Kulináris vonalon erősít Kelet-Stájerország

Az Utazás Kiállítás egyik állandó résztvevője Oststeiermark, azaz Kelet-Stájerország. Az idei budapesti rendezvényre elsősorban gasztronómiai kínálatukat hozták el.

Nem véletlenül, hiszen régiójukban a kistermelők magas színvonalú termékeikkel vannak a jelen a piacon, és kínálják portékáikat akár háznál is.

Idén immár második alkalommal rendezik meg egyik sikeres tavaszköszöntő programjukat, amelyet a kulinária oltárán szívesen áldozóknak ajánlanánk figyelmükbe: ez a kulináris kerekasztal, amelynek során 11 fiatal szakács és egy vezető séf (aki több díjjal és ranggal rendelkező mesterszakács) állít össze olyan kreatív menüsort, amelynek alapanyagai kizárólag Kelet-stájer régióbeli termékek, és amelyekből tulajdonképpen hagyományos ételeket szokás főzni - most azonban a megszokott ételeket a fiatalok újragondolják. Ez egy nyolcfogásos menüsor, amelyet tavaly egy alpesi hüttében, idén március 12-én pedig a Bad Waltersdorf-i Quelle Hotelben szolgálnak majd fel.

Mint Luckerbauer Évától, a Kelet-stájer régió turisztikai képviselőjétől megtudtuk, májusban ismét megrendezik egy szintén, immár hagyományossá váló programjukat: a kerti ünnepet. Ekkor - május 31-én - a régió elküldi meghívóját a területükön lévő összes kistermelőnek, éttermi valamint szállodai kert tulajdonosnak, fűszernövényesnek, gyógynövénytermesztőknek. A program nyitott és így bárki által szabadon látogatható. Ráadásul idén eszményi körülmények között zajlik majd: a Vorau-i skanzen területén, ahol álomszerű, korhű kis házak portáján várják majd a kerti ünnep résztvevőit és vendégeit.

Végül a turisztikai szakember külön felhívta arra a figyelmet, aki régiójukban valamelyik szálláshelyen foglal szobát, ne feledje onnan magával vinni saját élménykártyáját (Genuss Card), amivel egész Kelet-Stájerországban mintegy 160 helyszínen különféle program, kirándulás, kóstoló díjmentesen látogatható és kipróbálható.

Forrás: Vendég & Hotel


Új trend az európai utazók körében

Új trend az európai utazók körében 

Nyaralás a Balti-tenger lengyel partján.
Elég volt! Mostantól korlátozzák a szelfik készítését az Uffiziben

Elég volt! Mostantól korlátozzák a szelfik készítését az Uffiziben 

Újabb eset borzolja a kedélyeket Olaszországban a múzeumokban viselkedni nem tudó turisták miatt.
Perzselő forróság idején indulás a hűvösebb nyárba

Perzselő forróság idején indulás a hűvösebb nyárba 

Egyre népszerűbb a coolcationing.
Csődöt jelentett a szlovák utazási iroda – ezer utas rekedt külföldön

Csődöt jelentett a szlovák utazási iroda – ezer utas rekedt külföldön  

A Happy Travel több mint 17 éve volt jelen a szlovák utaztató piacon.
Ötcsillagos hely, ahová elmenekülhet a kánikula elől

Ötcsillagos hely, ahová elmenekülhet a kánikula elől 

Ha eddig azt hittük, hogy a régió és az itteni élmények nem tudnak már semmi újat nyújtani, akkor ideje újratervezni.
A hőség miatt nem látogatható az Eiffel-torony

A hőség miatt nem látogatható az Eiffel-torony  

A perzselő hőség szinte egész Franciaországot sújtja, a Météo France mérései szerint hétfőn sok helyen mintegy 38 Celsius-fok feletti értékeket regisztráltak.
Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon?

Magyarok külföldön: mi a helyzet a biztosítási piacon? 

Az egyik biztosításközvetítő adatai szerint adatai a szerződések száma 9 százalékkal, az átlagdíj pedig 6 százalékkal emelkedett.
Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt

Van új a Nap alatt? – turisták az európai „hőkupola” alatt 

Európa perzselő nyara – hol érzik a hőséget a legnagyobb mértékben a turisták?
Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében

Tömeg, pénz és ellentmondások – Jeff Bezos-esküvő Velencében 

Az Amazon-alapító luxusesküvője nemcsak látványosság volt, hanem komoly bevételi forrás is, amelyet tüntetések és kritikus hangok kísértek.
Hőségriasztás Franciaországban

Hőségriasztás Franciaországban 

A legmagasabb szintű hőségriasztás lép életbe kedden Párizsban és környékén is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.