A egészséggondozással foglalkozó Medicash háromezer alkalmazottra kiterjedő reprezentatív felmérése szerint az átlagos brit séf hétszámra burgonyaszirmon, chipseken, kekszeken él, és hetente egyszer legalább „dobozos” convenience ételt eszik, annak ellenére, hogy minden lehetősége adva volna, hogy egészségesen táplálkozzon.
„Meglepő lehet az eredmény – mondja Peter Lauris, a Medicash kereskedelmi és marketingigazgatója -, de gyakorlatban igencsak életszerű, hogy egy szakácsnak semmi kedve sincs otthon főzőcskézni magának, miután egész álló nap ezt tette a munkahelyén.”
A felmérés szerint a séfek átlagosan 58 cigarettát szívnak el hetente, és nyolc alkalommal fogyasztanak alkoholt. Ez magasnak mondható a nemzeti átlagnak számító 21 cigi és hatszori alkoholfogyasztás mellett.
Ugyanakkor kimutatták, hogy minden egészségtelen szokásuk ellenére a séfek többet foglalkoznak testedzéssel, mint az átlag – bár az átlagos heti 2,36 alkalomhoz képest mért 2,45 nem nevezhető elsöprő fölénynek. Mindenesetre jelzi, hogy az állóképesség fenntartását fontosnak tartját a brit séfek. Rendszeres résztvevője a London Marathon-nak Gordon Ramsay, Michel Roux Jr, vagy Tom Aikens, míg Gary Rhodes minden nap, munkakezdés előtt felkeresi kedvenc konditermét.
A legegészségtelenebb szakmák között a séfek a farmereket, a villanyszerelőket, a biztosítási ügynököket, az építőmunkásokat, a bankhivatalnokokat, a call centerek munkatársait, a kamionsofőröket, a mérnököket és az utazási irodák alkalmazottait utasították maguk mögé.
A konyhafőnökök élik a legegészségtelenebb életet Britanniában.
A legészségtelenebb munkakörök toplistájának élére kerültek a konyhafőnökök a legfrissebb szigetországbeli felmérés szerint.

Friss jelentés az Emirates és a flydubai partnerségi együttműködéséről
Az Emirates és a flydubai szolgáltatásai iránti erőteljes kereslet 36 százalékos utasszám-növekedést eredményezett egy év alatt.

Környezetszennyező privátrepkedések Ausztriában
Megdöbbentő adatokat közölt az osztrák Wiener Zeitung friss beszámolója.

Átadták a HungaroControl új távoli toronyirányítási rendszerét
A fejlesztéssel a cég az első olyan léginavigációs szolgáltató a világon, amely helyhez kötöttség nélkül tudja irányítani egy-egy repülőtér terminálforgalmát.

Környezetbarát hangárt alakítanak ki az amszterdami reptéren
A KLM a környezeti hatások csökkentése érdekében új módszereket vet be egyik hangárjának felújítása során.

Ismét a magyar utakat járják a Google furcsa autói
Újra megjelennek Magyarországon a Google járgányai.

A Lufthansa megszünteti a fedélzeti árusítást hosszú távú járatain
A Lufthansa gazdasági okokból leállítja a fedélzeti értékesítést hosszú távú járatain.

Emirates és Visit Hungary megállapodás
Az Emirates légitársaság együttműködési megállapodást írt alá a Visit Hungaryvel a Magyarországra irányuló beutazó turizmus fellendítése érdekében.

A Wizz Air törölte a Lisszabonból Budapestre tartó járatát
A légitársaság már közvetlenül tájékoztatta azon érintett utasait, akik a weboldalon, illetve applikáción keresztül intézték foglalásukat.

Járattörlések a belgiumi repülőtéren
A közlekedési vállalatok szakszervezeteinek sztrájkja miatt közlekedési fennakadások és járattörlések várhatók április 29-én.

Az ír fapados fellép a reptéri ivászatok ellen
A Ryanair már januárban azt javasolta, hogy az EU vezessen be alkoholkorlátozást a repülőtereken – közölte a CNN.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.