Luxus karácsonyra  

Aranyozott Swarowski-kristályokkal kirakott pezsgőspalackokkal készül a karácsonyra a Moët & Chandon. A kis szériában készült üvegek ideális ajándékul szolgálnak gyűjtőknek és a luxus kedvelőinek.

Utazási szövetségek közgyűlései Budapesten  

A Magyar Turizmus Zrt. szerint ezek az események különösen alkalmasak arra, hogy hazánkra irányítsák egy adott ország vagy régió utazási szakembereinek figyelmét.

I. spanyol receptbajnokság  

Az Artesano spanyol étterem és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület meghirdeti az "I. spanyol receptbajnokságot", melyre a hazai gasztronómiai bloggerek és gasztronómiával foglalkozó újságírók kedvenc spanyol ételreceptjeit várja.

Készül a legélhetőbb települések toplistája  

Az önkormányzati miniszter kezdeményezésére nemzetközi példák alapján itthon is elkészül a legélhetőbb, legszerethetőbb, legsikeresebb települések toplistája.

Kontroll az uzsonnászacskó fölött  

Az anyák kétharmada úgy véli Nagy Britanniában, jobb, ha a gyerekük azt eszi az iskolában, amit csomagolnak neki, nem pedig azt, amit szívesen vásárolna.

Új vezérigazgató a Dreher Sörgyárak Zrt. élén 

Új vezérigazgató a Dreher Sörgyárak Zrt. élén

Promóciós lehetőség szállodáknak  

Az Európa Utazási Irodák Kft. a családbarát szállodáknak kínál promóciós lehetőséget a gyerekes családok részére nyújtott szolgáltatások illetve termékek teljes körét felvonultató Gyerekvilág Kiállítás és Babamama EXPO-n.

Megnyílt az első NH Hoteles Lengyelországban  

A szeptemberben elején Poznanbann nyitott szállodával négyre emelkedett a spanyol hotellánc kelet-európai szállodáinak száma; van egy hoteljuk Magyarországon, egy Bukarestben és egy Temesvárott.

Érdeklik a hollandokat a magyar szállodák  

Növekvő érdeklődés mutatkozott a magyar wellness hotelek és termálüdülések, valamint a főváros turisztikai szolgáltatásai iránt Utrechtben az 50+ kiállításon.

Fontos az orosz piac 

Az orosz küldőpiac óriási, meglepő módon azonban a beutaztató irodák száma igen kevés, hangzott el azon a szakmai tájékoztatón, amelyet Fekete László, a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezetője tartott.

Jól megy Svájcnak  

Már hallhattunk Svájcban hangulatos szalmabálákban megágyazott éjszakai pihenőhelyekről, most pedig nem kevésbé különös szálláshelyeket mutattak be.

Promóciós lehetőség szállodáknak  

Az Európa Utazási Irodák Kft. a családbarát szállodáknak kínál promóciós lehetőséget a gyerekes családok részére nyújtott szolgáltatások illetve termékek teljes körét felvonultató Gyerekvilág Kiállítás és Babamama EXPO-n.

BMW-Kempinski Corvinus Golfverseny 2008  

A BMW Magyarország Kft. és a Kempinski Hotel Corvinus 2008. szeptemberében negyedik alkalommal rendezte meg közös golfversenyét Máriavölgyben, a Pannonia Golf & Country Clubban.

„Magyar Evolúció Menü” az Onyx étteremben  

Az Onyx étterem már kínálják őszi étlapján szerepel a „Hagyomány és Evolúció” győztes Széll Tamás „Magyar Evolúció Menü” nevű ételsora.

Budapest a Googe Earth-on  

Már látható Budapest 26 jellegzetes épületének három dimenziós képe a napi 1 milliós látogatottságú Google Earth-on. Az akciótól a város vezetői a Budapest iránti érdeklődés növekedését remélik.

Egészségturisztikai kampány indul Elzászban  

A Magyar Turizmus Zrt. a hévízi szállodákkal és neves francia túraszervezőkkel közös kampányt indít októberben Hévíz egészségturisztikai szolgáltatásainak népszerűsítésére.

