Február 20-tól megújul a Fireflies.com

Szerkesztőségünk is meghívást kapott a svájci bejegyzésű, utazási szolgáltatásokat direkt értékesítési rendszerben (MLM) kínáló Fireflies legutóbbi budapesti bemutatójára, ahol kiderült, hogy hamarosan változnak a tarifák és megújulnak egyes szolgáltatások.

Palásti Péter, a fireflies.com független disztribútora mutatta be a komplex foglalási rendszerként definiált Fireflies működését. Az MLM-rendszerben működő cég szálláslehetőségeket, repülőjegyeket, programokat, utasbiztosítást, transzfert és autóbérlést kínál az utazni vágyóknak.

A cég 2011-ben indította szolgáltatását és több mint egy éve tagja az Európai Turisztikai Szövetségnek (ETOA). A felelősségbiztosítást a honlapjukon partnerként feltüntetett Die Mobiliar, míg az utasbiztosítást az ERV nevű társaságok biztosítják. A prezentációból megtudtuk, hogy GDS-technológiát használnak, ugyanakkor szerződéses partnerük a booking.com és hasonló nagynevű foglalási rendszerek is, és jelenleg közel egymillió hotel foglalható az oldalon.

A Fireflies oldalán elérhető ajánlatok nyilvánosak és bárki számára megtekinthetőek. A foglalási rendszer használata azonban regisztrációhoz kötött – tudtuk meg: előbb egy meghívás szükséges, majd valamely utazási csomag megvásárlása. A Basic csomag ára február 20-ig 516 dollár. Ez a csomag egy évig ad portálhasználati jogosultságot. Az elmúlt év végén bevezetett újdonság, hogy bármely felhasználó korlátozott számban, de más számára is foglalhat szállást. A Basic mellett Smart vagy Life csomagot választhatnak az utazók. Minden csomag ára felhasználható szállás és ellátás foglalására, azaz a befizetett összeg leutazható. A csomagok között egyelőre nincs átjárási lehetőség az érvényességi idő végéig.

Palásti Péter szerint rendszerüknek számos előnye van a hagyományos, utazási irodán keresztül történő foglaláshoz, illetve a most ismert online foglalási oldalakhoz képest. Korszerű online rendszerük nagyszámú foglalást tud kezelni egyszerre, nincs sorban állás. A weboldal felhasználóbarát és modern dizájnnal rendelkezik. Az oldaluk nem irányít át más oldalakra, személyre szabott livechat-et és 24 órás, több nyelven elérhető hotline-t biztosítanak utazóiknak. Árgaranciát vállalnak az ajánlataikra, ha máshol ugyanazon feltételekkel olcsóbban megtalálja valaki az adott ajánlatot, a különbözet 155%-át visszakapja. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már több utazási irodával is sikerült viszonteladóként leszerződniük.

A cég február 20-tól több újítást is bevezet, változnak a csomagárak, megjelennek a promóciós ajánlatok, de részletfizetési lehetőséget kínálnak fel minden utazási csomagjukra. Egy Basic csomagot például három szakaszban (138+138+280=556 dollár) lehet majd megvásárolni.


Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába

Gasztro-programokra induló buszjáratok Ausztriába 

Salzburg és Tirol vidéke az a terület, ahová idén nyáron is indulnak Magyarországról közvetlen Flixbus-járatok.
E-rollerek használata esetén komoly változás

E-rollerek használata esetén komoly változás 

Július 16-tól kötelező felelősségbiztosítást kötni az elektromos rollerekre.
Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői

Ők lesznek a Budapest Airport új vezetői 

A 2024. június 6-án történt tulajdonosváltás bejelentését követően a repülőtér teljes igazgatósága és felügyelőbizottsága lemondott.
A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek  Rómából

A Wizz Air utasai közel egy napja várják, hogy hazatérhessenek Rómából 

Szombat este 21:35-kor szállt volna fel a Wizz Air Rómából Budapestre tartó járata, de néhány órás várakozás után kiderült, hogy a járatot törölték.
Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt

Turbóüzemmódra kapcsol az Air France a párizsi olimpia miatt 

Minden repülőgépét menetrendbe állítja ,és rendkívüli intézkedéseket vezet be a francia légitársaság az olimpia idejére.
A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak

A SunExpress pénteki törökországi útja egy életre emlékezetes marad utasainak 

Egy napon át váratták utasaikat a Budapest Airport tranzit területén belül.
Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines

Újdonsággal lepte meg utasait a China Airlines 

Az Osztrák Szövetségi Vasúttal együttműködve egy új szolgáltatást dolgoztak ki.
Új taggal bővült a Royal Caribbean-család

Új taggal bővült a Royal Caribbean-család 

Hivatalosan is csatlakozott a hajótársaság flottájához a legújabb tengerjáró, az Utopia of the Seas.
Ilyen lesz az új Air Force One

Ilyen lesz az új Air Force One 

Az új Air Force One, hivatalosan VC-25B jelzésű, a Boeing 747-8 Intercontinental utasszállító repülőgépen alapul, és számos jelentős módosítást kap majd, hogy megfeleljen az elnöki különgép elvárásainak.
Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat

Hétvégétől sűrűbben jár a repülőtéri gyorsjárat 

A nyári repülőtéri forgalom várható növekedése miatt péntektől gyakrabban jár napközben a 100E Repülőtéri Expressz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között.