A felelős alkoholfogyasztásért kampányol a Diaego és a Zwack  

A Forma 1 körüli érdeklődést használja ki a Diageo és magyarországi partnere, a Zwack arra, hogy emberek millióihoz juttassa el az üzenetet: „Soha ne igyál, ha vezetsz!”

Jók a SIÓ első féléves eredményei  

A kiskereskedelmi forgalom visszaesése ellenére elérte a tervezett szintet a vezető magyar gyümölcslégyártó, a SIÓ-ECKES Kft. értékesítési volumene az első félévben.

A Food Standards Agency tanácsai cateringeseknek  

Alábbiakban brit Food Standards Agency tanácsait olvashatják arról, a cateringgel foglalkozók hogyan kommunikálhatják eredményesen és olcsón magukról, hogy változatos és egészséges ételeket kínálnak.

Gála: új arculat, új név 

Júliusban megújult a Gála Party Service arculata. A magát a kreatív catering magyarországi úttörőjének aposztrofáló cég mostantól Gála Eseményszervező Kft. néven működik tovább.

Eldobható söröspohár – először a Szegedi Ifjúsági Napokon  

A Borsodi Sörgyár Zrt. augusztus végén, a Szegedi Ifjúsági Napokon(SZIN) vezeti be a magyar fesztiválozók körében újdonságnak számító visszaváltható söröspoharat.

Rossz időben: wellness és kirándulás  

Vannak, akiket rosszul érintett – a turistákon kívül – az elmúlt napok kedvezőtlen, őszies időjárása. A balatonfüredi és más kempingek területét több százan hagyták el a hideg esős idő miatt, ugyanakkor a kompjáratok, illetve a nívósabb balatoni szállodák, ahol wellness szolgáltatásokat is kínálnak, nem panaszkodnak.

Gasztro különlegességek a Szidóniában 

A röjtökmuzsaji Romantik Szidónia Kastély tavaly Az év kastélyszállodája lett. De nem ülnek a babérokon, a Soprontól mindössze 20 km-re található négycsillagos szálloda állandó megújulásban van.

Gyula virágdíszben  

Az idén Gyula és Tápiógyörgye képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyen. A hazai Virágos Magyarországért címmel megrendezett versengés első helyezettjeihez e héten látogatott el az Európai Virágos Városok és Falvak versenyének nemzetközi zsűrije.

Az egészségesebb táplálkozásért 

A közelmúltban közzétették Brüsszelben annak a független elemzésnek az eredményeit, amely mintegy négy és fél hónapon át zajlott Európa öt országában, s azt vizsgálta, vajon milyen mértékben vezették be az étel és italgyártók az úgynevezett Irányadó Napi Beviteli Értéken (GDA) alapuló jelölési rendszert.

Koncertek az Ős Kajánban 

Pascal Leeman, a tolcsvai Ős Kaján Étterem tulajdonosa, egyben konyhafőnöke szereti a zenét. Nem véletlen, hogy immár több, mint tíz éve rendszeresen befogad egy-két Zempléni Fesztiválhoz tartozó rendezvényt.

Mától Kékszalag a Balatonon 

Negyvenedszer áll a rajthoz a Kékszalag vitorlásverseny mezőnye, vagyis immár negyven éve rendezik a Balaton legnagyobb és legismertebb hazai vitorlásversenyét. Július 17-20. között a regattán ezúttal mindenféle és fajta hajó indulhat: a legmodernebb, könnyű építésű, extrém rohanógépektől kezdve a hagyományos felépítésű vitorlásig bármilyen hajóval benevezhetnek.

Észak-Alföld a Francia Napokon  

A Francia Gazdasági Év Magyarországon rendezvénysorozat záróeseményeként július 12-én Budapesten egy kirakodóvásárral egybekötött utcabált rendeztek, amelyen az Észak-alföldi régió is képviseltette magát.

Étlapversenyt hirdetünk 

Magyarországon először Étlapversenyt hirdet a Vendég&Hotel szaklap kiadója, a Professional Publishing Hungary Kft. A verseny részleteiről bővebben alább olvashatnak.

Terjeszkedik a Your Hotel™ Hungary 

International Hotel Management néven két kisebb, középkategóriás szálloda üzemeltetését és menedzselését is vállalja a Your Hotel™.

Sikeres volt Nyitott Pince Napok akció 

A tavalyinál 8 ezerrel több, összesen huszonháromezer vendég kereste fel a Nyitott Pince Napok akcióban részt vevő 120 pincészetet a pünkösdi hétvégén. A pincék többsége a vendégek kedvező visszajelzéséről számolt be.

Megvannak a Bols bartender verseny nyertesei 

Huszonöt klasszikus és 11 flair bartender részvételével zajlott a IV. Bols Bartender Competititon, ahol Magyarország legjobb mixerei mérhették össze tudásukat és kreativitásukat.

