Energiatakarékos és LED izzók a Landlite-tól 

A Landlite márkanév nem teljesen ismeretlen a magyarországi fogyasztók körében. 1993 óta vagyunk a magyar piacon, és elmondhatjuk, hogy energiatakarékos és LED izzóink árban verhetetlenek. A Landlite izzók átlagban 15-25%-kal kerülnek kevesebbe mint a hasonló paraméterekkel rendelkező versenytársaknál. És ami még fontosabb: az olcsóság nem megy a minőség rovására.

Luxusvodka szülinapra 

Prémium vodkával ünnepli 150. születésnapját a genfi Chopard luxusmárka. Különleges, földgömbbel díszített üveget készített a francia Grey Goose vodkának.

Újra séfváltás az immár Michelin-csillagos Costes étteremben  

Nyáron valószínűleg lecseréli séfjét a nemrég Michelin-csillagot kapott budapesti étterem, a Costes - adta hírül a Origo.

Aranyérmes lett az NJK 2006 a világ legelismertebb borversenyén  

Az idei tavasz második rangos aranyérmével büszkélkedhet az egri Kovács Nimród Winery. A Chardonnay du Monde aranyérmével kitüntetett Chardonnay Battonage 2007 után most a borászat zászlósbora, az NJK 2006 nyerte el a 2010. évi Challenge International du Vin – a világ legnagyobb és legelismertebb nemzetközi borversenyének aranyérmét.

Trend lehet a luxusszálló 

Jövőre már fellendülést remélnek az óvatos előrejelzések szerint, igazi javulásra azonban csak 2012-től számítanak a szállodaipar résztvevői. A hotelek megszenvedték a válságot, ez a szobakihasználtság visszaesését és az átlagárak csökkenését jelentette egyrészről, valamint a működési költségek visszafogását másrészről - írja a beol.hu.

Apáczais siker a szakképző iskolák főzőversenyén 

Az elmúlt hétvégén XVII. alkalommal rendezték meg Zánkán az Országos Szabadtéri Főzőversenyt vendéglátó szakképzéssel foglalkozó iskolák számára, ahol a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar II. éves turizmus-vendéglátás szakos hallgatói is megmérették magukat és végül felállhattak a képzeletbeli dobogó második fokára.

Megkezdődött a Marokkói Gasztronómiai Hét a Sofitelben 

Az izlandi vulkánkitörés miatt felborult légiközlekedés miatt kicsit megkésve, de kezdetét vette a Marokkói Gasztronómiai Hét a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában. Jövő hét szombatig a szálloda éttermében az észak-afrikai ország ínyencségeivel ismerkedhetnek az érdeklődők.

Megújul az I’m Lovin’ it kampány - magyar hangja: Bebe  

A McDonald’s megújítja az I’m Lovin’ it szlogenű kampányát. 117 országban fog futni és egy csomó ügynökséget mozgósítanak – írja a Marketingweek.

Szurkoljon Ön is Kostyál Gábornak a helyszínen, Genfben, a Bocuse d'Or Europe-on 

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia közös utazást szervez az érdeklődők számára 2010. június 5. és 9. között Genfbe, a Bocuse d'Or Europe-ra.

Mitől bio a biotermék?  

A biogazdálkodás szabályainak megfelelően, szigorúan ellenőrzött körülmények között előállított (vagyis nem utólagos vizsgálatokkal minősített) növényi vagy állati eredetű élelmiszert nevezzünk bioterméknek.

Bio Panzió - ahol az étel gyógyít! 

Búza, lencse, hajdina, köles, árpa, kukorica barna rizs...Ez így elég unalmasan hangzik. Persze, tudjuk, hogy egészséges élelmiszerek, hiszen sok rostot és egyéb hasznos tápanyagot tartalmaznak, ám ennek ellenére ebédidőben mégsem az az első gondolatunk, hogy belapátoljunk néhány kanál zabot vagy kölest.

