Itt az idei Dining Guide Év Étterme díjazottjainak teljes listája

Június 3-án hétfőn este adták át a hazai gasztronómiai élet legkiemelkedőbb eseménye, a Dining Guide Év Étterme gála díjait. 2024-ben a SALT Budapest nyerte az Év Étterme díját, a Restaurant Best Of The Best címet a Stand Étterem kapta. Az idei év teljes díjazottjainak sora pedig a következő.

Az Év Fenntartható Étterme díjjal a Natura Hill Zebegényt jutalmazták, az Év Innovatív Konyhája 2024-ben az Onyx Műhely lett, az Év Alternatív Vendéglátóhelye pedig a Buborék Csopak.

Az Év Séfje Rosenstein Róbert, a Rosenstein Vendéglő konyhafőnöke lett, az Év Ifjú Séfje díjat az Iszkor séfje, Pohner Ádám vehette át.

Az Év Cukrászdája díjat és a Pastry Shop Best Of The Best címet a Málna The Pastry Shop kapta. Az Év Éttermi Cukrásza díjat a Kollázs Brasserie&Bar pastry chef-je, Szűcs Árpád nyerte el. Az Év Szerethető Étterme díjat a Goli fire hearted kitchen,

a Dining Guide Életműdíját pedig Nyíri Szása, az Arany Kaviár társtulajdonosa vehette át.

A Múzsa kapta az Év Koktélbárja díját, Rácz Imre, a Spago vezető sommelier-je az Év Sommelier-je, és a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel lett az Év Szállodája. 

Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Idén fókuszban a fenntartható éttermek

Az idei évben jelentősen megváltozott az Év Étterme díj odaítélésének feltételrendszere.

Az eddigiekhez képest nem a TOP 10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a TOP 10-es listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja

– mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. 

Az idei év másik újdonsága, hogy a Dining Guide Étteremkalauz külön fejezetben foglalkozik a fenntartható gondolkodású éttermekkel. Az idei évben a Dining Guide online magazinja is komoly lépéseket tesz a felületén azért, hogy információkkal, szakértői tanácsadók bevonásával is segítse a vendéglátóhelyek munkáját a felelősségteljes működésük kialakításában.

Ebben a munkában komoly segítséget kapunk a vendéglátóipar környezetvédelmi feladataiban jártás szakértő vállalkozástól, a BIBO-tól.

– tette hozzá Herczeg Zoltán. 

Átadásra került a Best of Best minősítés is

Az étteremkalauz 2022-ben bevezetett újdonsága a Best Of The Best minősítés, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolás, amit a díjazott vendéglátóhely addig tarthat meg, amíg az egység szakmai vezetése és működésének helyszíne változatlan marad, illetve a teszteléseken mutatott teljesítménye 90 feletti pontszámmal értékelhető.

Az idei évben a Stand Étterem a Restaurant Best Of The Best, és a Mihályi Patisserie mellett a Málna The Pastry Shop is a Pastry Shop Best Of The Best címet kapta.

Az ötéves óbudai Málna The Pastry Shop már a megnyitása évében Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált, 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg az év legjobb teljesítményét jelentő Év Cukrászdája díjat. A Kollázs Brasserie&Bar mindig kiváló minőségű desszertkínálata az elmúlt időszakban ez még tovább javult, Szűcs Árpád pastry chef magas szintű teljesítményéért az Év Éttermi Cukrásza díjat kapta. 

A Dining Guide – Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme címet a közel-keleti konyhát képviselő Goli fire hearted kitchen kapta, míg a Dining Guide Életműdíját Nyíri Szása, a három évtizedes múltra visszatekintő Arany Kaviár étterem társtulajdonosa vehette át. 

Idén is átadták az Év Koktélbárja díjat, amelyet a Four Seasons Hotel Gresham Palace bárja, a Múzsa nyert el, ahol Rédli Ádám head bartender és csapata a kortárs koktélkultúra éllovasaként teszi felejthetetlenné a bár-élményt. A Dining Guide – Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je díját a Spago vezető sommelier-je, Rácz Imre számára nyújtották át. Idén is külön vizsgálták Magyarország szállodáit, és az Év Szállodája díjjal a Matild Palace, a Luxury Collection Hotelt jutalmazta.

 

A 2024-es Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai:

Dining Guide Év Étterme Díj: SALT Budapest

Különdíjak:

  • Dining Guide Restaurant Best Of The Best / Stand Étterem

  • Dining Guide - Bibo Az Év Fenntartható Étterme / Natura Hill Zebegény

  • Dining Guide - BMW Az Év Innovatív Konyhája / Onyx Műhely 

  • Dining Guide Az Év Alternatív Vendéglátóhelye / Buborék Csopak

  • Dining Guide - Master Good Az Év Séfje / Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)

  • Dining Guide - Chef Market Az Év Ifjú Séfje / Pohner Ádám (Iszkor) 

  • Dining Guide Pastry Shop Best Of The Best / Málna The Pastry Shop

  • Dining Guide Az Év Cukrászdája / Málna The Pastry Shop 

  • Dining Guide Az Év Éttermi Cukrásza / Szűcs Árpád (Kollázs Brasserie&Bar) 

  • Dining Guide - Mobilsofa Az Év Szerethető Étterme / Goli fire hearted kitchen

  • Dining Guide Életműdíj / Nyíri Szása (Arany Kaviár)

  • Dining Guide Az Év Koktélbárja / Múzsa

  • Dining Guide - Magyar Bormarketing Ügynökség Az Év Sommelier-je / Rácz Imre (Spago)

  • Dining Guide Az Év Szállodája / Matild Palace, a Luxury Collection Hotel 

TOP Éttermek:

  • Stand Restaurant

  • Platán Gourmet 

  • Rumour 

  • SALT Budapest

  • Babel

  • 42 Restaurant

  • Essência

  • Costes

  • Borkonyha

  • Spago

  • Sauska 48

  • Costes Downtown

  • Pajta

 

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.