Kiadták az egymilliomodik üdülési csekket  

Eddig több, mint 25 milliárd forintért vásároltak a gazdálkodók üdülési csekket, amiből eddig 11 milliárd forintot használtak fel. Az üdülési csekket 9 ezer helyen fogadják el, és 27 fajta szolgáltatást lehet vele igénybe venni.

Il Patio étterem nyílik Budapesten  

Új vendéglátóipari márkát vezet be Budapesten a moszkvai székhelyű Rosinter csoport. A József körúton, a Corvin közzel szemben nyitó Il Patio étteremben 400 négyzetméteren olasz specialitásokat kínálnak majd.

A vendéglátás áfáját is csökkentené az EU  

Az Európai Bizottság azt javasolja, az EU tegye lehetővé, hogy 2010-től minden tagország alacsonyabb kulcsot alkalmazhasson néhány szolgáltatásban. Ha a javaslatot elfogadják, a tagországok az éttermi szolgáltatások áfáját is csökkenthetnék.  

Új marketing igazgató a Borsodi Sörgyárban  

Szirbek András váltja Mészáros Zsoltot a Borsodi Sörgyár Zrt. marketing igazgatói székében. Mint mondta: „Azon leszek, hogy motivált csapatommal hosszú távú lendületet adjak a márkáknak és a Borsodi Sörgyár Zrt.-nek egyaránt.”

Új franchise-hálózatok jelennek meg a vendéglátásban  

Érdeklődik a magyarországi franchise-lehetőségek iránt a Comess Group, amely többféle éttermével is megjelenne hazánkban. A Lizarran spanyol, a Cantina Mariachi mexikói, a Pasta City olasz, a Rock&Ribs pedig vadnyugati ételeket és hangulatot kínál.

Magyarországon is kapható a Häagen-Dazs 

Már Magyarországon is kapható a legendás Häagen-Dazs fagylalt. A 24 ízből álló teljes palettához egyelőre az Aréna Plázában lévő saját üzletben, a tíz ízből álló szortimenthez pedig a nívósabb csemegeüzletekben és néhány áruházlánc üzleteiben lehet hozzájutni.

Nyári étlap a Páva étteremben  

Nyári ízekkel várja a vendégeket a Páva étteremben Simone Cerea, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest vezető séfje és Roberto Cannata, a Páva étterem séfje.

Bontják a Rác fürdő mellett épülő szállodát  

Az eredeti tervekben szereplő kilencezer helyett tizenötezer négyzetméteres épületet kezdtek építeni a Rác fürdő mellett. A túllépés miatt le kell bontani az épület egy részét.

Befejeződött minden idők legnagyobb barista világbajnoksága  

Ötvenegy induló nemzet között a Magyarország képviseletében induló Molnár Attila a tizenegyedik helyet szerezte meg, amivel az eddigi legjobb magyar eredményt érte el.

Fedélzeti-magazin kampány Magyarország népszerűsítésére 

Különböző légitársaságok fedélzeti magazinjainak hasábjain népszerűsíti Magyarország turisztikai kínálatát a Magyar Turizmus Zrt. idén nyáron indított kampányában.

Személyi változások az Accor-nál  

Személyi változások az Accor-nál

Egy pályázat érkezett a Tüskecsarnok befejezésére  

Egyetlen pályázat érkezett határidőre arra a felhívásra, amelyet az Infopark mellett álló Tüskecsarnok funkcióváltására írt ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Milyenek a szállodák a Lajtától keletre?  

A BizTravel nevű német szakmai magazin részletesen elemzi, milyen a Lajtától keletre eső országok szállodai kínálata.

Június 30-án kezd a Kánikula-kommandó  

Fokozottan ellenőrzik 2008. június 30. és augusztus 25. között a természetes és mesterséges strandokon, a vízpartokon illetve a nagy tömegeket vonzó rendezvényeken működő vendéglátó egységeket illetve büféket.

Látványos szállodafejlesztések várhatók Magyarországon  

A magyar szállodafejlesztések látványos felfutása várható a következő három-öt évben. Főleg a két-három csillagos szállodákból van hiány, ezért elsősorban ezeknél lehet számítani nagy fejlesztési hullámra a következő három-öt évben.

Érme lesz a kétszázas  

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a hónapokkal ezelőtt széles körű társadalmi egyeztetés eredménye és szakmai érvek alapján úgy döntött, hogy banjegy helyett érme lesz a kétszáz forintos.

Fordulat a Balatonnál  

Több szerencsés tényezőnek köszönhetően a Balaton a belföldi és a külföldi vendégek szemében is egyre vonzóbb célponttá válik, és ez már a számokban is megjelenik. Több jel utal arra is, hogy az új beruházások révén sikerült elnyújtani a szezont.

Lekkerland-AmRest együttműködés  

Június elejétől a Lekkerland Export-Import Kft. látja el friss és hűtött áruval a Magyarországon a Pizza Hutot és a Kentucky Fried Chickent működtető American Restaurants (AmRest) 23 éttermét.

