Magyar cikkek
A Becherovka új ízzel hódít
A tavasz a megújulás, a felfrissülés, az életteli pillanatok időszaka: ennek megfelelően a Jan Becher Karlovarská Becherovka vállalat új terméket fejlesztett ki több mint 200 év elteltével, Becherovka Lemond néven.
Belfrit étterem már Esztergomban is
Új Belfrit étterem nyílt Esztergom belvárosában - olvasható a cég magyarországi hálózatának honlapján. Az új egységet március közepén vehették birtokba a vendégek, a Rákóczi tér 15. szám alatt.
Kisdiákok tanultak a víz fontosságáról
Közel kétszáz, általános iskolás diák tanulhatott a természetes vizek védelméről és az egészséges hidratációról a Víz Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen, Kékkúton. A „Gondoskodás a vízről” fesztiválon interaktív játékokon keresztül juthattak a 8-12 éves gyermekek vízzel kapcsolatos ismeretekhez. A helyi iskoláknak szóló programot a Kékkúti Ásványvíz Zrt. szervezte, együttműködésben a világ egyik vezető víz-oktatási programjával, a Project WET-tel.
De Kuyper Best Bartender of the Year 2010
Idén ötödik alkalommal rendezték meg a De Kuyper Best Bartender of the Year mixerversenyt. A Magyar Bármixer Unió hivatalos versenynaptárában is jelölt megmérettetésen 24 fiatal koktélkeverő indult.
Tömegével árverezik el a hoteleket Kaliforniában
Kaliforniában 27 százalékkal nőtt a kalapács alá kerülő szállodák száma 2010 első negyedévében - derül ki a szállodák értékesítésére specializálódott Atlas Hospitality Group jelentéséből. A kalapács alá kerülő szállodák számának emelkedése azzal magyarázható, hogy a magas munkanélküliség miatt egyre kevesebb az üzleti célú út- írja a Portfólió.
Új vezérigazgató a Cerbona élén
Szabó István Tivadart új vezérigazgató váltja a Cerbonánál. Gosztonyi Gábor áprilisban veszi át az operatív irányítási feladatokat.
Magyar innovációs igazgató Európa vezető gyümölcslégyártójánál
Zarándy Katalin 2010. május 1-től a vállalatcsoporton belüli kinevezéssel az Eckes-Granini Group Innovációs Igazgatói pozícióját tölti be a cég központjában, a németországi Nieder-Olm-ban.
Nem tilos a trágár sörelnevezés
Nem talált kivetnivalót az európai védjegyek engedélyezésében illetékes, spanyolországi székhelyű Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (OHIM) a "Fucking Hell" néven forgalomba hozott sör elnevezésén.
Arany Ászok a magyar profi női kézilabda támogatója
Az Arany Ászok - a sport és a csapatjáték elkötelezett partnereként – most a női profi kézilabda szurkolótáborához csatlakozik, és támogatja a Női Kézilabda NB I. Rájátszását, valamint a felnőtt magyar női kézilabda válogatottat.
Aranybika Saga - Nem ingatlant,részvényeket venne „az orosz”
A részvények 75 százalékát venné meg a még mindig „névtelen” orosz befektető, miután a Hotel Aranybikára és a Kálvin téri Best Western Hotelre felajánlott előlegét a hitelezői kör nem fogadta el, mert nem látták biztosítottnak a fedezetet.
A Peroni Budapestre is megérkezett
2010 tavaszán egy újabb olasz prémium márka válik elérhetővé Magyarországon, ezúttal az italok köre bővül. A Peroni Nastro Azzurro söre különleges delegációval érkezett Budapestre - írta meg a Deluxe.hu.
Újabb aranyérmet kapott a Kovács Nimród Winery Egri Chardonnay Battonage 2007 bora
Folytatta tavaly megkezdett sikersorozatát a Chardonnay Battonage 2007 a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen, amely a világ legnagyobb chardonnay fajtaversenye, ahol a benevezett magyar borok közül egyedül arany érmet nyert.
