Zárás alatt nyitva: Pesten, a Ferenciek terén

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Most az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél álló luxushotelben néztünk körül.

Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest igazgatója most is reggeltől estig a házban van, elárulja, miért. 

Bár már közel egy éve a járvány miatt csökkentett számú személyzettel, és alacsony vendégszámmal dolgoznak, neki most is minden nap örömöt okoz megérkeznie reggelenként ebbe a különleges miliőbe, látni a mindig mosolygós, most is motivált kollégákat, akik legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat nap mint nap.

Pedig nincsenek könnyű helyzetben. Luxushotelt üzemeltetnek egy olyan városban, ahová gyakorlatilag tavaly március óta alig érkeznek külföldről. Márpedig ez a ház szinte teljes egészében a külföldi vendégkörre épít, a belföldről érkezők száma csekély.

Persze ők is, több más fővárosi szálláshelyhez hasonlóan, tavaly nyárra kidolgoztak és kínáltak olyan speciális csomagokat, amelyben azt üzenték a megszólított hazai vendégkörnek, hogy most páratlan lehetőség nyílik arra, kipróbálhassák és megismerjék azt az élményt, amit egy igazi luxusszálloda nyújt. Sőt, ajánlatuk a nyáron a Balatonnál néhol kissé elszabadult árakhoz képest igencsak vonzó volt, és az akció hozott is vendégeket.

Az őszi határzár óta azonban kizárólag üzleti utazókat, versenyre érkező csapatokat, egyéni sportolókat, vagy a fővárosban forgató filmes stábokat fogadhatnak. Átlagosan ez novembertől 5-10 százalékos vendégforgalmat generál.

Éttermüket, amint a korlátozások ezt lehetővé tették, ismét megnyitották, és a nyári forgalmon nagyot lendített a konyhájukat júliustól vezető új séfjük, Lutz Lajos tudása, lelkesedése és kreativitása. Ősztől belevágtak a házhoz szállításba is, de nem kis kihívás olyan topmenüsort összeállítani, ami félóra-egy órányi utazás után is ugyanolyan élvezhető, mintha helyben, asztalnál szolgálnák fel.

A 110 szobás luxusszálláshely normál időkben 150 fős személyzettel üzemel. Ez nyilván nem vonatkozik a mostani időszakra, hiszen nagyon minimális üzemmódban, csak néhány szobában fogadnak vendégeket. Időszakosan és bizonyos munkakörökben a munkaidő csökkentésére került sor, sokan elhagyták a szakmát, így a korábbi létszámnak közel a fele maradt meg. Rugalmas munkaidő gazdálkodással, továbbképzések sorával próbálják a kollégák motiváltságát megtartani.

Azt mondja Andrea, lassan ismét elkezdenek építkezni, toborozni új kollégákat, hogy mire ismét benépesítik Budapest utcáit a várost felfedező turisták, elkápráztathassa őket a Párisi Udvar páratlan szépsége, és akinek módja nyílik rá, szobát is foglalhasson a belvárosi luxusszálláshelyen.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.