Megnyitotta kapuit a luxus úszó hotel

Dübörög a turizmus, az utazók egyre exkluzívabb és nagyobb élményeket nyújtó nyaralásokat igényelnek, ami nemcsak azt jelenti, hogy a lakóhelyüktől egyre távolabb utaznak, de azt is, hogy különlegesebb helyeket fedeznek fel, különlegesebb programokban vesznek részt és az utazás alatt mindenképpen keresik az egyediséget. Ebbe az élményvadászatba tökéletesen beleillik az a svéd luxusszálloda, amely pár hete nyitotta meg a kapuit, az egyediségét pedig az adja, hogy a szobái a vízen lebegnek - írja a CNN Travel.

Jeges víz és erdő veszi körül azt a svéd, vízen lebegő hotelt, ami január végén nyitotta meg a kapuit. A Lappföld svédországi részén fekvő Arctic Bath hotel apartmanjai, a Lule folyón lebegnek, amelyeket fa stégeken keresztül lehet megközelíteni és télen a jégbe fagyva, míg nyáron a vízen úszva várja a hideget kedvelő vendégeit. A hotel kör alakú központi épülete mellett 24 négyzetméteres szobák úsznak a vízen, míg a nagyobb, 62 négyzetméteres apartmanok a szárazföldön kaptak helyet.

A szálloda megépítése nem kevés műszaki akadály kiküszöbölésével járt, a vízi egységeknél például biztosítani kellett a csapvíz és az elektromosság szabad áramlását. Ezen túl fontos szempont volt, hogy a lehető legkörnyezetkímélőbb anyagokat használják használják fel, illetve, hogy a fenntartása se jelentsen terhet a környezetére.

 

A szobákért elég borsos összeget kell fizetnie a vendégeknek, egy júniusi hétvégén, két főre, két éjszakának az ára a vízen úszó szálláson, 640 ezer forintnak megfelelő svéd korona, a nagyobb szárazföldi apartmant pedig 700 ezer forintért lehet kibérelni ugyancsak két éjszakára.

Forrás: portfolio.hu


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.