Nyáron rajtol a dobozos fröccs?  

Nyárra piacra kerülhet a dobozos fröccs, amely – bár vetélytársa nemigen lehet a hasonló kiszerelésű söröknek – jót tehet a magyar borkultúra népszerűsítésének.

Először lesz önálló szakkiállítási téma a kávé!  

Az április 23-25. között most első ízben jelentkező Csodálatos Kávé kiállításon a hazai kávépiaci forgalom közel felét kitevő cégek mutatkoznak be, köztük a Bravos, a Pellini, a Mauro, Musetti, SaraLee, a Semiramis, Pasco és a Nestle. A szakkiállítást a kereskedők és termelők, a forgalmazók és a vendéglátó ipar képviselői számára rendezi a Magyar Kávétársaság Kft.

Termálvizes ökoszálloda épül a Lázár Lovasparkban 

A domonyvölgyi Lázár Lovaspark adott helyszínt a Duna-Ipoly Nemzeti Park Tanács idei első ülésének, amelyen a Budapest-Közép-Dunavidék Regionális Marketing Igazgatósága is részt vett.

Ráckeve a Magyar Kultúra Városa 

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium - együttműködésben a Külügyminisztériummal, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériummal, a Magyar Turizmus Zrt.-vel, a Megyei Jogú Városok Szövetségével, valamint a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségével - 2005 óta hirdeti meg pályázatát A Kultúra Magyar Városa cím elnyerésére.

Személyi változások az Accor Hospitality Magyarországnál  

Domonkos Ferenc, a Novotel Budapest Centrum igazgatója; valamint Szabó Mihály, a Novotel Szeged igazgatója saját kezdeményezésére és elhatározására 2010. április 30-val megválik a cégtől, és a továbbiakban új szakmai kihívások elé néz.

Mégis lesz Nobu a budapesti Kempinski-ben 

A budapesti Kempinski Hotel Corvinusban ősszel világhírű japán étterem nyílik, Nobu Budapest néven.

Már a csapolt sem fogy úgy... 

A folytatódó gazdasági válság jelentős hatással volt a magyarsöriparra is 2009-ben: a sörgyárak a magyar piacon történt értékesítése 9%-kal csökkent a 2008-as évi értékesítéshez képest – mutatott rá a Magyar Sörgyártók Szövetsége online sajtótájékoztató keretében.

Eckart Witzigmann kapta a S.Pellegrino World's 50 Best Restaurant Academy éltmű díját 

A világ legjobbnak minősített 50 éttermének listáját jövő hétfőn hozza nyilvánosságra a kiválasztásra szakosodott Akadémia. Mintegy előzetesként jelentették be, hogy S.Pellegrino World's 50 Best Restaurant Academy életmű díját ebben az esztendőben Eckart Witzigmannak ítélték oda.

Teljes arculatváltást hajt végre a Sara Lee  

Áprilistól teljes arculatváltással jelentkezik a Sara Lee Hungary Zrt. vezető kávémárkája,a Douwe Egberts Omnia – derül ki a cég közleményéből. A hazánkban több évtizedes tradícióval rendelkező prémiumtermék mostantól új külsővel kapható.

Alkoholmentes sör a Gössertől 

A Gösser Alkoholfreies Naturbier a termékcsalád negyedik tagja, mely áprilistól kapható Magyarországon.

Jogszabályt sétett a Gastroyal 

Tízmillió forintra büntette a Gastroyalt a versenyhivatal, a vállalkozás ugyanis olyan állításokat tett fogyókúrás ételeiről, amelyeket nem tudott hitelt érdemlően igazolni.

A világ 60 legszebb szállodája között a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace 

Az egyik leglátogatottabb francia tartalomszolgáltató portál, a www.linternaute.com, a hetente 2,3 millió előfizetőnek kiküldött elektronikus Voyager hírlevelének április 13-i számában egy összeállítást közöl a világ 60 legszebb szállodájáról (Les 60 plus beaux hotels du monde)

Irsai Olivérből készült a legjobb pálinka 

Irsai Olivér szőlőjével a harci Brill Pálinkaházé az ország legjobb pálinkája – számol be a Beol.hu.