A METRO idén is csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez
Minden magyarországi Metro áruház oszlopvilágítása és METRO világító felirata kialudt egy órára a klímavédelem érdekében. A környezetvédelem, így a hasonló kezdeményezésekhez való csatlakozás fontos eleme a METRO működésének. A környezet védelme érdekében folyamatosan keresik a megoldásokat a káros anyag kibocsátás csökkentésére és a környezet védelmére.
Újabb fejlesztés a Kolping Hotelben: Egyedi családi apartmanok
Tavasztól Magyarországon egyedülálló családi apartmanokkal várja vendégeit az alsópáhoki Kolping Hotel. Kényelem, praktikus elrendezés, letisztult formák és különleges extrák jellemzik az új lakóegységeket.
Eredmények a tokaji bor ügyében, a jogsértő szlovák bejegyzések egy részét törölte az Európai Bizottság
Az Európai Bizottság törölte az eredetvédett borok közösségi nyilvántartásából azon szlovák bejegyzést, amely a Tokaj főnevet az oltalom alatt álló földrajzi jelzések között regisztrálta, Szlovákia javára.
Olasz prémium ásványvizek a Kékkúti Ásványvíz Zrt. portfóliójában
A piacvezető* Kékkúti Ásványvíz Zrt. 2010 januárjában bővítette termékportfólióját, átvéve a S.Pellegrino és az Acqua Panna természetes ásványvizek hazai forgalmazását. A világhírű olasz márkák már számos előkelő étteremben elérhetőek Magyarországon.
Ladies Breakfast a Regency Suites Hotel Budapestben
Hagyományteremtő céllal rendszeresen villásreggelire invitálja a turisztikai szakmai, valamint a hazai üzleti élet hölgyszereplőit a Madách téren február 1-je óta Regency Suites Hotel Budapestként üzemelő szálloda igazgatója, hogy a résztvevők öregbíthessék a ház hírnevét.
Jelentősen csökkenti vízfogyasztását a McDonald's
A McDonald's évek óta arra törekszik, hogy éttermeiben egyre kevesebb természeti erőforrást használjon fel. A vállalat energiatakarékossági programjának köszönhetően az éttermek számának növekedése ellenére jelentősen csökkentette a vízfelhasználást.
Magyar Bocuse d’Or Akadémia meghirdeti „Gyakorlaton Heston Blumenthalnál” című pályázatát
Közel fél éves egyeztetést követően Heston Blumenthal fogadta Kreil Vilmost az Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökét és Kielmayer Kristian Master of Wine hallgatót, az Akadémia Bor-gasztronómiai Bizottságának vezetőjét a London melletti Brayben található kulináris zarándokhelyen, a Fat Duckban.
Eldőlt: az Újházi tyúkhúsleves Magyarország Kedvenc Étele!
A NetPincér.hu Magyarország legnagyobb ételrendelési honlapja hazánkban elsőként felvállalta, hogy egy népszavazás méretű Internetes kutatás keretében megvizsgálja: mi Magyarország kedvenc étele?
Drive-In Belfrit étterem nyílik Pécelen
A Belfrit honlapjának tanúsága szerint hamarosan megnyílik Magyarország első, autós vendégeket is kiszolgáló Drive-In Belfrit étterme Pécelen. A tájékoztatás igen szűkszavú, sajnos pontos dátumot nem tartalmaz. Eddig összesen 13 egységgel rendelkezik hazánkban a belga gyorsétterem-lánc - írja a Franchiseportál.
Rekviem a balmazújvárosi éttermekért
Voltak idők amikor Balmazújváros központjában számos étterem és vendéglátóhely működött. Márka presszó, Vadász étterem, Hortobágyi étterem, Randevú presszó és Hajdú étterem - írja Csige Sándor, a HaOn civil tudósítója annak kapcsán, hogy a városban bezárt az utolsó, eddig még kitartó étterem is.
Budapest online előretörése
A 2009 júniusában, a nyári kaland kampány részeként elindított Facebook rajongói oldalon, Budapestet és a budapesti programokat népszerűsíti a BTH Kft.
Gördülő lobbianyag a szállodaiparról
Legalábbis így nevezte dr. Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség (MSZSZ) január 1-től két évig hivatalban lévő új elnöke azt a helyzetértékelést és javaslatokat tartalmazó anyagot, amit hétfőn mutatott be az újságíróknak, és amelytől a szövetség komoly fellendülést vár az ágazat területén.
