Párkai Zsolt, a Sodexo közép- és kelet-európai vezérigazgatója és magyarországi ügyvezetője már 2 éve töltött be alelnöki tisztséget a szervezetnél, amely történetében először választott magyar elnököt.
Az 1990-ben alapított szövetség, melynek tagjai 10 ország szövetségei, európai szinten képviseli a szerződéses közétkeztetők érdekeit.
Érdekképviseleti tevékenységük fő területei:
• Közbeszerzés szabályozás
• Adózás
• Fogyasztóvédelem
• Fenntarthatóság
A szervezet fő feladata a szektort érintő témák megvitatása és a felmerülő kihívások megválaszolása az iparág fenntartható növekedése érdekében. A szervezet ezen túlmenően képviseli az ágazat munkaadóit az Európai Ágazati Szociális Párbeszédben is.
A tagok által tömörített cégek 600 000 munkavállalót foglalkoztatnak, 24 milliárd euró forgalmat bonyolítanak le Európa-szerte, és több mint 6 milliárd adag ételt főznek le évente.
Így a tagok biztosítanak:
• minden negyedik nem otthon elfogyasztott étkezést,
• minden második munkahelyen fogyasztott ételt,
• minden negyedik iskolai étkezést,
• minden tizedik kórházi étkezést
A FoodServiceEurope magyar tagja a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, melynek közétkeztetési szekciója tömöríti a KSH által regisztrált közétkeztetési forgalom mintegy 60%-át nyújtó vállalkozásokat.
Forrás: Turizmus Online