Bemutatkozott a kelet és nyugat kapuja az OTP Travelnél

Az OTP Travel és az Emirates légitársaság jóvoltából ellátogattunk az Egyesült Arab Emírségek két városába Ras Al Khaimáhba, és Dubaiba, melyek mostantól elérhetőek az utazási iroda árualapjában.

Az OTP Travel és az Emirates légitársaság jóvoltából ellátogattunk az Egyesült Arab Emírségek két városába Ras Al Khaimah-ba, és Dubaiba, melyek mostantól elérhetőek az utazási iroda árualapjában.

Szikrázó napsütés, kristálytiszta tengervíz és keleti hangulat várja azon utazókat, akik ellátogatnak a „Kelet és Nyugat” kapujának is tartott Egyesült Arab Emírségekbe.

Emirates
Az Emirates légitársaságnak 2014. október 27-én indult az első magyar járata. Jelenleg a flottájában csak Boeing 777 és Airbus 380 (double decker) szélestörzsű gépeik vannak. Budapestről naponta 1 járat indul Dubaiba, de onnan más desztinációkra akár napi 4 is, így teszik lehetővé a csatlakozásokat.
Legnépszerűbb úti célok Budapestről: Dubai, átszállással az Indiai óceán( Maldív szigetek), Távol Kelet (Japán, Kína, Dél Korea, Thaiföld) és Ausztrália.

A Dubai repülőtérről északra, Ras Al Khaimah- ba, a legészakibb emírségbe vezetett utunk, ahol a Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort ötcsillagos szállodájában szálltunk meg.

A szálloda 600 méteres privát partszakasszal rendelkezik, így a reggeli után már csobbanhatunk is a 25-28 fokos tengerbe. Utunk során ellátogattunk a Hilton másik szállodájába is, a Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spaba, amely a maga 1,5 kilométeres partszakaszával, a leghosszabb szállodához tartozó partszakasz az országon belül.

A szálloda menedzserétől megtudtuk, hogy az angol és német turistákon kívül nagy számban érkeznek vendégek Csehországból és Lengyelországból is.

A különleges hangulatú szálláshely kedvelőinek nyújt lehetőséget, a núbiai stílusú The Cove Rotana Resort. A házak elszórtan találhatóak egymástól, így egy kialakított falu hangulatát kelti az ötcsillagos szálloda.

Különlegessége, hogy egy természetes csatorna húzódik a part és a strand között, ahol a villák kialakításra kerültek.

Az egyiptomi piramisokat idéző Rixos Bab Al Bahr Resort ötcsillagos szállodakomplexum az ember alkotta Marjan Island-en, közvetlenül a homokos tengerparton található.

Ras Al Khaimah változatos tájjal, sziklás hegyekkel, narancsszínű sivatagokkal, zöld síkságokkal, hűs lagúnákkal és hosszú tengerparttal várja az oda látogatókat. Az emírség a Dubai repülőtérről könnyen, 1 órás autóúttal megközelíthető de a legtöbb szálloda biztosít közvetlen transzfert is.

A legek legje, Dubai

A város, amely sosincs kész. Folyamatos építkezések, beruházások és törekvések arra, hogy minél érdekesebb és látványosabb attrakciókat alkossanak a turisták számára. Idegenvezetőnktől megtudtuk, hogy Dubai bevételének legnagyobb részét a turizmusból és kereskedelemből nyeri, ezért fektetnek különösen nagy hangsúlyt arra, hogy lenyűgözzék az oda látogatókat.

A városban található a világ legmagasabb épülete, a leggyorsabb hullámvasútja, pálmafa alakú ember alkotta sziget, vízalatti lakosztály és még fedett síparadicsom is.

Az Atlantis elsüllyedt világát idéző szálloda, az Atlantis The Palm, a Jumeirah Beach és a Marina városrész találkozásánál épült mesterséges sziget, a Palm Island végén található.

Jelenleg épül a szálloda szomszédságban annak nagyobb és monumentálisabb „testvére”, mely a tervek szerint 2019-ben kerül átadásra.