Az eddigi legjobb magyar borrendezvény
Ezen a hétvégén a budapesti Royal Corinthia hotelben tartották az eddig legszínvonalasabb magyar boros rendezvényt. 100 kiállító és közel 800 palack bor részvételével zajlott az esemény, rendkívül neves előadókkal és résztvevőkkel - adta hírül a Zipp.
Botrányos körülmények között zárt be a siófoki Casa Perla szálloda
Derült égből villámcsapás. A siófoki Casa Perla szállodában csütörtökön több mint 50 emberrel közölték, hogy itt a vége, nincs szükség a munkájukra. Az elbocsátásuknak semmi előjelét nem észlelték a dolgozók.
Borvita közben tokaji borbemutató Brüsszelben
Az Európai Parlamentben (EP) tartott bemutatót szerdán a Tokaj-hegyaljai borvidék, Magyarország uniós csatlakozása óta második alkalommal. A négy borászat hat borát felvonultató bormustrára nem sokkal azután került sor, hogy ismét kiéleződött a vita Magyarország és Szlovákia között - írja az Agromonitor.
Az Arcade Bistro is Michelin Bib Gourmand-t kapott
A Michelin ételellenőrök 1997-ben hozták létre a Bib Gourmand
szimbólumrendszert, amely a Michelin csillag előtti legmagasabb
szint. A minősítés az éttermeket elsősorban ár-érték szerint
rangsorolja, a kiváló minőség mellett meghatározó szempont, hogy az
étterem jó minőségű alapanyagokkal dolgozzon, és kellő figyelmet
fordítson az ételek elkészítésére. Az ilyen éttermek Michelin
Bibendum (Michelin kabalafigura) jelzést kapnak elismerésül.
A "Föld óráját" ünneplő gyertyafényes vacsora a Four Seasons Gresham Palotában
Március 27-én, szombaton a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest Gresham Étterme Gyertyafényes Vacsorára várja vendégeit az Earth Hour (magyarul: a Föld órája) nevet viselő nemzetközi kezdeményezés tiszteletére. A budapesti Four Seasons a világot körülölelő eseményláncolat tagjaként csatlakozik a szállodalánc 46 hoteljéhez ezen az estén.
Nemzetközi párlatverseny: Zimek a magyar (nemzet)győztes
A Bécsben megrendezett Destillata 2010 nemzetközi párlatversenyen a 15 induló ország közül összesítésben a magyarok a harmadik helyet érték el, 77 éremmel.
Bedőlt irodaházból szálloda
Beváltotta ígéretét a nálunk is ismert osztrák Warimpex cég: megkezdte hotelépítési offenzíváját Lengyelországban. Magyarországon több B kategóriás irodaházat akarnak szállodává alakítani.
Ferran Adria a spanyol idegenforgalom nagykövete lesz
Bár nem régiben jelentette be a világ legjobbjának választott étterme, az El Bulli bezárását, a spanyol sztárséf továbbra is az érdeklődés középpontjában marad.
Michelin-csillagot kapott a Costes étterem
A Ráday utcai Costes a második közép-európai étterem, amely megkapta a legrangosabb gasztronómiai kalauz ilyen szintű elismerését - adta hírül ma délelőtt az Index.
Elindult az Erzsébet Hotel Hévíz ***+ ( Rudolf SPA Hotels) új weboldala
A látogatók múlt hét óta már új honlapon a www.erzsebethotelheviz.hu –n tájékozódhatnak a Rudolf SPA Hotels hévízi hotelének ajánlatairól, híreiről magyar nyelven.
Egyesültek a soproni kékfrankosok
Egyedülálló módon folytatják boraik népszerűsítését a Soproni borvidék borászai és bormarketingesei. A soproni pincészetek megalapították a Soproni Kékfrankos Kft.-t, Magyarország első közösségi borkereskedelmi cégét. „Aki a Soproni Kékfrankos Kft.-től vásárol, az gyakorlatilag közvetlenül a pincészettől vásárolja a bort” – állítják a szervezők, akik szerint cégük klasszikus értelemben nem lesz versenytársa a többi borkereskedőnek.
