Ötcsillagos bakancslista

Augusztus elejétől Simone Dulies vette át Adrain Gray-től az ötcsillagos le Meridien Budapest szálloda irányítását. A vonzó megjelenésű igazgatónő 1999-ben kezdte pályafutását a Starwood Hotels & Resorts szállodaláncnál, Kaliforniában, majd New Yorkban és a skóciai Westin Turnberry Hotelben töltött be különböző tisztségeket front office területen. 2011-ben a pozsonyi Sheraton Bratislava élére nevezték ki, innen érkezett Budapestre. Őt kérdezzük most új feladatköréről.

A híradásokból már kiderült, hogy franciás hangzású neve ellenére németországi születésű. Mégis, van esetleg a családjának valamilyen kapcsolata a franciákkal?

- Nem, nincs. Nagyapám családja tősgyökeres poroszországi família.

Mivel Európán kívül hosszabban dolgozott a tengerentúl is, hozott-e onnan valamiféle olyan tapasztalatot, stratégiát, amelyet szeretne az öreg kontinensen is megvalósítani?

- Megtanultam, hogy nyitottnak kell lenni a vendégek felé, és mindig pozitív gondolkodásmóddal kell közelíteni bármilyen feladathoz, problémához. Az én német, szigorúan a feladatra koncentráló megközelítésmódom sokat finomodott, lágyult az Egyesült Államokban eltöltött évek során.

Bemutatná azt a csapatot, amelyet a pesti kihívás miatt most Pozsonyban hagyott! Hogy érezte magát a szlovák fővárosban?

- Nagyon élveztem és szerettem az ott töltött éveket. Egy fiatal, dinamikus és nagyon kreatív csapat, amelyet most magam mögött hagytam az utódomnak a Sheraton Bratislavában. Ajánlatainkban sokszor beépítettük a divatot, a sportot, az aktív pihenés kedvelőinek nyújtottunk számos új programlehetőséget. Nagyon büszke vagyok arra, hogy vezetésem alatt a ház megkapta a Starwood-lánc legelőkelőbb díját, a Hotel of the Year elismerést 2012-ben.

Hány alkalommal látogatott augusztus elseje előtt a magyar fővárosba?

- Kétszer volt alkalmam élvezni eddig ennek a gyönyörű városnak a vendégszeretét, és csodálni a nevezetességeit. Egyszer városlátogató turistaként jártam itt, egyszer pedig üzleti út során.

És lakott a korábbi alkalmakkor abban a házban, amelynek most első számú vezetője lett?

- Természetesen. És kiválóan éreztem itt magam.

A Turizmus Bulletinben megjelent interjúban elmondta, hogy Budapesttől negyven kilométerre vett egy házat, ahonnét naponta jár be a fővárosba, hogy a természetben érkezzen meg esténként, és reggel ott ébredjen. Ez igaz?

- Annyira, hogy valóban képes vagyok napi 80 kilométert vezetni ahhoz, hogy éjszakára teljes nyugalomban lehessek, és másnapra feltöltődve, kipihenten indulhassak újra munkába. Míg a városi nyüzsgésben szeretem és élvezem a munkámat, addig számomra a regenerálódás egyetlen forrása csak a vidék lehet.

 Kapott-e értékes, megszívlelendő tanácsokat a távozó elődjétől, Adrian Gray-től?

- Igen, kaptam tőle egy részletes átadási jegyzéket, sok-sok értékes tippel, javaslattal, amit nagyra értékelek, és szem előtt is tartok a munkám során.

Mennyire elégedett a ház jelenlegi működési modelljével? Tervez-e, és ha igen, milyen területen változást?

- Úgy vélem, a ház, amit a napokban átvettem, magas színvonalon működik, és fogadja vendégeit. Persze mindig van egy lista – bakancslista, mondhatnánk -, amelynek létezésével a menedzsment tisztában van, és van persze egy olyan, saját listám is, amelyet majd szeretnék idővel megvalósítani a házban.

A tulajdonosi kör teljes ellenőrzése alatt tartja, vagy van önállóan módja döntésekben, a változtatások során?

- Önállóan dönthetek bizonyos területeken, de természetesen folyamatosan egyeztetek a szálloda tulajdonosaival és a Starwood irodával.

Számol-e, és ha igen honnan új vendégkörrel? Mely piacokon tervez erőteljesebb marketinget, részvételt?

- Házunk legsikeresebb küldőpiacai közé tartozik az USA, az Egyesült Királyság és Németország. Nyilván a német területen én is szeretnék majd segíteni a kapcsolataimmal, ahogy ezt a tengerentúli vendégkör alakulás érdekében is tervezem. Kiemelt célunk még a Közel-Kelet (különösen értékes segítség lehet az Emirates Airlines egyre erőteljesebb részvétele Budapesten) és a feltörekvő piacokon való hangsúlyos részvétel.

Forrás: Vendég & Hotel


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.