A konyhafőnökök élik a legegészségtelenebb életet Britanniában.

A legészségtelenebb munkakörök toplistájának élére kerültek a konyhafőnökök a legfrissebb szigetországbeli felmérés szerint.

A egészséggondozással foglalkozó Medicash háromezer alkalmazottra kiterjedő reprezentatív felmérése szerint az átlagos brit séf hétszámra burgonyaszirmon, chipseken, kekszeken él, és hetente egyszer legalább „dobozos” convenience ételt eszik, annak ellenére, hogy minden lehetősége adva volna, hogy egészségesen táplálkozzon. „Meglepő lehet az eredmény – mondja Peter Lauris, a Medicash kereskedelmi és marketingigazgatója -, de gyakorlatban igencsak életszerű, hogy egy szakácsnak semmi kedve sincs otthon főzőcskézni magának, miután egész álló nap ezt tette a munkahelyén.” A felmérés szerint a séfek átlagosan 58 cigarettát szívnak el hetente, és nyolc alkalommal fogyasztanak alkoholt. Ez magasnak mondható a nemzeti átlagnak számító 21 cigi és hatszori alkoholfogyasztás mellett. Ugyanakkor kimutatták, hogy minden egészségtelen szokásuk ellenére a séfek többet foglalkoznak testedzéssel, mint az átlag – bár az átlagos heti 2,36 alkalomhoz képest mért 2,45 nem nevezhető elsöprő fölénynek. Mindenesetre jelzi, hogy az állóképesség fenntartását fontosnak tartját a brit séfek. Rendszeres résztvevője a London Marathon-nak Gordon Ramsay, Michel Roux Jr, vagy Tom Aikens, míg Gary Rhodes minden nap, munkakezdés előtt felkeresi kedvenc konditermét. A legegészségtelenebb szakmák között a séfek a farmereket, a villanyszerelőket, a biztosítási ügynököket, az építőmunkásokat, a bankhivatalnokokat, a call centerek munkatársait, a kamionsofőröket, a mérnököket és az utazási irodák alkalmazottait utasították maguk mögé.

Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán

Újabb légitársaságok az uniós tiltólistán 

A listára valamennyi Suriname-ban és Tanzániában engedélyezett légi fuvarozó felkerült.
Épülhet a repülőtéri gyorsvasút

Épülhet a repülőtéri gyorsvasút 

A beruházás előkészítése az ezt részletező kormányhatározat alapján elkezdődött, a koncessziós pályázatokat fél éven belül kiírhatják.
Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között

Kompjárat indult Dubrovnik és Kotor között 

A politikus közölte, az új kompjárattal erősíteni kívánják a baráti és gazdasági kapcsolatokat a két ország között.
Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours

Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours 

Az utazásszervező új úti céllal bővítette debreceni indulású ajánlatait.
Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.