Gasztrodíjat kapott repülőterünk

Rangos nemzetközi elismerést kapott a Budapest Airport termináljain elérhető étel- és italkínálata. Az utazási iparág legbefolyásosabb kereskedelemmel foglalkozó szakújságja, a Moodie Report a közlekedési csomópontok, ezen belül a repülőterek és pályaudvarok gasztronómiai szolgáltatásaival kapcsolatos konferencián osztott ki tizenhét kategóriában díjakat, a budapesti repülőtér pedig az egyik legfontosabb kategóriában nyert.

„A világ legjobb étel- és italkínálata – a tízmilliós utasforgalom alatti repülőterek között” – ezzel a díjjal jutalmazta a magyar főváros repülőterének éttermi felhozatalát a legnívósabb angol utazással kapcsolatos kereskedelmi szakmai lap, a Moodie Report. Ez az első olyan szakmai elismerés a repülőtér számára a SkyCourt 2011-es megnyitása óta, amely kifejezetten nem építészeti jellegű, hanem a terminálon nyújtott szolgáltatás színvonalát veszi figyelembe.

A nemzetközi mezőnyben a budapesti légikikötő olyan repülőterekkel került díjazottként egy csoportba, mint Amszterdam-Schipol, London-Heathrow, vagy Dublin. Utóbbiak magasabb éves utasszámok alapján meghatározott kategóriákban lettek a legjobbak. A versenyen a világ legnagyobb, reptereken és pályaudvarokon működő éttermi szolgáltatói mérték össze kínálatukat a minőség és változatosság tekintetében. Így részt vett a budapesti repülőtér termináljában az éttermek és bárok háromnegyedét üzemeltető, nemzetközi hátterű SSP Hungary Kft. is.

Fontos megemlíteni, hogy a díjkiosztón Budapestet az SSP Hungary képviselte, így a nyertes pályázati anyag a Budapest Airport szinte teljes étel- és ital kínálatát bemutatja. A budapesti 2. Terminál és annak központi épülete, a SkyCourt számos étteremnek, kávézónak és bárnak ad otthont, ezek kínálata és ár/érték aránya az utasok körében végzett nemzetközi felmérések alapján ma már Európa élmezőnyébe tartozik.


Magyar munkatársakat keres kabinszemélyzeti csapatába a dubaji légitársaság

Magyar munkatársakat keres kabinszemélyzeti csapatába a dubaji légitársaság 

A légitársaság február 15-én 9 órától Budapesten, Courtyard by Marriott Budapest City Center hotelben tart Nyílt Napot
Drágulnak a kompjegyek Görögországban

Drágulnak a kompjegyek Görögországban 

Akár 15 százalékos áremelkedés is várható májustól.
2024 legnépszerűbb buszos úti céljai

2024 legnépszerűbb buszos úti céljai  

Néhány meglepetés is bekerült a legjobb 20 közé.
Átvette első Airspace kabinnal készült repülőgépét a Wizz Air

Átvette első Airspace kabinnal készült repülőgépét a Wizz Air 

Az utasélmény új generációját képviseli az Airbus most átadott repülőjének kabinja.
Légi tisztelgés az osztrák zseni előtt:  világ körüli útra indul a „Strauss-gép”

Légi tisztelgés az osztrák zseni előtt: világ körüli útra indul a „Strauss-gép” 

A „Strauss-gép” Bécs zenei nagykövete lesz.
Íme, a fenntartható tengeri utazás legújabb formája

Íme, a fenntartható tengeri utazás legújabb formája 

Izgalmas és fenntartható lehetőség az Atlanti-óceán átszelésére: egy vitorlás teherszállító hajó.
Ötnapos vasúti sztrájk Belgiumban

Ötnapos vasúti sztrájk Belgiumban 

Nem csak a légügyi dolgozók elégedetlenek, hanem három belga szakszervezet is ötnapos vasúti sztrájkot tervez február utolsó hetében.
Belgiumból nem indulnak repülőjáratok csütörtökön országos sztrájk miatt

Belgiumból nem indulnak repülőjáratok csütörtökön országos sztrájk miatt 

Brüsszelben országos szakszervezeti demonstráció lesz csütörtökön, amelyhez szinte teljes körű munkabeszüntetés is társul.
Belistázták a lett légitársaságot a világ legjobbjai közé

Belistázták a lett légitársaságot a világ legjobbjai közé 

Az airBaltic felkerült a világ legjobb légitársaságainak rangsorába.
Előkelő besorolás az ultrafapados fenntarthatósági megoldásaiért

Előkelő besorolás az ultrafapados fenntarthatósági megoldásaiért 

A Wizz Air megtartotta “B” minősítését a Carbon Disclosure Project 2024-es klímabesorolásában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.