Ötcsillagos bakancslista

Augusztus elejétől Simone Dulies vette át Adrain Gray-től az ötcsillagos le Meridien Budapest szálloda irányítását. A vonzó megjelenésű igazgatónő 1999-ben kezdte pályafutását a Starwood Hotels & Resorts szállodaláncnál, Kaliforniában, majd New Yorkban és a skóciai Westin Turnberry Hotelben töltött be különböző tisztségeket front office területen. 2011-ben a pozsonyi Sheraton Bratislava élére nevezték ki, innen érkezett Budapestre. Őt kérdezzük most új feladatköréről.

A híradásokból már kiderült, hogy franciás hangzású neve ellenére németországi születésű. Mégis, van esetleg a családjának valamilyen kapcsolata a franciákkal?

- Nem, nincs. Nagyapám családja tősgyökeres poroszországi família.

Mivel Európán kívül hosszabban dolgozott a tengerentúl is, hozott-e onnan valamiféle olyan tapasztalatot, stratégiát, amelyet szeretne az öreg kontinensen is megvalósítani?

- Megtanultam, hogy nyitottnak kell lenni a vendégek felé, és mindig pozitív gondolkodásmóddal kell közelíteni bármilyen feladathoz, problémához. Az én német, szigorúan a feladatra koncentráló megközelítésmódom sokat finomodott, lágyult az Egyesült Államokban eltöltött évek során.

Bemutatná azt a csapatot, amelyet a pesti kihívás miatt most Pozsonyban hagyott! Hogy érezte magát a szlovák fővárosban?

- Nagyon élveztem és szerettem az ott töltött éveket. Egy fiatal, dinamikus és nagyon kreatív csapat, amelyet most magam mögött hagytam az utódomnak a Sheraton Bratislavában. Ajánlatainkban sokszor beépítettük a divatot, a sportot, az aktív pihenés kedvelőinek nyújtottunk számos új programlehetőséget. Nagyon büszke vagyok arra, hogy vezetésem alatt a ház megkapta a Starwood-lánc legelőkelőbb díját, a Hotel of the Year elismerést 2012-ben.

Hány alkalommal látogatott augusztus elseje előtt a magyar fővárosba?

- Kétszer volt alkalmam élvezni eddig ennek a gyönyörű városnak a vendégszeretét, és csodálni a nevezetességeit. Egyszer városlátogató turistaként jártam itt, egyszer pedig üzleti út során.

És lakott a korábbi alkalmakkor abban a házban, amelynek most első számú vezetője lett?

- Természetesen. És kiválóan éreztem itt magam.

A Turizmus Bulletinben megjelent interjúban elmondta, hogy Budapesttől negyven kilométerre vett egy házat, ahonnét naponta jár be a fővárosba, hogy a természetben érkezzen meg esténként, és reggel ott ébredjen. Ez igaz?

- Annyira, hogy valóban képes vagyok napi 80 kilométert vezetni ahhoz, hogy éjszakára teljes nyugalomban lehessek, és másnapra feltöltődve, kipihenten indulhassak újra munkába. Míg a városi nyüzsgésben szeretem és élvezem a munkámat, addig számomra a regenerálódás egyetlen forrása csak a vidék lehet.

 Kapott-e értékes, megszívlelendő tanácsokat a távozó elődjétől, Adrian Gray-től?

- Igen, kaptam tőle egy részletes átadási jegyzéket, sok-sok értékes tippel, javaslattal, amit nagyra értékelek, és szem előtt is tartok a munkám során.

Mennyire elégedett a ház jelenlegi működési modelljével? Tervez-e, és ha igen, milyen területen változást?

- Úgy vélem, a ház, amit a napokban átvettem, magas színvonalon működik, és fogadja vendégeit. Persze mindig van egy lista – bakancslista, mondhatnánk -, amelynek létezésével a menedzsment tisztában van, és van persze egy olyan, saját listám is, amelyet majd szeretnék idővel megvalósítani a házban.

A tulajdonosi kör teljes ellenőrzése alatt tartja, vagy van önállóan módja döntésekben, a változtatások során?

- Önállóan dönthetek bizonyos területeken, de természetesen folyamatosan egyeztetek a szálloda tulajdonosaival és a Starwood irodával.

Számol-e, és ha igen honnan új vendégkörrel? Mely piacokon tervez erőteljesebb marketinget, részvételt?

- Házunk legsikeresebb küldőpiacai közé tartozik az USA, az Egyesült Királyság és Németország. Nyilván a német területen én is szeretnék majd segíteni a kapcsolataimmal, ahogy ezt a tengerentúli vendégkör alakulás érdekében is tervezem. Kiemelt célunk még a Közel-Kelet (különösen értékes segítség lehet az Emirates Airlines egyre erőteljesebb részvétele Budapesten) és a feltörekvő piacokon való hangsúlyos részvétel.

Forrás: Vendég & Hotel


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.