Magyarországon a turisztikai világ krémje

70 országból évtizedes rekordszámú, 1000 vendéget várnak a vasárnaptól péntekig tartó Skål Világkongresszusra.

A Skål International a világ legrégebben működő és legnagyobb turisztikai nemzetközi nem-kormányzati szervezete, amelyet 1934-ben alapítottak Párizsban. Ez az egyetlen olyan szervezet, amely világszinten a turizmus minden üzletágát összehozza a szállodákon, utazási irodákon, rendezvényszervezőkön, állami turisztikai marketingszervezeteken, a golfpályákon és éttermeken át a légitársaságokig. 90 országban több mint 20000 tagja van. A szervezet célja a turisztikai vezetők és döntéshozók összehozása a barátság szellemében a közös problémák megvitatására, új ötletek megosztására és üzleti kapcsolatok építésére. Kitartó, sokéves szakmai háttérmunka eredményeképpen az alig néhány éve alapított Magyar Skål Club-nak sikerült elérnie a 2009-es Világkongresszus rendezésének jogát. Ez nemcsak a klub, hanem az egész magyar turisztikai szakma sikere, akik erőfeszítéseket és anyagi áldozatokat nem kímélve segítették a sikeres lobbizás ügyét. Az ezerfős létszám nemcsak azért figyelemreméltó, mert több mint egy évtizede nem sikerült ekkora számot egyetlen Világkongresszusnak elérni, hanem mert a turizmus a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság által egyik legjobban sújtott iparág. Ez a magas létszám mutatja a legjobban, hogy a Skål mint szervezet az iparágat sújtó nehéz időkben fontosabb szerepet tölt be, mint valaha. A 70. Skål Világkongresszus amellett, hogy közvetetten és közvetlenül hozzávetőlegesen 1 milliárd forinttal lendíti fel a nehéz helyzetben lévő magyar gazdaságot, sokkal nagyobb jelentőséggel bír. Ausztráliától Argentínáig, Taiwantól Dél-Afrikáig felhelyezi Magyarországot a turisztikai térképre. Olyan befolyásos döntéshozók látogatnak Magyarországra, akiket egy sikeres kongresszus meg tud győzni arról, hogy érdemes Magyarországra utazásokat szervezni, turistákat hozni, beruházni. A Kongresszus hivatalos nyitóceremóniája november 2-án, hétfőn lesz a Művészetek Palotájában.

Elindult a dunai hajózási szezon

Elindult a dunai hajózási szezon 

Korszerűbb belső terek, kávéházi hangulat, vacsorahajók.
A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit

A SIA felújítja a szingapúri reptéren lévő váróhelyiségeit 

A Singapore Airlines felújítja a Changi repülőtéren lévő váróit.
Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok

Jön a nyár, érkeznek az új Flixbus-ok 

2025-ben 15 százalékkal több úti cél érhető el, mint tavaly.
Jönnek az új Bubik

Jönnek az új Bubik 

Teljes megújuláson megy keresztül a fővárosi közbringarendszere.
Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt

Légügyi cég stratégiai megállapodása az egyre szeszélyesebb időjárás miatt 

A HungaroControl szorosabb együttműködésbe kezdett hazánk meteorológiai szolgáltatójával, a HungaroMet-tel.
Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS

Fent a fedélzeten az utas, és nem tudja hová tart a SAS 

Az utasok csak a landolás után tudják meg, hova érkeztek.
Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten!

Kedden, szerdán ne a megszokott rutinból közlekedjen Budapesten! 

Mert a fővárosban kedd délutántól szerda estig tartó gyűlés miatt ismét jelentős torlódásokra kell számítani.
Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba

Egyetlen szendvics sem vihető be az Egyesült Királyságba 

Az európai kontinens több országában terjedő fertőző száj- és körömfájás miatt a hús- és tejtermékek személyes célú behozatali tilalmát kiterjesztik az összes uniós tagállamra.
Exkluzív díjátadó a Duna-parton

Exkluzív díjátadó a Duna-parton 

Díjakat osztott magyarországi utazási irodáknak a világ legtöbb országába repülő légitársasága.
Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút

Születésnapját régi vonatokkal ünnepli a Gyermekvasút 

Szombaton rendezik meg a Gyermekvasút napját.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.