Az Év Fenntartható Étterme díjjal a Natura Hill Zebegényt jutalmazták, az Év Innovatív Konyhája 2024-ben az Onyx Műhely lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a Buborék Csopak.
Az Év Séfje Rosenstein Róbert, a Rosenstein Vendéglő konyhafőnöke lett, az Év Ifjú Séfje díjat az Iszkor séfje, Pohner Ádám vehette át.
Az Év Cukrászdája díjat és a Pastry Shop Best Of The Best címet a Málna The Pastry Shop kapta. Az Év Éttermi Cukrásza díjat a Kollázs Brasserie&Bar pastry chef-je, Szűcs Árpád nyerte el. Az Év Szerethető Étterme díjat a Goli fire hearted kitchen,
a Dining Guide Életműdíját pedig Nyíri Szása, az Arany Kaviár társtulajdonosa vehette át.
A Múzsa kapta az Év Koktélbárja díját, Rácz Imre, a Spago vezető sommelier-je az Év Sommelier-je, és a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel lett az Év Szállodája.
Idén fókuszban a fenntartható éttermek
Az idei évben jelentősen megváltozott az Év Étterme díj odaítélésének feltételrendszere.
Az eddigiekhez képest nem a TOP 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a TOP 10-es listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja
– mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója.
Az idei év másik újdonsága, hogy a Dining Guide Étteremkalauz külön fejezetben foglalkozik a fenntartható gondolkodású éttermekkel. Az idei évben a Dining Guide online magazinja is komoly lépéseket tesz a felületén azért, hogy információkkal, szakértői tanácsadók bevonásával is segítse a vendéglátóhelyek munkáját a felelősségteljes működésük kialakításában.
Ebben a munkában komoly segítséget kapunk a vendéglátóipar környezetvédelmi feladataiban jártás szakértő vállalkozástól, a BIBO-tól.
– tette hozzá Herczeg Zoltán.
Átadásra került a Best of Best minősítés is
Az étteremkalauz 2022-ben bevezetett újdonsága a Best Of The Best minősítés, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolás, amit a díjazott vendéglátóhely addig tarthat meg, amíg az egység szakmai vezetése és működésének helyszíne változatlan marad, illetve a teszteléseken mutatott teljesítménye 90 feletti pontszámmal értékelhető.
Az idei évben a Stand Étterem a Restaurant Best Of The Best, és a Mihályi Patisserie mellett a Málna The Pastry Shop is a Pastry Shop Best Of The Best címet kapta.
Az ötéves óbudai Málna The Pastry Shop már a megnyitása évében Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált, 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg az év legjobb teljesítményét jelentő Év Cukrászdája díjat. A Kollázs Brasserie&Bar mindig kiváló minőségű desszertkínálata az elmúlt időszakban ez még tovább javult, Szűcs Árpád pastry chef magas szintű teljesítményéért az Év Éttermi Cukrásza díjat kapta.
A Dining Guide – Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme címet a közel-keleti konyhát képviselő Goli fire hearted kitchen kapta, míg a Dining Guide Életműdíját Nyíri Szása, a három évtizedes múltra visszatekintő Arany Kaviár étterem társtulajdonosa vehette át.
Idén is átadták az Év Koktélbárja díjat, amelyet a Four Seasons Hotel Gresham Palace bárja, a Múzsa nyert el, ahol Rédli Ádám head bartender és csapata a kortárs koktélkultúra éllovasaként teszi felejthetetlenné a bár-élményt. A Dining Guide – Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je díját a Spago vezető sommelier-je, Rácz Imre számára nyújtották át. Idén is külön vizsgálták Magyarország szállodáit, és az Év Szállodája díjjal a Matild Palace, a Luxury Collection Hotelt jutalmazta.
A 2024-es Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:
Dining Guide Év Étterme Díj: SALT Budapest
Különdíjak:
-
Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand Étterem
-
Dining Guide - Bibo Az Év Fenntartható Étterme / Natura Hill Zebegény
-
Dining Guide - BMW Az Év Innovatív Konyhája / Onyx Műhely
-
Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye / Buborék Csopak
-
Dining Guide - Master Good Az Év Séfje / Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)
-
Dining Guide - Chef Market Az Év Ifjú Séfje / Pohner Ádám (Iszkor)
-
Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Málna The Pastry Shop
-
Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop
-
Dining Guide Az Év Éttermi Cukrásza / Szűcs Árpád (Kollázs Brasserie&Bar)
-
Dining Guide - Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme / Goli fire hearted kitchen
-
Dining Guide Életműdíj / Nyíri Szása (Arany Kaviár)
-
Dining Guide Az Év Koktélbárja / Múzsa
-
Dining Guide - Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je / Rácz Imre (Spago)
-
Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel
TOP Éttermek:
-
Stand Restaurant
-
Platán Gourmet
-
Rumour
-
SALT Budapest
-
Babel
-
42 Restaurant
-
Essência
-
Costes
-
Borkonyha
-
Spago
-
Sauska 48
-
Costes Downtown
-
Pajta