Gasztrodíjat kapott repülőterünk

Rangos nemzetközi elismerést kapott a Budapest Airport termináljain elérhető étel- és italkínálata. Az utazási iparág legbefolyásosabb kereskedelemmel foglalkozó szakújságja, a Moodie Report a közlekedési csomópontok, ezen belül a repülőterek és pályaudvarok gasztronómiai szolgáltatásaival kapcsolatos konferencián osztott ki tizenhét kategóriában díjakat, a budapesti repülőtér pedig az egyik legfontosabb kategóriában nyert.

„A világ legjobb étel- és italkínálata – a tízmilliós utasforgalom alatti repülőterek között” – ezzel a díjjal jutalmazta a magyar főváros repülőterének éttermi felhozatalát a legnívósabb angol utazással kapcsolatos kereskedelmi szakmai lap, a Moodie Report. Ez az első olyan szakmai elismerés a repülőtér számára a SkyCourt 2011-es megnyitása óta, amely kifejezetten nem építészeti jellegű, hanem a terminálon nyújtott szolgáltatás színvonalát veszi figyelembe.

A nemzetközi mezőnyben a budapesti légikikötő olyan repülőterekkel került díjazottként egy csoportba, mint Amszterdam-Schipol, London-Heathrow, vagy Dublin. Utóbbiak magasabb éves utasszámok alapján meghatározott kategóriákban lettek a legjobbak. A versenyen a világ legnagyobb, reptereken és pályaudvarokon működő éttermi szolgáltatói mérték össze kínálatukat a minőség és változatosság tekintetében. Így részt vett a budapesti repülőtér termináljában az éttermek és bárok háromnegyedét üzemeltető, nemzetközi hátterű SSP Hungary Kft. is.

Fontos megemlíteni, hogy a díjkiosztón Budapestet az SSP Hungary képviselte, így a nyertes pályázati anyag a Budapest Airport szinte teljes étel- és ital kínálatát bemutatja. A budapesti 2. Terminál és annak központi épülete, a SkyCourt számos étteremnek, kávézónak és bárnak ad otthont, ezek kínálata és ár/érték aránya az utasok körében végzett nemzetközi felmérések alapján ma már Európa élmezőnyébe tartozik.


Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours

Krétára indít charterjáratot Debrecenből a Kartago Tours 

Az utazásszervező új úti céllal bővítette debreceni indulású ajánlatait.
Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál

Új korszak kezdődik a low cost légitársaságnál 

A Wizz Air célja, hogy 2029-re kizárólag új generációs, neo gépeket üzemeltessen.
Repülési élmény autista gyerekeknek

Repülési élmény autista gyerekeknek  

Autizmussal élők számára szerveztek repülési próbát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt

Így nőtt a római nemzetközi repülőtér forgalma egy év alatt 

2019 óta tízmillióval emelkedett az érkezők és indulók száma, hosszabb távon pedig 60 millió fölötti utasforgalmat akarnak elérni.
Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével!

Wizz Air: csalók élnek vissza a légitársaság nevével! 

Csalók próbálnak pénzt kicsalni az utazóközönségtől.
Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság

Új logisztikai csomópontot nyitott a lett légitársaság  

A régió egyik legmodernebb áruszállító HUB-ja üzemel ezentúl a rigai reptéren.
HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító

HungaroControl: paradigmaváltás, fejlesztések és még több légiforgalmi irányító 

Május 26-án Turi Ferenc vezérigazgató és Bárány Ákos kommunikációs és marketing igazgató a nyári csúcsszezonra való felkészülésükről tartott beszámolót.
Kutyafogadó a római reptéren

Kutyafogadó a római reptéren 

A Dog Relais az első olyan kutyáknak szánt fogadóhely, amelyet olasz repülőtéren hoztak létre.
Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában

Autóbuszkiállítás és buszvezetés a BKV óbudai garázsában 

Május 24-én az Óbudai autóbuszgarázsban folytatódik a BKV idei nyílt napjainak sorozata.
Privát lakosztályok a felhők felett

Privát lakosztályok a felhők felett 

Az Emirates újabb fejlesztéseket vezet be prémium utasai számára a „Fly Better” ígéret jegyében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.