Magyarországon a turisztikai világ krémje

70 országból évtizedes rekordszámú, 1000 vendéget várnak a vasárnaptól péntekig tartó Skål Világkongresszusra.

A Skål International a világ legrégebben működő és legnagyobb turisztikai nemzetközi nem-kormányzati szervezete, amelyet 1934-ben alapítottak Párizsban. Ez az egyetlen olyan szervezet, amely világszinten a turizmus minden üzletágát összehozza a szállodákon, utazási irodákon, rendezvényszervezőkön, állami turisztikai marketingszervezeteken, a golfpályákon és éttermeken át a légitársaságokig. 90 országban több mint 20000 tagja van. A szervezet célja a turisztikai vezetők és döntéshozók összehozása a barátság szellemében a közös problémák megvitatására, új ötletek megosztására és üzleti kapcsolatok építésére. Kitartó, sokéves szakmai háttérmunka eredményeképpen az alig néhány éve alapított Magyar Skål Club-nak sikerült elérnie a 2009-es Világkongresszus rendezésének jogát. Ez nemcsak a klub, hanem az egész magyar turisztikai szakma sikere, akik erőfeszítéseket és anyagi áldozatokat nem kímélve segítették a sikeres lobbizás ügyét. Az ezerfős létszám nemcsak azért figyelemreméltó, mert több mint egy évtizede nem sikerült ekkora számot egyetlen Világkongresszusnak elérni, hanem mert a turizmus a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság által egyik legjobban sújtott iparág. Ez a magas létszám mutatja a legjobban, hogy a Skål mint szervezet az iparágat sújtó nehéz időkben fontosabb szerepet tölt be, mint valaha. A 70. Skål Világkongresszus amellett, hogy közvetetten és közvetlenül hozzávetőlegesen 1 milliárd forinttal lendíti fel a nehéz helyzetben lévő magyar gazdaságot, sokkal nagyobb jelentőséggel bír. Ausztráliától Argentínáig, Taiwantól Dél-Afrikáig felhelyezi Magyarországot a turisztikai térképre. Olyan befolyásos döntéshozók látogatnak Magyarországra, akiket egy sikeres kongresszus meg tud győzni arról, hogy érdemes Magyarországra utazásokat szervezni, turistákat hozni, beruházni. A Kongresszus hivatalos nyitóceremóniája november 2-án, hétfőn lesz a Művészetek Palotájában.

Új kompjárat Málta és Szicília között

Új kompjárat Málta és Szicília között  

Az út körülbelül két órát vesz igénybe.
Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta

Erősen indult a balatoni hajóforgalom a szezonnyitó óta 

A tavaszi szünet sikerét követően a májusi hosszú hétvége is minden várakozást felülmúlt a balatoni hajózásban.
Már készül a balatoni főszezonra a MÁV

Már készül a balatoni főszezonra a MÁV 

Pályafelújításokkal készül a balatoni főszezonra a MÁV, ezért erre a hétre időzítették a vágányzárat Székesfehérvár és Lepsény között.
Belépési korlátozások a madridi repülőtéren

Belépési korlátozások a madridi repülőtéren 

A közleményben nem tértek ki arra, hogy a korlátozást pontosan mikortól vezetik be.
Leáll a máltai légitársaság

Leáll a máltai légitársaság 

A leállás magyarországi járatpárokat is érint.
A KLM újraindítja izraeli járatait

A KLM újraindítja izraeli járatait 

A légitársaság szerint a körülmények kellően javultak a szolgáltatások újraindításához.
IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében

IATA : új szempontok a biztonságosabb földi kiszolgálás érdekében 

A hangsúly három fő területen van: a biztonság javítása, a globális szabványok bevezetése és a fenntarthatóság előmozdítása.
Wizz Air: ugrásszerűen megnőtt a Skandináv térségbe utazók száma

Wizz Air: ugrásszerűen megnőtt a Skandináv térségbe utazók száma 

Egyre többen választják nyaralásuk célpontjának a hűvösebb Skandináv térséget.
Beköszöntött a Nagy Vonatozás korszaka

Beköszöntött a Nagy Vonatozás korszaka 

A vonatozás virágkorát éli, és egy friss kutatás szerint az európai utazók közül a következőkben még többen veszik majd igénybe ezt a szolgáltatási formát.
A magyar fiatalok ezt figyelik utazástervezéskor

A magyar fiatalok ezt figyelik utazástervezéskor 

Szinte minden magyar fiatal bevet trükköket azért, hogy spóroljon a repülőjegyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.