Nem véletlenül, hiszen régiójukban a kistermelők magas színvonalú termékeikkel vannak a jelen a piacon, és kínálják portékáikat akár háznál is.
Idén immár második alkalommal rendezik meg egyik sikeres tavaszköszöntő programjukat, amelyet a kulinária oltárán szívesen áldozóknak ajánlanánk figyelmükbe: ez a kulináris kerekasztal, amelynek során 11 fiatal szakács és egy vezető séf (aki több díjjal és ranggal rendelkező mesterszakács) állít össze olyan kreatív menüsort, amelynek alapanyagai kizárólag Kelet-stájer régióbeli termékek, és amelyekből tulajdonképpen hagyományos ételeket szokás főzni - most azonban a megszokott ételeket a fiatalok újragondolják. Ez egy nyolcfogásos menüsor, amelyet tavaly egy alpesi hüttében, idén március 12-én pedig a Bad Waltersdorf-i Quelle Hotelben szolgálnak majd fel.
Mint Luckerbauer Évától, a Kelet-stájer régió turisztikai képviselőjétől megtudtuk, májusban ismét megrendezik egy szintén, immár hagyományossá váló programjukat: a kerti ünnepet. Ekkor - május 31-én - a régió elküldi meghívóját a területükön lévő összes kistermelőnek, éttermi valamint szállodai kert tulajdonosnak, fűszernövényesnek, gyógynövénytermesztőknek. A program nyitott és így bárki által szabadon látogatható. Ráadásul idén eszményi körülmények között zajlik majd: a Vorau-i skanzen területén, ahol álomszerű, korhű kis házak portáján várják majd a kerti ünnep résztvevőit és vendégeit.
Végül a turisztikai szakember külön felhívta arra a figyelmet, aki régiójukban valamelyik szálláshelyen foglal szobát, ne feledje onnan magával vinni saját élménykártyáját (Genuss Card), amivel egész Kelet-Stájerországban mintegy 160 helyszínen különféle program, kirándulás, kóstoló díjmentesen látogatható és kipróbálható.
Forrás: Vendég & Hotel