Még csak indul a nyár, de már temérdek a magyar a horvátoknál

A napi átlagos költést tekintve jó vendégnek számítanak a magyarok Horvátországban, ahol az idei első öt hónapban harmadával több magyar fordult meg, mint tavaly - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője szerdán az MTI-t.

Marin Skenderovic arról számolt be, hogy a horvát Turisztikai Intézet által végzett felmérés szerint 2017-ben átlagosan 78,7 eurót költöttek naponta a külföldiek Horvátországban. A legtöbbet, 158,2 eurót az amerikaiak, majd a britek és a spanyolok következnek a sorban. A magyar turisták átlagosan naponta 71,5 eurót hagytak tavaly az adriai államban - ami megközelíti a legnagyobb számban megforduló németek 75,4 eurós költését -, a pénz jellemzően szállásra, étkezésre és vásárlásokra ment el.

A Turisztikai Intézet felméréséből az is kitűnik, hogy a magyar átlagvendég 40,3 éves, szemben a német 44,2 éves átlagéletkorával. A horvát turisztikai szakember elmondta azt is: a tavalyi hasonló időszakhoz képest az idei esztendő első öt hónapjában 37,7 százalékkal több, összesen 53,4 ezer magyar vendég látogatott Horvátországba, ahol 22,4 százalékkal több, 151,6 ezer vendégéjszakát töltöttek. A külföldi turisták száma 20,8 százalékkal, 2,906 millióra emelkedett, a vendégéjszakáké pedig 26,8 százalékkal, 9,846 millióra nőtt január-májusban.

Marin Skenderovic hozzátette, hogy a magyarok közül az első öt hónapban a legtöbben Zágrábban, Abbáziában (Opatija) és a Plitvicei-tavaknál jártak, 60 százalékuk saját szervezésében, 40 százalékuk pedig utazási irodák vagy online foglalás jóvoltából. Érdekesség, hogy a Horvátországba utazó magyarok közül a többség, 24 százalék 40 és 50 év közötti, 18 százalékot tett ki a 30 és 40 közötti korosztály, 13 százalékot pedig az 50 és 60 év közöttiek aránya.

Forrás: Turizmus Online / MTI


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.