Új pénzügyi igazgató a METRO Kereskedelmi Kft.-nél 

2010. április 19-től Mándoki Csaba, Pénzügyi igazgatóként, csatlakozott a METRO Kereskedelmi Kft.-hez.

Kávétörténeti kiállítás az MKVM-ben 

"A fekete leves – a kávéfőzés története" címmel nyit közös, időszaki kiállítást a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Közlekedési Múzeum.

I. Spa Menedzsment Szeminárium a Magyar Szállodaszövetség és a Kohl & Partner szervezésében 

Április 14-én tartották a herceghalmi Hotel Abacusban az I. Spa Menedzsment szemináriumot. A workshopot a Magyar Szállodaszövetség szervezte, exkluzív társult tagjának, a Kohl & Partnernek a szakmai támogatásával.

A METRO Kereskedelmi Kft. fókuszában a sajátmárkás termékek 

A mai naptól indul a METRO Kereskedelmi Kft. új, két hétig tartó sajátmárkákra fókuszáló kampánya, amely kifejezetten a profi vásárlók igényeihez alakított márkákból áll és több száz terméket kínál „ütős akciók” keretében, illetve bemutatkoznak új sajátmárkás termékek is.

A Gödör Klub kávézóját is bezáratta a Hatóság 

Az április 4-én tartott összehangolt Deák téri razziakor tapasztalt szabálytalanságok miatt két tételben is zárva tartással büntette a Gödör Klubban működő kávézót az adóhatóság, de a szankciók a kulturális központot nem érintik. A szórakozóhely kegyelmet is kapott az összesen 72 napos büntetés mellé: csak az ősszel kell bezárniuk - írja az Index.

Áprilisban a szlovák parlament napirendjén a Tokaj-kérdés  

Bár eredetileg már csak egy ünnepi záróülést tervezett a szlovák parlament májusra, egyebek mellett a tokaji borok miatt mégis lesz munkaülése április 27-én. Ennek napirendjére a kormány javaslatára került fel a borászati törvény sürgősségi módosításának kérdése is.

Borász-vita: kell-e édesített bor Egerbe? 

Nincs béke a borászok között Egerben. A kézműves borászok és nagyüzemi borgyártók most azon kaptak hajba, hogy milyen mértékben vállalható az édesítés az egri borok esetében.

Alkalmazhatatlan a módosított foglalkoztatási törvény? 

A vendéglősök szerint mire az adminisztratív teendőkkel végeznének, hazamennek a vendégek. Tízezreket szoríthat ki a munkaerőpiacról a foglalkoztatási szabályok módosítása és az alkalmi munkavállalói kiskönyv megszüntetése. Erről közölt összeállítást a kapos.hu.

Tovább dübörög a Subway 

Fejlesztéseket tervez térségünkben a Subway gyorsétteremlánc. A franchise alapú hálózat ráadásul Szlovéniában és Romániában újonnan kezdheti meg működését -írja a Napi Gazdaság nyomán a Pénzpiac.

Aranynap-gála és Kiadvány Trend-díjátadó  

Látványos gálavacsora keretében immár ötödik alkalommal adták át az Aranynap-díjakat és a Kiadvány Trend verseny díjazottjainak elismeréseit a budavári Hiltonban

Sikeres svájci újságírói tanulmányút  

A sárvári Spirit Hotel Thermal Spa***** és a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének összefogásában nagysikerű svájci újságírói tanulmányút zajlott le az elmúlt napokban. A 12 fős csoport Nyugat-Magyarország turisztikai kínálatával és népi hagyományaival ismerkedett meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Sommelier világbajnokság Chilében 

Ezen a héten rendezik Chilében a 2010-es sommelier világbajnokságot, melyen Lukács Szabolcs, a soproni Szélmalom étterem sommelierje képviseli Magyarországot - írta a Metropol.

