Megujúlt a Justbookit szállásközvetítõ portál 

A Justbookit.hu szállásközvetítõ portál több, jelentõs fejlesztést hajtott végre. Az év elején teljesen új designnal megjelenõ weblapnál a legfontosabb változást az online szállásfoglalásra történõ átállás jelentette, emellett a látogatóik véleményezhetik, értékelhetik is a szállodákat.

„A legjobb érték kiválasztása a közbeszerzésben” konferencia 

Az Európai Bizottság foglalkoztatásért felelõs biztosa védnökségével nagy szabású konferenciát rendeztek Brüsszelben április 18-án, amelyen a négy legtöbb élõmunkát igénybevevõ ágazat szociális partnerei vettek részt.

Láthatatlan segítség 

A német, patinás múlttal rendelkezõ Wanzl cég Magyarországon egy új termékcsoportot vezet most be a hazai hotelpiacon.

Új fedélzeti menüsor a Malév járatain  

A Malév a nyári menetrend életbe lépésétõl megújította fedélzeti kínálatát, a légitársaság 37 országba közlekedõ napi 140 járatán az utasok ebbõl a részben magyaros, részben nemzetközi jellegû ételsorból fogyaszthatnak. Az új kínálatot elsõként a rövid-távú járatok turista és business osztályú utasai élvezhetik, majd a májusban újrainduló New York-i és torontói hosszú távú járatokon is megjelenik.

Üzleti bár nyílt a Ramada Plaza Budapestben 

A közelmúltban átadták a Ramada Plaza Budapest „The River Bar” nevû lobby bárját.

Új PR menedzser a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestben 

2008. januárja óta új PR menedzser dolgozik a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestben.

Új taggal bõvül a Design Hotels  

A tervek szerint novemberben nyit Budapest történelmi központjának szélén, a Hotel Rosslyn, a szálloda a tavaly megnyílt Lánchíd 19 Hotel-hez hasonlóan a Design Hotels szállodalánc tagja.

Próbaüzemben a Domica Resort 

Június 1-jéig próbaüzemben mûködik a szlovákiai Domica Resort, a 160 millió koronás beruházással megvalósult szálloda a magyar határtól 1,5 kilométerre található, a Szlovák-karszt Nemzeti Park érintetlen környezetében.

Budapesti Tavaszi Borfesztivál  

Március 22-24. között idén harmadik alkalommal rendezték meg a Tavaszi Borfesztivált a fõvárosi Városháza Parkban.

Torkos magyarok 

Idén a tavalyihoz képest másfélszer több, azaz 1100 étterem vett részt a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megvalósuló Torkos Csütörtök akcióban.

Reneszánsz ételek - ételek reneszánsza 

Május 4-ig tekinthetõ meg a Reneszánsz ételek – ételek reneszánsza címû idõszaki kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, amelynek célja, hogy bemutassa a gasztronómiai kultúra újjászületését.

Symbol Budapest: hét helyszín, hét hangulat 

Óbudán a Bécsi út 56. szám alatt megnyílt a Symbol Budapest: a hét különbözõ stílusú, kínálatú vendéglátóegységet magába foglaló gasztronómiai komplexumot egy több száz éves házban alakították ki.

Vonyarcvashegyi felújítás 

Megújult a vonyarcvashegyi mûemléki Helikon-Taverna Panzió és étterem.

Jó a SIÓ  

A piac teljes átrendezõdése, a tradicionális termékek háttérbe szorulása, a nagy szénsavas multik elõretörése – dióhéjben e témákról beszélt részletesen Fazekas Endre, a SIÓ-ECKES Kft. ügyvezetõ igazgatója éves gazdasági sajtótájékoztatójukon, amelyet április 3-án tartottak a Gerbeaud Ház Atrium termében.

Jó a SIÓ  

A piac teljes átrendeződése, a tradicionális termékek háttérbe szorulása, a nagy szénsavas multik előretörése – dióhéjben e témákról beszélt részletesen Fazekas Endre, a SIÓ-ECKES Kft. ügyvezető igazgatója éves gazdasági sajtótájékoztatójukon, amelyet április 3-án tartottak a Gerbeaud Ház Atrium termében.

Tchibo üzlet Budapesten  

November 21-én a budapesti Aréna Plázában mutatta be elsõ magyarországi üzletét a vezetõ német kávégyártó cég, a Tchibo.

Vonyarcvashegyi felújítás 

Megújult a vonyarcvashegyi mûemléki Helikon-Taverna Panzió és étterem.

Ezüstérmes a Kempinski Hotel Corvinus Budapest 

A német Business Traveller szaklap minden évben megkérdezi olvasóit, hogy mely szolgáltatóknak ítélik az adott évben a legjobbaknak járó díjakat.

Gyógyvíz a Birdlandban 

A Nyugat-Magyarország szívében található Radisson SAS Birdland Resort & Spa kútjának 718 méteres mélységbõl feltörõ vizét – a hatósági vizsgálatokat követõen – gyógyvízzé nyilvánították.

Télen itthon 

A téli szezon belföldi vendégforgalmának növelése a célja a Magyar Turizmus Zrt. új, „Télen itthon” kampányának.

