Turisztikai szállásfejlesztés a tuzséri pálinkafőzdében

Ötvenmillió forintos beruházásból, uniós és hazai támogatással szálláshelyeket alakított ki tuzséri pálinkafőző telephelyén a Gyümölcspárlat Bt. A beruházást Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára adta át pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben.

Az államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta, a kormány fontos feladata, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élők számára megteremtse a lehetőséget a munkavállalásra és a megélhetésre, ennek elősegítésére a kabinet a szabad vállalkozási zónák létrehozásáról döntött.

Az ezzel kapcsolatos uniós pályázatok már megjelentek, a 10 milliárd forint keretösszegű pályázati forrás kifejezetten a szabad vállalkozási zónákban működő vállalkozások számára áll rendelkezésre - mondta Czomba Sándor.

Az államtitkár kitért arra, néhány hét alatt annyi igény érkezett, hogy valószínűleg további 10 milliárd forinttal megemelik a keretösszeget.

Kiemelte, hogy e pályázatoknál a támogatási intenzitás akár hetven százalék is lehet, vagyis ilyen arányú segítséget is kaphatnak a vállalkozások a fejlesztésükhöz.

Komáromi János, a Gyümölcspárlat Bt. ügyvezető igazgatója elmondta, a tuzséri telephelyen a pálinkafőzde mellett már korábban felépült egy kóstolóház, a mostani pályázat keretében szálláshelyeket alakítottak ki. A telephelyen a magyar állam és az Európai Unió 30 millió forintos támogatásával öt darab többszemélyes, teljesen felszerelt faház épült fel, a turisták pihenését szauna és dézsás fürdő, valamint tiszai vízitúrázási lehetőség is segíti.

Magyarországon csak itt, Tuzséron van pálinkafőzde mellett kialakított szálláshely - mondta az ügyvezető, hozzátéve, a pálinkaturizmus megismertetése és elfogadtatása mellett az idelátogató családoknak is igyekeznek többnapos programot ajánlani.

A nyilvános cégadatok szerint a Gyümölcspárlat Bt. tavaly 96 millió forintos nettó árbevételt és csaknem 28 millió forint mérleg szerinti eredményt realizált.

A társaság által készített pálinkák 2012-ben elnyerték a Magyarország pálinkája, míg 2015-ben a Gyulai Pálinkafesztivál és Világkupa legjobb pálinkája címet.

Forrás: MTI


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.