Kulináris vonalon erősít Kelet-Stájerország

Az Utazás Kiállítás egyik állandó résztvevője Oststeiermark, azaz Kelet-Stájerország. Az idei budapesti rendezvényre elsősorban gasztronómiai kínálatukat hozták el.

Nem véletlenül, hiszen régiójukban a kistermelők magas színvonalú termékeikkel vannak a jelen a piacon, és kínálják portékáikat akár háznál is.

Idén immár második alkalommal rendezik meg egyik sikeres tavaszköszöntő programjukat, amelyet a kulinária oltárán szívesen áldozóknak ajánlanánk figyelmükbe: ez a kulináris kerekasztal, amelynek során 11 fiatal szakács és egy vezető séf (aki több díjjal és ranggal rendelkező mesterszakács) állít össze olyan kreatív menüsort, amelynek alapanyagai kizárólag Kelet-stájer régióbeli termékek, és amelyekből tulajdonképpen hagyományos ételeket szokás főzni - most azonban a megszokott ételeket a fiatalok újragondolják. Ez egy nyolcfogásos menüsor, amelyet tavaly egy alpesi hüttében, idén március 12-én pedig a Bad Waltersdorf-i Quelle Hotelben szolgálnak majd fel.

Mint Luckerbauer Évától, a Kelet-stájer régió turisztikai képviselőjétől megtudtuk, májusban ismét megrendezik egy szintén, immár hagyományossá váló programjukat: a kerti ünnepet. Ekkor - május 31-én - a régió elküldi meghívóját a területükön lévő összes kistermelőnek, éttermi valamint szállodai kert tulajdonosnak, fűszernövényesnek, gyógynövénytermesztőknek. A program nyitott és így bárki által szabadon látogatható. Ráadásul idén eszményi körülmények között zajlik majd: a Vorau-i skanzen területén, ahol álomszerű, korhű kis házak portáján várják majd a kerti ünnep résztvevőit és vendégeit.

Végül a turisztikai szakember külön felhívta arra a figyelmet, aki régiójukban valamelyik szálláshelyen foglal szobát, ne feledje onnan magával vinni saját élménykártyáját (Genuss Card), amivel egész Kelet-Stájerországban mintegy 160 helyszínen különféle program, kirándulás, kóstoló díjmentesen látogatható és kipróbálható.

Forrás: Vendég & Hotel


A spanyolok megelégelték a sok füstölést

A spanyolok megelégelték a sok füstölést 

A dohányzásmentes terek bővítésére, a korlátozások kiterjesztésére készül a spanyol kormány a dohánytörvény tervezett módosításával.
Indul a főszezon az IBUSZ-nál

Indul a főszezon az IBUSZ-nál 

A toplistás úti célok között továbbra is Görögország, Törökország és Spanyolország állnak az élen.
Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére

Adománygyűjtő kampány Parajd megmentésére 

A térség egyik legfontosabb látványossága vált elérhetetlenné, és ezzel együtt számos helyi vállalkozás és család megélhetése is veszélybe került.
Rendhagyó űrakció az osztrákoknál

Rendhagyó űrakció az osztrákoknál 

A Strauss-emlékév alkalmából a Kék Duna keringő digitális változatát elektromágneses hullámokra ültetve lőtték ki az űrbe.
Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában

Több külföldi, kevesebb belföldi turista Romániában 

Romániában 2,5 százalékkal csökkent a turisták száma áprilisban.
Ajándék közösségi program Bécsben

Ajándék közösségi program Bécsben 

Bécs újabb lépést tesz az ifjúság bevonása és a társadalmi egyenlőség erősítése felé.
Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat

Büntetik Dél-Olaszországban a fürdőruhában sétáló turistákat 

A településvezető kedden aláírt rendelkezése a csaknem tizenkilencezer lakosú város történelmi központjára vonatkozik.
Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre

Allianz: idén a magyarok 70 százaléka biztosan utazik, de a legtöbben egy hétre 

Bár a magyarok többsége idén is készül nyaralni, a pihenés célja, hossza és gyakorisága már igen változatos képet mutat.
Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok

Megfontoltan költenek a nyári vakációra a magyarok  

A többség igyekszik a nyári pihenést úgy megszervezni, hogy a pénzügyi lehetőségek összhangban legyenek a nyaralási elképzelésekkel.
Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval

Kitört az Etna, menekülnek a turisták – videóval 

Hatalmas gáz- és hamuoszlop tört a magasba az olasz sziget felett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.