"Touristica" vásár Kolozsváron 

Április 9-11. között második alkalommal rendezték meg Kolozsváron a Touristica vásárt. Az esemény főszervezője az utazási irodák egyesülete, az ANAT észak-nyugati régiójának képviselete volt.

Vendéglátóhelyek: hiába kérik, újakkal már nem szerződnek  

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nem köt újabb szerződéseket, ezért csak a már engedéllyel rendelkező 540 hazai étterem fogadhatja el az üdülési csekket - írja a Kisalföld.

A meglévő több mint 430 étterme mellé tovább 60-70 újat nyitna idén az AmRest 

A Pizza Hut és Burger King éttermeket, valamint a nálunk várva várt Starbucksokat is működtető AmRest további grandiózus terveket sző. A meglévő több mint 430 étterme mellé tovább 60-70 újat nyitna idén, a lendületes terjeszkedéshez viszont új tőke bevonására is szüksége lehet.

Nyílik a pesti Nordsee 

Napokon belül új éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A halételeiről híres étteremlánc a budapesti belvárosban nyitja meg "zászlóshajó" éttermét.

Pálinkavetélkedés Vasban  

Első alkalommal rendeztek pálinka-minősítő versenyt Magyarszombatfán. Nemcsak magyar, hanem szlovén nedűket is beneveztek a megmérettetésre, a zsűri tagjai szombaton vegyes, eper, vadkörte, ágyas szilva és sózókörte pálinkák közül választották ki a nyertes italt.

Terv szerint halad a Ginkgo-Sas kivitelezése  

Júliusban próbaüzemmel indul a négycsillagos Ginkgo-Sas Szálloda Vásárhelyen. Az 1,3 milliárd forintból épülő hotel 65-70 százalékban elkészült, az udvari épületben már teljesen bebútorozták a lakosztályokat - adta hírül a Dél-Magyarország.

1.000.000 forintot kap a legnépszerűbb NB I-es női kézilabdacsapat! 

Az Arany Ászok a napokban együttműködést írt alá a Magyar Kézilabda Szövetséggel, most pedig, az együttműködési szerződésen felül a fogyasztóit, a szurkolókat is bevonja a támogatásba.

Stühmer: csőd miatt zárva 

Milliós tartozások miatt került lakat Kaposvár legpatinásabb kávézójára. Úgy tudjuk, az áramot is kikapcsolták a Stühmerben. Az üzemeltető azonban ígéri: két héten belül rendeződnek a dolgaik - írta meg a sonline.hu.

Nem lesz magyar McDonald's Ukrajnában 

Az UA-reporter.com nevű internetes portál híre, miszerint Kárpátalján, Csap városában magyar üzemeltetésű McDonald’s étterem nyílik, nem valós.

Üdülési pech: víz alá nyomták a vendéglátósokat 

Süket fülekre talált a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál a vendéglátósok kérése, ezt sérelmezi a Kereskedők és Vendéglátó Vállalkozók Országos Szövetsége (Kisosz) Somogy megyei érdekképviselete.

Továbbra is a legismertebb magyar ásványvízmárka a Szentkirályi 

A Szonda Ipsos kutatása szerint továbbra is veretlen a Szentkirályi márka ismertségét tekintve Magyarországon, valamint az ásványvíz a teljes kiskereskedelmi piacon már 2 éve piacvezető (volumenben).

Becslések szerint az átlag magyar 3 üveg pezsgőt ivott meg húsvétkor 

A húsvéti időszakban mintegy 3 liter bort és 2-3 üveg pezsgőt ivott meg egy átlag magyar. Pezsgőből egyre több a kétes minőségű, több esetben feltételezhetően a jövedéki adó megfizetése nélkül értékesített áru - olvasható a Varga Pincészet elemzésében, melyet a pophalo.hu tett közzé.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!