Új termékek a McCain-től  

Számos újdonságot dobott piacra idén a McCain foods, amely Magyarországon piacvezető a fagyasztott burgonya termékek eladásában a vendéglátóipari szektorban.

Őszi MSZSZ-rendezvények 

A Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) idén ősszel több rendezvényével is próbálja segíteni a nehéz helyzetben lévő ágazatot.

A Costa Coffee a Heathrow-n nyit kávézót  

A Magyarországra készülődő kávézólánc a Heathrow felújított terminálján nyitja meg legújabb üzletét.

Uniquebudapest - Budapest Másképp 

A közelmúltban új kulturális, turisztikai vállalkozás indult útjára Magyarországon. A Uniquebudapest arra vállalkozik, hogy bemutassa a külföldi turistáknak a  magyar főváros egyedi, rejtett arcát. 

Magyar pincészet sikere az USA-ban  

A soproni Weninger pincészet az „Imported winery of the year” címet kapta az amerikai „Wine & Spirit” magazintól.

Vonzó a szállodapiaci beruházás Közép-Európában  

Egyre több befektető érdeklődik a szállodai ingatlanok iránt, mivel ezt a szektort kevésbé érintették a kedvezőtlen piaci körülmények és a hitelválság - közölte a Cushman & Wakefield (C&W) nemzetközi ingatlantanácsadó.

Egymilliárd forintot ruházott be Rákospalotán a Sara Lee  

A Sara Lee Hungary Zrt. az idén egymilliárd forintos beruházást hajtott végre Rákospalotán, ami része az utóbbi tíz év 7 milliárd forintos befektetéseinek.

A dohányzási tilalom hatása  

Az MTA Politikatudományi Intézete tanulmányt készített a zárt, nyilvános helyeken történő dohányzás magyarországi betiltásának nemzetközi környezetéről illetve lehetséges társadalmi és gazdasági hatásairól.

Ki lesz az év ifjú szállodása?  

A Magyar Szállodaszövetség Dr. Menyhárt Lajos Alapítványa pályázatot hirdet „AZ „ÉV IFJÚ SZÁLLODÁSA"  DR. MENYHÁRT LAJOS DÍJ elnyerésére.

KSH: stagnál a magyar szállodaipar 

2008. január–júliusban a kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi és a belföldi vendégek által összesen eltöltött vendégéjszakák száma 1 százalékkal csökkent 2007 azonos időszakához viszonyítva.

Támogatott borismereti képzés a Nemzetközi Borakadémiától 

A Nemzeti Bormarketing Program keretében ősszel támogatott borismereti képzés indul a hazai vendéglátásban dolgozók számára. A képzést a Nemzetközi Borakadémia Kft. bonyolítja.

Hévízi csapat is részt vesz az erfurti Szakácsolimpiám 

A 2008. október 19. és 22. között Erfurtban zajló szakácsolimpián regionális csapatként a versenyzők között lesz a hévízi Romantik Hotel Kis Helikon csapata is.

A SABMiller új sört vezet be a dél-afrikai piacra 

Dél-Afrikában vezette be a SABMiller a Dreher Prémium Lagert. A sört licenc alapján helyben gyártják majd. 

A Westendben nyit az első magyarországi Nordsee 

Állítólag Magyarországon is megnyitja első éttermét a német Nordsee. Itthon eddig csak külföldi utakról ismerhettük a halakat árusító étteremláncot, mely a régióban már Prágában és Brno-ban is megjelent.

Gasztronómiai együttműködés a Vigadó Étterem és a vajdasági Elitte Palić között 

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. és a vajdasági Elitte Palić megállapodott abban, hogy a lehető legszélesebb körben ismertetik meg egymás gasztronómiai hagyományait a Vajdaságban és Debrecenben.

Idén több üdülési támogatást kaptak a szociálisan hátrányos helyzetűek  

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) a tavalyi évhez képest 436 millió forinttal több támogatást nyújtott a szociálisan hátrányos helyzetűeknek, mint az előző évben.

V. Magyar Barista Bajnokság  

A szervezők célja, hogy minél több szakmabeli figyelmét felhívják a kávézási kultúra jelentőségére, s arra, hogy a mai gasztronómiában egyre fontosabb szerepet érdemel ez a témakör.

