Müncheni étterem séfje nyerte a Hagyomány és Evolúciót

A müncheni Geisel’s Vinothek étterem séfje, Molnár Gábor nyerte meg a Hagyomány és Evolúció szakácsversenyt, amelyet a METRO Vevőakadémián rendeztek. A séfek lazac- vagy rákételeket készítettek.

Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfje nyerte meg a METRO Vevőakadémián megrendezett Hagyomány és Evolúció szakácsverseny döntőjét, a második helyet Horváth Szilveszter a győri La Maréda étterem séfje szerezte meg, Szűcs Zoltán a budapesti Salon étteremből pedig harmadik helyezést ért el.

Az idei döntőben két témában készíthették el ételeiket a résztvevő szakácsok. Lazac és vagy rák témakörben üdvözlőfalatokat tálaltak, melyre 1,5 óra állt rendelkezésükre, a sertés/malac főételeket pedig 2 óra alatt kellett megfőzniük. A versenyen neves magyar éttermek szakácsai mérték össze tudásukat: Abrudán Zsolt – New York Kávéház, Barhó Szabolcs – Borkonyha, Garai Ádám – Mák Bisztró, Volenter István – Walter, Győrffy Árpád – Arany Kaviár, Daniel O’Shea – Alabárdos, Galgóczi Gábor – Aszu, Haraszti Zsolt – Aszu, Császár András – Onyx, Puskás Csaba – Borkonyha, Horváth Szilveszter – La Maréda/Győr, Molnár Gábor - Vinotheka/München, Szűcs Zoltán – Salon Étterem és Méri Dezső – Salon Étterem.

A zsűri is neves gasztronómiai szakértőkből állt össze – Bíró Lajos, Csapody Balázs, Hamvas Zoltán, Molnár B. Tamás, Segal Viktor, Széll Tamás, Szulló Szabina és Vomberg Frigyes –, döntése alapján pedig Molnár Gábor bizonyult a hétvége legjobbjának.

"Az ötödik Hagyomány és Evolúció versenyen nagyon kiegyensúlyozott volt a mezőny, a dobogós helyezettek között hajszálnyi különbségek voltak. Külön örvendetes, hogy három-négy olyan tányér is a zsűri elé került, amely legalább két Michelin-csillagot ér." – értékelte a versenyt Hamvas Zoltán.

Az első három helyezett 400.000 forint, 300.000 forint illetve 200.000 forint értékű OTP Klub ösztöndíjat nyert.

 


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.