Utunk során megnéztük a világ legmagasabb felhőkarcolóját, a Burj Khalifát, mely a maga 828 méter magasságával 300 méterrel magasabb, a második helyen álló Taipei 101 épületénél. A felhőkarcolóból gyönyörű panoráma nyílik Dubai városára.

Ezután ellátogattunk a város szimbólumának is számító, Burj Al Arab Jumeirah-hoz, mely 321 méteres magasságával a legmagasabb szálloda a világon.

Utazásunk során egy hajóút keretében felfedeztük az esti Dubai városát, valamint belekóstolhattunk Latin-Amerika ízeibe is a JA Ocean View Hotelben eltöltött esténk alkalmával.

A két emírség az OTP Travel újdonságaként került be az utazási iroda szervezett utazásai közé. Mindkét városban négy- és ötcsillagos szállodák és különböző fakultatív programok állnak az utasok rendelkezésére.

Többek között részt vehetnek sivatagi dzsip szafarin és találkozhatnak a Marvel, illetve a Cartoon Network szereplőivel is az IMG Adventures témaparkban, mely 140 000 m²-es alapterületével a világ legnagyobb fedett téma- és vidámparkja.


Új dubaji programok - télen-nyáron

Új dubaji programok - télen-nyáron 

A már ismert, ikonikus látnivalók mellett számos gyerek és családi, szabad- és beltéri program, kulturális rendezvények hosszú sora várja a Dubajba látogatókat.
Tűzvész tombol Görögországban

Tűzvész tombol Görögországban 

A hatóságok úgy vélik, hogy a tüzet gyújtogatás, valamint meleg, száraz időjárási körülmények okozták.
Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et

Klímaaktivisták festékkel fújták le a Stonehenge-et  

Narancssárga porfestékkel fújták le a Stonehenge-et egy klímavédelmi szervezet aktivistái.
K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust

K-pop vízummal lendítené fel Dél-Korea a turizmust 

Az ötletet az adta, hogy az elmúlt években igencsak megnőtt az ország és kultúrája iránti rajongás.
Hová indulnak a magyarok idén nyaralni?  Mutatjuk

Hová indulnak a magyarok idén nyaralni? Mutatjuk 

Le kell hűtsük a kedélyeket: magyar honfitársaink épp oda indulnak idén is a legtöbben, ahová a korábbi években.
 Egy horvát járás 3,5 millió eurót fordít fenntartható turisztikai fejlesztésekre

Egy horvát járás 3,5 millió eurót fordít fenntartható turisztikai fejlesztésekre 

A projekt részeként kikötőt építenek a Dráván 42 vízi jármű részére, a régi parókiában pedig a természeti örökség bemutatására alkalmas központot alakítanak ki.
Vízesések, hegycsúcsok és vízi élmények a Magas-Tátrában

Vízesések, hegycsúcsok és vízi élmények a Magas-Tátrában 

Szlovákia a túrázás fellegvára, ahol nemzeti parkok, hegyekkel, tavakkal, barlangokkal és folyókkal tarkított tájak számtalan élménnyel várnak. 
Perzselő hőség a görögöknél, a turistákat nem érdekli a figyelmeztetés

Perzselő hőség a görögöknél, a turistákat nem érdekli a figyelmeztetés 

Görögországot szokatlanul magas hőség sújtja, és egyre nagyobb a félelem, hogy a külföldi látogatók nincsenek tisztában a rekkenő hőségben jelentkező túlerőltetés kockázataival.
Kísértetek és töltött birkagyomor - vizit a skót legendák városában

Kísértetek és töltött birkagyomor - vizit a skót legendák városában 

Kockás kiltek, ódon várak, morózus kastélyok, birkagyomor, dudaszó és legendák – mindez jellemző Edinburgh-ra.
ANTOR szezonnyitó: sikeres nyárnak néznek elébe a külföldi képviseletek

ANTOR szezonnyitó: sikeres nyárnak néznek elébe a külföldi képviseletek 

Biztos jele a nyár kezdetének, hogy összegyűlnek a Magyarországon működő külföldi turisztikai képviseletek vezetői, hogy találkozzanak a szakmával.