Kulináris vonalon erősít Kelet-Stájerország

Az Utazás Kiállítás egyik állandó résztvevője Oststeiermark, azaz Kelet-Stájerország. Az idei budapesti rendezvényre elsősorban gasztronómiai kínálatukat hozták el.

Nem véletlenül, hiszen régiójukban a kistermelők magas színvonalú termékeikkel vannak a jelen a piacon, és kínálják portékáikat akár háznál is.

Idén immár második alkalommal rendezik meg egyik sikeres tavaszköszöntő programjukat, amelyet a kulinária oltárán szívesen áldozóknak ajánlanánk figyelmükbe: ez a kulináris kerekasztal, amelynek során 11 fiatal szakács és egy vezető séf (aki több díjjal és ranggal rendelkező mesterszakács) állít össze olyan kreatív menüsort, amelynek alapanyagai kizárólag Kelet-stájer régióbeli termékek, és amelyekből tulajdonképpen hagyományos ételeket szokás főzni - most azonban a megszokott ételeket a fiatalok újragondolják. Ez egy nyolcfogásos menüsor, amelyet tavaly egy alpesi hüttében, idén március 12-én pedig a Bad Waltersdorf-i Quelle Hotelben szolgálnak majd fel.

Mint Luckerbauer Évától, a Kelet-stájer régió turisztikai képviselőjétől megtudtuk, májusban ismét megrendezik egy szintén, immár hagyományossá váló programjukat: a kerti ünnepet. Ekkor - május 31-én - a régió elküldi meghívóját a területükön lévő összes kistermelőnek, éttermi valamint szállodai kert tulajdonosnak, fűszernövényesnek, gyógynövénytermesztőknek. A program nyitott és így bárki által szabadon látogatható. Ráadásul idén eszményi körülmények között zajlik majd: a Vorau-i skanzen területén, ahol álomszerű, korhű kis házak portáján várják majd a kerti ünnep résztvevőit és vendégeit.

Végül a turisztikai szakember külön felhívta arra a figyelmet, aki régiójukban valamelyik szálláshelyen foglal szobát, ne feledje onnan magával vinni saját élménykártyáját (Genuss Card), amivel egész Kelet-Stájerországban mintegy 160 helyszínen különféle program, kirándulás, kóstoló díjmentesen látogatható és kipróbálható.

Forrás: Vendég & Hotel


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.