Új igazgató a Hunguest Hotel Sun Resort-ban
A montenegrói HUNGUEST Hotel Sun Resort szálloda igazgatói pozícióját 2010. márciusától Vladan Mitrovich tölti be.
A legendás világsztár, Puskás Ferenc lett a Szentkirályi reklámarca
A Szentkirályi Luís Figo után ismét világsztárt választott hazai és nemzetközi népszerűsítésére: családjának örömére és beleegyezésével a valaha élt legismertebb magyar, Puskás Ferenc lett a piacvezető ásványvíz márka 2010-es reklámkampányának arca.
A budapesti Marriott Courtyard vezetősége
Felállt az áprilisban nyitó, budapesti Marriott Courtyard szálloda vezetősége.
A szállodásoktól is anyagi garanciákat várnak az uniós fogyasztóvédők
A szervezett utazási formákat szabályozó, most készülő (90/314-es EGK) uniós direktíva társadalmi egyeztetése kapcsán egyes tagországokban felmerült, hogy a szállodák is vállaljanak bizonyos garanciákat a fogyasztókért az esetleges gondok megelőzésére.
Brüsszel vizsgálja a szlovák Tokaj bejegyzést
Vizsgálatot kezdeményezett az Európai Unió szőlő- és borirányító bizottsága annak kiderítésére, vajon jogszerűen történt-e az, hogy az egységes elektronikus bornyilvántartási rendszerbe, az e-bachhusba Szlovákia bejegyeztette a Vinohradnícka Oblast Tokaj nevet, jogot szerezve ezzel a Tokaj név használatára. A vizsgálattal párhuzamosan Magyarország is jogi lépésekre készül.
Nyitás előtt az első Marriott Courtyard hotel
Április 26-án megnyílik az első magyarországi Marriott Courtyard szálloda a Blaha Lujza téri Europeumban - adta hírül a Napi.
ÍzKép Gasztro Fotópályázat
Hatalmas érdeklődés övezte az ÍzKép Gasztro Fotópályázat első megmérettetését, melynek témája Valentin – nap alkalmából a Szerelem az ételekben volt. Kovács Lázár séf fotópályázatot hirdetett, amely révén ötvözi az ételkészítés nyújtotta örömöket a fotózás szenvedélyével - írja a BTL.hu.
Barcs kincse a gyógyvíz
Barcs az elmúlt időszakban jól használta ki az uniós pályázatok adta lehetőségeket, s ennek révén a település polgármestere szerint a jelenleginél még élhetőbb, még dinamikusabb, kedvezőbb munkanélküliségi rátát felmutató várossá, kistérséggé válhat.
Több mint 300 nevező a pálinkaversenyen
A mai napig 300 nevezés érkezett a 2010. április 16-17-18-án, Gyulán megrendezésre kerülő X. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár keretén belül meghirdetett XVIII. Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Versenyre (Gyula, Budapest) – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Mérgező méz!
Rákkeltő antibiotikumokat talált a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal több nagy áruházlánc által forgalmazott mézben. A nitrofurán származékkal szennyezett termékek visszahívásra kerültek, de a biztonság kedvéért érdemes megnéznünk konyhaszekrényünket - írja a Pénzcentrumra hivatkozva az InfoRádio.
A Tokaj nevet Szlovákia is használhatja
Értetlenül áll az agrártárca és a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa az Európai Bizottság (EB) elektronikus bornyilvántartó rendszerében bekövetkezett változás előtt, amelyben néhány napja a szlovákiai területen levő, eddig Tokajská Vinohradnícka Oblast néven futó borvidék ezentúl Vinohradnícka Oblast Tokaj néven is szerepel - írja az Agromonitor.
Közeleg az áttörés a fogyókúrás ételek piacán
Okos britek kitalálták, hogy bizonyos ételekben a zsírt kalóriamentes anyagokra, így például vízre, levegőre vagy zselére cserélik. És állítólag ehető marad minden - írja a borsa.hu.
Ki lesz a Borászok Borásza 2010-ben?
2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát. Ez emeli egészen más rangra az eseményt!