Másképp használjuk bankkártyáinkat  

A tavalyi évben haladta meg először a bankkártyás vásárlások száma a készpénzfelvételekét a Magyar Nemzeti Bank nemrég közzétett adatai szerint. „Vízválasztóhoz érkeztünk” – jellemezte a helyzetet Zdenek Houser, a MasterCard Europe üzleti igazgatója.

Fehér Liliom tanúsítvány a higiéniai ellenőrzésen megfelelt éttermeknek  

Idén június közepe és szeptember vége között 110 önként jelentkező budapesti éttermet auditálnak a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kara Közegészségügyi Felügyelő szakának kiválasztott diákjai.

Magyar borok és dublini ízek  

„Taste of Dublin” elnevezéssel évente rendeznek bor és gasztronómia fesztivált az ír fővárosban. Idén június 12-15. között került sor a nagyszabású eseményre, amely 40 ezer látogatót vonzott.

Magyarországra jön a brit Costa Coffee kávézólánc  

Újabb papírpoharas kávézólánc készül Magyarországra a Világgazdaság információi szerint: a Costa Coffee.

A táplálkozás több mint tápanyagfogyasztás 

Állapították meg azok, akik részt vettek a Bohém Étteremben június 16-án megrendezett tudományos munkaebéden, ahol az egészség, az ízletesség valamint az innováció találkozott a Tefal legújabb termékfejlesztésében.

Élő szakácslegenda egy hétig Magyarországon 

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium valamint a Magyar Gasztronómiai Egyesület meghívására hazánkba érkezett az az osztrák születésű, ámde Németországban a tehetségét csillogtató sztárszakács, Eckart Witzigmann, aki franciaországi kollégáin kívül az egyetlen séf, aki kiérdemelte és megkapta a nevezetes három Michelin-csillagot.

A felelős alkoholfogyasztásért kampányol a Dreher  

A felelős alkoholfogyasztásért indít kampányt a Dreher Sörgyárak Zrt. – jelentette be Agócs Mónika, a cég vállalati kapcsolatok vezetője. A mai naptól a nyomtatott sajtóban, később pedig online médiumokban megjelenő hirdetésekben Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnok a saját tükörképével néz szembe. A „Te is lásd tisztán tetteid!” mottóval megjelenő kreatívok az egyéni felelősség kérdését helyezik a középpontba.

MT Zrt.: külképviselet-vezetői pályázatok eredménye  

A Magyar Turizmus Zrt. 2008-ban pályázatot hirdetett a milánói, madridi, tokiói és hágai külképviseletének vezetői pozícióira.

Nálunk is terjeszkedik a Nespresso 

A kapszulás kávépiac prémium márkája, a Nespresso terjeszkedésbe kezdett itthon. E hónaptól nemcsak az Andrássy úti elegáns üzletében, hanem a Saturn-áruházakban és a Media Markt-üzletekben is megvásárolhatóak a termékei, a kapszulákat pedig a második félévtől interneten és telefonon is meglehet rendelni.

Kempinski - elnyerte a Seven Stars and Stripes díjat 

A közelmúltban új díjjal gazdagodott a budapesti Kempinski Hotel Corvinus, ugyanis Magyarországon elsőként elnyerte a Seven Stars and Stripes díjat, amely a luxuskategóriás szolgáltatások egyik legmagasabb elismerésének számít. A szálloda, annak olasz étterme, a Ristorante Giardino és a Kempinski SPA kapta meg a rangos elismerést.

Új regionális igazgató az Accornál 

Patrick Bourguignon, az Accor Hospitality Magyarország és Szlovákia vezérigazgatója öt éves magyarországi tartózkodás után új kihívás elé néz, a párizsi székhelyű Accor Hospitality Nemzetközi Rezervációs Központok „Senior Vice President”-jekét folytatja pályafutását.

Hunguest: új értékesítési igazgató  

Pakuts Tamás lett a montenegrói Herceg Noviban található Hunguest Hotel Sun Resort szálloda új értékesítési igazgatója.

Milyen téma álljon 2010 fókuszában? – az MT Zrt. felhívása 

A Magyar Turizmus Zrt. az idén is arra kéri a turisztikai szolgáltatók, a szakmai szervezetek, az önkormányzatok, a Tourinform irodák, az oktatási intézmények és a média képviselőit, hogy küldjék meg javaslatukat azzal kapcsolatban, hogy 2010-ben milyen tematikára építse belföldi marketingtevékenységét a szervezet.

A japánok és a németek a legkedveltebb turisták 

A világ szállodásai a japán és a német vendégeket kedvelik a legjobban: jó a modoruk, rendet hagynak maguk után, kipróbálják a helyi konyhát és a vendéglátók nyelvét. A németek ugyan fösvények is, de nem annyira, mint a franciák, akik viszont még fenn is hordják az orrukat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!