A mesterséges intelligencia már a konyhában van

Az idei év egyik fontos konyhai trendjét, a mesterséges intelligencia (MI) adta lehetőségeket is bemutatják az idei Konyhakiállításon, amelyet február 28. és március 2. között tartanak a Papp László Budapest Sportarénában.

A mesterséges intelligencia (MI) adta lehetőségek már nem csak a lejárati időket figyeli, vagy bevásárlási listát készítő okos hűtőkben jelennek meg, hiszen

a legújabb modellek már alkalmasak arra is, hogy a tulajdonos ízlése, étkezési szokásai, vagy diétás igényei alapján receptjavaslatokat készítsenek, a konyhai asszisztens főzés közben diktálják a receptet, vagy segítenek az optimális sütési hőmérséklet és idő beállításában

- derül ki a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Okoskonyha irányítása tabletről
Okoskonyha irányítása tabletről
Fotó: Depositphotos

Az okos világítási rendszerek automatikusan állítják be a fényerőt és a színárnyalatokat, a főzéshez például erősebbet, a beszélgetésekhez pedig intimebb fényt biztosítsanak. Ezen felül az MI képes optimalizálni a háztartási gépek energiafelhasználását is, és segít felismerni, hogy melyik eszköz fogyaszt túl sok energiát, és javaslatokat tesz a hatékonyabb használatra.

Az okoseszközök mellett a kiállításon számos belsőépítészeti trend is bemutatkozik. Ilyen többek közt a japán és a minimalista skandináv dizájn találkozásából született japandi stílus is, amelyre a természetes anyagok, a nyitott polcok és a fogantyú nélküli bútorok a jellemzők.

Okoskonyhában a kívánt feladat elindítása a távolból
Okoskonyhában a kívánt feladat elindítása a távolból
Fotó: Depositphotos

A nagyszínpadon neves séfek és gasztrobloggerek tartanak bemutatókat, és betekintést nyújtanak az aktuális kulináris irányzatokba.

Gianni Annoni főzőbemutatójával minden nap találkozhat a közönség, a roma konyhát Gáspár Bea, az 1980-as évek sütemény klasszikusait Bernáth József mutatja be. Ambrus Éva egészséges ételeket, Pintér Mónika mentes ételeket főz, míg Hargitai-Kovács Andrea és Tápai Szabina bemutatóján a tudatos táplálkozás alaplépéseit ismerhetik meg az érdeklődők.

A szezonális és fenntartható alapanyagokról Kiss Lia és Beh Mariann bemutatóján lehet többet megtudni, de késtechnikai tanfolyamra is várják minden nap az érdeklődőket.

A kiállításon egész napos ingyenes konyhatervezési tanácsadásra is van mód.

 

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.