Megnyílt Budapest első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező reptéri szállodája

Január elejétől már vendégeket fogad hazánk első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel.

Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel, a hazai ingatlan befektetői cég, a WING Zrt. fejlesztésében. A 2-es terminál előtti volt külső parkoló helyszínén a Market Építő Zrt. kivitelezésében épült fel az ötszintes, 5200 négyzetméteres szálloda, amelynek belső tereit és 145 szobáját a repülőtér hangulatát idézve és a mai kor belsőépítészeti trendjeit követve indusztriális stílusban alakított ki az építésztervező Aspectus Architect, Szerdahelyi László és Pesti József építészek közreműködésével.

A hivatalos megnyitó alkalmával Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, kevés olyan repülőtér van világszerte, amelynek közvetlen közelében ne működne szálloda - eddig ilyen volt a Liszt Ferenc téri, mostantól azonban Magyarországon is pótolták végre ezt a hiányosságot, és ez jelentős lépés hazánk turizmusa szempontjából is.

Gerő János, a cég vezérigazgató-helyettese hozzátette, igazi hiánypótló szolgáltatás született, amely ráadásul többfunkciós feladatot lát el, hiszen a most átadott hotel nem rétegszálláshely, hanem többfunkciós szálloda, ami nem mellesleg pontosan határidőre készült el.

Kolin Gergely, a szállodát üzemeltető AccorHotels economy szállodáinak magyarországi üzemeltetési igazgatója hozzátette, mennyire büszke arra cégük, hogy ők üzemeltetik Magyarország első közvetlen repülőtéri szállodáját, ráadásul egy olyan ismert és népszerű márkájukkal, mint a jelentős szabadságot biztosító ibis Styles márka.

Palotai Csaba, a ház igazgatója saját csapatát dícsérte, és elmondta, a csapat tagjait nem az iskolázottság, szakképzettség alapján választotta elsősorban, hanem inkább az emberi motiváció, a pályázó személyisége volt az, ami számára a legfontosabb volt a felvételi beszélgetések során. A szálloda várhatóan az átutazó vendégek, a légiforgalmi személyzet, a konferenciaturizmus és az üzleti utak kapcsán hazánkba érkező utasok igényeit fogja tudni kielégíteni. Számítanak azokra is, akik a kora reggeli indulást megelőző este megérkeznek a repülőtérre, hogy másnap csak kényelmesen átsétálhassanak, és üzletemberekre, akik egy villámlátogatás alkalmával itt bonyolítanák tárgyalásaikat magyarországi partnereikkel. Ezen túl mindenki más is szívesen látott vendég, akinek kedve támad várakozás közben nyugodt környezetben ebédelni, vacsorázni esetleg egy pohár bort meginni utazás előtt.

Ehhez a szálloda vendéglátó részlege egy 135 fő befogadóképességű, nemzetközi konyhát kínáló étterem és kapcsolódó borbár szolgáltatásait nyújtja. Utóbbi kínálatát tekintve külön hangsúlyt fektettek arra, hogy a magyar borokat és a magyar ízvilágot is megkóstolhassák a látogatók. Ezen túl a szolgáltatásokat tekintve a hotelben egy 150 fős két különálló teremre bontható konferenciaterem található, emellett kisebb szemináriumi termek és exkluzív tárgyalók is várják az üzleti utazókat. Gyermeksarok, a vendégek kikapcsolódását biztosító kényelmes terek és a hotelhez tartozó saját parkoló is a vendégek rendelkezésére áll.

Cikkünk első megjelent változatásban azt írtuk, hogy az első repülőtéri hotel nyílt meg. A szakma számára ez a kifejezés sok mindent takarhat, hiszen lehet akár 500, akár 3 kilométerre is arrébb ez a hotel. Ám a leadből rögtön kiderült az olvasó számára, hogy a magyarországi első közvetlen terminál összekötéssel rendelkező hotelről van szó. A félreértések elkerülése végett azonban pontosítottuk a címet - a szerk.

 

Forrás: Vendég


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.