Megújult a hajdúszoboszlói Barátság hotel

Befejeződtek június végén az energetikai fejlesztések a Magyar Turizmus Minőségi Díjas hajdúszoboszlói Barátság Gyógy és Wellness Szállodában. A hivatalos átadást július 9-én, pénteken tartották.

Istók Csaba, a szálloda igazgatója elmondta, hogy a projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg. A KEOP 5.3.0 pályázaton 130.380.879 forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, amelyből a költségek 70%-át tudták kifizetni. A fennmaradó részt a szálloda önerőből és banki hitelből finanszírozta.

A homlokzati nyílászárókat, és az elavult fém nyílászárókat korszerű, energiatakarékos műanyagra cserélték. Mivel a szálloda külső szigetelés nélkül épült, most az épület homlokzatát is szigetelték. A projekt során a homlokzatot 6 cm vastag hőszigeteléssel látták el. Ezzel egy időben a szálloda is megújult külsőt is kapott. A fűtést és meleg vizet biztosító kazánok elavultak, helyükre a legmodernebb kondenzációs kazánokat építették be. Kicserélték a szállodai szobákban a radiátorokat, az elavult öntöttvas radiátorok helyett termosztátos radiátorszelepekkel felszerelt lapradiátorokat állítottak be.

A fenti fejlesztésekkel egyidejűleg, de nem a projekt részeként, kicserélték a szállodai erkélyek üvegeit, a folyosókon mozgásérzékelő világítást építettek be, a szálloda használati melegvíz-ellátását napkollektoros technológiával fejlesztették.

A Barátság Hotel vezetője elmondta azt is, hogy még nem fejezték be a munkát, a következő állomás a szálloda szolgáltatásainak minőségi fejlesztése lesz. A tavaly meghirdetett Észak-alföldi Regionális Operatív Program keretén belül a „Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése” című pályázati konstrukcióhoz kapcsolódóan pályázatot nyújtottak be. Ha elnyerik, akkor a szálloda jelenlegi szolgáltatásainak minőségi fejlesztése (szállodai szobák felújítása, szobai kártyás zárrendszer kialakítása, antennarendszer bővítése, televíziók cseréje) és a szolgáltatáskör bővítése (belső és szabadtéri gyermekmedence, szállodai hall felújítása gyermek-foglalkoztatóval és lobby bárral) valósulna meg.


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.