Aspectus Architect, Szerdahelyi László és Pesti József építészek közreműködésével.

A hivatalos megnyitó alkalmával Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, kevés olyan repülőtér van világszerte, amelynek közvetlen közelében ne működne szálloda - eddig ilyen volt a Liszt Ferenc téri, mostantól azonban Magyarországon is pótolták végre ezt a hiányosságot, és ez jelentős lépés hazánk turizmusa szempontjából is.

Gerő János, a cég vezérigazgató-helyettese hozzátette, igazi hiánypótló szolgáltatás született, amely ráadásul többfunkciós feladatot lát el, hiszen a most átadott hotel nem rétegszálláshely, hanem többfunkciós szálloda, ami nem mellesleg pontosan határidőre készült el.

Kolin Gergely, a szállodát üzemeltető AccorHotels economy szállodáinak magyarországi üzemeltetési igazgatója hozzátette, mennyire büszke arra cégük, hogy ők üzemeltetik Magyarország első közvetlen repülőtéri szállodáját, ráadásul egy olyan ismert és népszerű márkájukkal, mint a jelentős szabadságot biztosító ibis Styles márka.

Palotai Csaba, a ház igazgatója saját csapatát dícsérte, és elmondta, a csapat tagjait nem az iskolázottság, szakképzettség alapján választotta elsősorban, hanem inkább az emberi motiváció, a pályázó személyisége volt az, ami számára a legfontosabb volt a felvételi beszélgetések során. A szálloda várhatóan az átutazó vendégek, a légiforgalmi személyzet, a konferenciaturizmus és az üzleti utak kapcsán hazánkba érkező utasok igényeit fogja tudni kielégíteni. Számítanak azokra is, akik a kora reggeli indulást megelőző este megérkeznek a repülőtérre, hogy másnap csak kényelmesen átsétálhassanak, és üzletemberekre, akik egy villámlátogatás alkalmával itt bonyolítanák tárgyalásaikat magyarországi partnereikkel. Ezen túl mindenki más is szívesen látott vendég, akinek kedve támad várakozás közben nyugodt környezetben ebédelni, vacsorázni esetleg egy pohár bort meginni utazás előtt.

Ehhez a szálloda vendéglátó részlege egy 135 fő befogadóképességű, nemzetközi konyhát kínáló étterem és kapcsolódó borbár szolgáltatásait nyújtja. Utóbbi kínálatát tekintve külön hangsúlyt fektettek arra, hogy a magyar borokat és a magyar ízvilágot is megkóstolhassák a látogatók. Ezen túl a szolgáltatásokat tekintve a hotelben egy 150 fős két különálló teremre bontható konferenciaterem található, emellett kisebb szemináriumi termek és exkluzív tárgyalók is várják az üzleti utazókat. Gyermeksarok, a vendégek kikapcsolódását biztosító kényelmes terek és a hotelhez tartozó saját parkoló is a vendégek rendelkezésére áll.

Cikkünk első megjelent változatásban azt írtuk, hogy az első repülőtéri hotel nyílt meg. A szakma számára ez a kifejezés sok mindent takarhat, hiszen lehet akár 500, akár 3 kilométerre is arrébb ez a hotel. Ám a leadből rögtön kiderült az olvasó számára, hogy a magyarországi első közvetlen terminál összekötéssel rendelkező hotelről van szó. A félreértések elkerülése végett azonban pontosítottuk a címet - a szerk.

 

Forrás: Vendég


Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.
Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás

Szallas.hu: Siófokra érkezett a legtöbb foglalás 

Rövidülnek, de nem maradnak el a nyaralások. Tények és tervek a magyarok belföldi vakációjáról – a szállásfoglaló portál adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.