Zárás alatt nyitva: Pesten, a Ferenciek terén

Sorozatunkban azokba a házakba engednek az ott lévők bepillantást, ahová ma is érkezhet, ahol most is megszállhat a vendég. Most az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél álló luxushotelben néztünk körül.

Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest igazgatója most is reggeltől estig a házban van, elárulja, miért. 

Bár már közel egy éve a járvány miatt csökkentett számú személyzettel, és alacsony vendégszámmal dolgoznak, neki most is minden nap örömöt okoz megérkeznie reggelenként ebbe a különleges miliőbe, látni a mindig mosolygós, most is motivált kollégákat, akik legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat nap mint nap.

Pedig nincsenek könnyű helyzetben. Luxushotelt üzemeltetnek egy olyan városban, ahová gyakorlatilag tavaly március óta alig érkeznek külföldről. Márpedig ez a ház szinte teljes egészében a külföldi vendégkörre épít, a belföldről érkezők száma csekély.

Persze ők is, több más fővárosi szálláshelyhez hasonlóan, tavaly nyárra kidolgoztak és kínáltak olyan speciális csomagokat, amelyben azt üzenték a megszólított hazai vendégkörnek, hogy most páratlan lehetőség nyílik arra, kipróbálhassák és megismerjék azt az élményt, amit egy igazi luxusszálloda nyújt. Sőt, ajánlatuk a nyáron a Balatonnál néhol kissé elszabadult árakhoz képest igencsak vonzó volt, és az akció hozott is vendégeket.

Az őszi határzár óta azonban kizárólag üzleti utazókat, versenyre érkező csapatokat, egyéni sportolókat, vagy a fővárosban forgató filmes stábokat fogadhatnak. Átlagosan ez novembertől 5-10 százalékos vendégforgalmat generál.

Éttermüket, amint a korlátozások ezt lehetővé tették, ismét megnyitották, és a nyári forgalmon nagyot lendített a konyhájukat júliustól vezető új séfjük, Lutz Lajos tudása, lelkesedése és kreativitása. Ősztől belevágtak a házhoz szállításba is, de nem kis kihívás olyan topmenüsort összeállítani, ami félóra-egy órányi utazás után is ugyanolyan élvezhető, mintha helyben, asztalnál szolgálnák fel.

A 110 szobás luxusszálláshely normál időkben 150 fős személyzettel üzemel. Ez nyilván nem vonatkozik a mostani időszakra, hiszen nagyon minimális üzemmódban, csak néhány szobában fogadnak vendégeket. Időszakosan és bizonyos munkakörökben a munkaidő csökkentésére került sor, sokan elhagyták a szakmát, így a korábbi létszámnak közel a fele maradt meg. Rugalmas munkaidő gazdálkodással, továbbképzések sorával próbálják a kollégák motiváltságát megtartani.

Azt mondja Andrea, lassan ismét elkezdenek építkezni, toborozni új kollégákat, hogy mire ismét benépesítik Budapest utcáit a várost felfedező turisták, elkápráztathassa őket a Párisi Udvar páratlan szépsége, és akinek módja nyílik rá, szobát is foglalhasson a belvárosi luxusszálláshelyen.

 

 

Forrás: Turizmus Online


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.