Tészta Szerda áprilisban 

Az étterembe járók figyelmét szeretné felkelteni a Gyermelyi áprilisban induló programjával, a Gyermelyi Tészta Szerdával.

Zwack pálinkák sikerei Ausztriában 

A Klagenfurtban rendezett World Spirits Award-on (Világ Párlatai Versenyen) a Zwack Nemes Erdei szeder, Fehéreper, Fekete Ribizke, a Tokaji Aszútörköly, valamint a gesztenyefahordóban érlelt Birs Pálinkák távozhattak arany éremmel.

Magyarul is Hotels.com 

Az Egyesült Államokban bejegyzett, dallasi székhelyû Hotels.com elindította magyar nyelvû oldalát, így a magyar fogyasztók magyar honlapcímen keresztül érhetik el a világ egyik legnépszerûbb szállásfoglaló oldalát.

Reneszánsz ételek - ételek reneszánsza 

Május 4-ig tekinthetõ meg a Reneszánsz ételek – ételek reneszánsza címû idõszaki kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, amelynek célja, hogy bemutassa a gasztronómiai kultúra újjászületését.

Aranykulcsos összejövetel  

Az Aranykulcsos szállodaportások havi összejövetelüket a Symbol Budapest rendezvényközpontban tartották februárban.

Reneszánsz ételek – ételek reneszánsza 

Május 4-ig tekinthető meg a Reneszánsz ételek – ételek reneszánsza című időszaki kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, amelynek célja, hogy bemutassa a gasztronómiai kultúra újjászületését.

NH Budapest Hotel: új Food & Beverage menedzser  

Március 10-tõl Karai Annamária vette át Buday Kornélia korábbi F&B menedzser munkáját az NH Budapest Hotelben.

Börze a Magyar Borok Házában 

Január végén borturizmus börzét rendeztek a Magyar Borok Házában a magyar borturizmus szolgáltatói, köztük a Nyitott Pincék Szövetség tagjainak részvételével.

Itt a Häagen-Dazs 

Az Aréna Plazában nyitotta meg elsõ magyarországi üzletét a Häagen-Dazs.

Szõlészet és pincészet 

A borászat háttériparát bemutató kiállításnak adott otthont január 23. és 26. között a Hungexpo.

Vezet a Theodora  

Négy éve piacvezetõ ásványvíz Magyarországon a Theodora, akárcsak a palackozója, a Kékkúti Ásványvíz Zrt.

Vince-napi borrandevú 

A január 19-20-án a Magyar Mezõgazdasági Múzeumban rendezett eseménysorozat ezúttal is jól sikerült.

Symbol Budapest: hét helyszín, hét hangulat 

Óbudán a Bécsi út 56. szám alatt megnyílt a Symbol Budapest: a hét különbözõ stílusú, kínálatú vendéglátóegységet magába foglaló gasztronómiai komplexumot egy több száz éves házban alakították ki.

Borút Minõség Védjegy 

Tíz európai ország szakembereinek konferenciáján (VinTour) megszületett az Európai Borút Minõsítési Rendszer az itáliai Coneglianóban.

Édes élet 

A Helibor Szövetkezeti Pincészet alkoholmentes szõlõmustja elnyerte az AMC Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy használati jogát.

Pataki János a cukrászok világszövetsége élén 

Tokióban a Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítõk Világszövetségének november végi közgyûlésén a megjelent 22 ország cukrászszövetségeinek küldöttei a magyar Pataki János cukrász mestert választották a szövetség elnökévé.

Európai Világörökségi Borvidékek 

A hét európai világörökségi borvidék – Loirevölgy és Jurisdiction of Saint-Émilion (Franciaország), Alto Douro (Portugália), Upper Middlerhein (Németország), Tokaji Történelmi Borvidék (Magyarország), Parco Nationale delle Cinque Terre (Olaszország), Neusiedler See (Ausztria) – képviselõi tanácskoztak október 16. és 18. között a Tokaji Borok Házában.

Szorosan együttmûködnek a boros és a pálinkás céhek 

November 16-án a Pannon Bormíves Céh Egyesület és a Pálinka Céh Egyesület képviselõi együttmûködési szerzõdést írtak alá a pannonhalmi Szent Márton nap ünnepi eseménysorozat alkalmából.

Tchibo üzlet Budapesten  

November 21-én a budapesti Aréna Plázában mutatta be elsõ magyarországi üzletét a vezetõ német kávégyártó cég, a Tchibo.

A földön felejtett fürt feltámadása 

A csúcsgasztronómia területén már sokfelé használják a világban, nálunk mostantól egy osztrák tulajdonú soproni borászat kínálja a verjus-t (ejtsd: verzsü), amely a zöld, vagyis éretlen szõlõ leve, és ecet, valamint citrom helyett használhatja a séf a konyhán.

Személyi változások a Danubius Hotels szállodáiban 

Több személyi változás lesz november 15-étõl a Danubius Hotels szállodáiban. Katz Péter, a Hotel Stadion igazgatója a DHSR Sárvár és a DHSR Bük szállodák igazgatója lesz.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!