Új sorozatot forgat hazánkban a Travel Channel 

„Borutazásokat” mutat be legújabb sorozatában a Travel Channel, amelyben a csatorna borszakértője, Isabelle Legeron mutatja be a világ néhány kiemelkedő borvidékét és kiváló borászát.

2008-ban a Vylyan lett „Az Év Pincészete”  

Szakmai körök jelölése és szavazatai alapján idén hetedik alkalommal adták ki „Az Év Pincészete” díjat. Aki kapta: a kiharsányi Vylyan Pincészet.

Versenytárs a pizzériáknak  

A Wal Mart pizzéria-láncoktól próbál elcsábítani vásárlókat azzal, ahogyan Sam’s Choice nevű pizzáját promótálja az USA-ban.

Rekordév volt a turizmusban a tavalyi  

A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma a vendégek és a vendégéjszakák számát tekintve is a rendszerváltás utáni időszak rekordértékét érte el 2007-ben.

Michelin-csillagos séfekkel szerződött a Sodexho  

A Michelin-csillaggal kitüntetett Pascal Aussignac-kal és Vincent Labeyrie-vel szerződött Nagy-Britanniában a Magyarországon is jelen lévő catering-óriás, a Sodexho.

Visszaadta Michelin-csillagját egy brémai étterem  

A brémai városháza étterme, a L´ Orchidée a jövőben rendezvényekre és zárt társaságokra fog koncentrálni, ami ellentmond a Michelin kritériumainak.

Nemzetközi elismerés a Birdland Resortnak  

A bükfürdői Birdland Resorthoz tartozó Birdland Villapark kapta a „2008 Interval International Select Resort” címet a világ legnagyobb csereüdültető hálózatától, az Interval Internationaltól.

Élelmiszeripari cégek is vannak a leggyorsabban növekvők között  

Több száz nagy ütemben fejlődő magyar vállalkozást talált a Coface Hungary és a Világgazdaság első ízben elkészített „Dinamikus középvállalatok” nevű közös elemzése.

A nemzetközi szállodaipar jól állja a sarat  

Magyarországon kedvező árúak a szállások – derül ki az üzleti utazásokkal foglalkozó Hogg Robinson Group (HRG) legfrissebb szállodapiaci elemzéséből.

Négycsillagos dohányzóbusz Berlinben  

A Berlin belvárosában fekvő Park Inn étterem dohányzó vendégei négycsillagos buszba szállhatnak, nem kell a dohányzási tilalom miatt az étterem előtt állva, az esőben cigarettázniuk.

Stagnál a magyar szállodai szektor  

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2008. első félévében közel azonos volt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma az egy évvel ezelőttivel, míg a szálláshelyek árbevétele folyó áron 2 százalékkal nőtt.

Bálványokat döntöget az új étteremkalauz  

„Megjelent a magyar történelem első hiperigényes, mondhatni franciás keménységű étteremguide-ja” – írja az index.hu internetes portál Molnár B. Tamás szakíró „Étterem és bor kalauz” című, étteremkritikákat tartalmazó könyvéről.

Kopócsy Andrea a Vendég & Hotel szaklap szerkesztőségében  

Kopócsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke tegnap nyomtatott verziónk, a Vendég & Hotel szaklap szerkesztőségének vendégeként járt nálunk.

Tőzsdére kerülhet a győri Matusz-Vad Kft.  

Belépett a Tőzsdeképes Cégek Klubjába Magyarország egyik vezető fagyasztott élelmiszer-nagykereskedelmi vállalata, a győri Matusz-Vad Kft.

Sorra zárnak be az éttermek az Egyesült Államokban  

Megroggyant az amerikai vendéglátóipar: legutóbb egy 200 egységet működtető lánc jelentett csődöt, de korántsem az egyetlenként. Az ok: emelkedik az élelmiszerek és az egyéb hozzávalók ára, az ingatlanok bérleti díjai rugalmatlanok, a bérek felfelé kúsznak, és egyre több vendég marad otthon.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!