Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme

Bár az elmúlt hetekben felröppentek hírek az Onyx bezárásával kapcsolatban (erről mi is hírt adtunk), valójában nem is járhatnánk távolabb az igazságtól: ahelyett, hogy lakatot tenne kapuira az ország egyik legsikeresebb étterme, a jövőben két egységgel folytatja működését. 

Aki kíváncsi, hogy tavasztól hogyan fog egymást kiegészítve működni az új Onyx és az Onyx Műhely, január 25-től a „VOLT, VAN, LESZ” névre keresztelt vacsorákon elsőként ismerheti és kóstolhatja meg az étterem múltját, jelenét és jövőjét, tudósít a Dining Guide.

ONYX METAMORFÓZIS timeline / fotó: ONYX
ONYX METAMORFÓZIS timeline / fotó: ONYX

Az Onyx Metamorfózisa nem egyik napról a másikra történik, hanem összesen négy év eseményeit öleli fel:

A folyamat része volt 2020-ban, amikor nem csupán a világ, hanem az Onyx is lenullázta magát: a már-már legendássá vált este, az Utolsó vacsora során kalapáccsal szétverték a két Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermet.

Ezt követően szintén lényeges állomás volt a RELIKVIA vásár, ahol azokat a tárgyakat árverezték el, amelyek a csillagokkal járó elismerések megszerzéséig vezető úton játszottak meghatározó szerepet. A befolyt összegből született meg Magyarország első gasztronómiai és design témájú könyvtára.

Az átváltozás legmeghatározóbb és legizgalmasabb része talán mégis 2021 novemberében következett be, amikor megnyílt az azóta már Michelin-ajánlással és Zöld Michelin-csillaggal is elismert Onyx Műhely, az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere.  

Nem tévedünk, ha azt feltételezzük az étterem eddigi múltját és fejlődését ismerve, hogy az új egység bemutatásának és megnyitásának is igazán különleges módját választják: az Onyx Metamorfózisából az átvezetés az új Onyxba egy páratlan élményt kínáló vacsorasorozat. 

Niszkács Anna, Onyx ügyvezető-tulajdonos / Fotó: Onyx
Niszkács Anna, Onyx ügyvezető-tulajdonos / Fotó: Onyx

A vacsorákon január 25-től kezdődően kilenc fogást kóstolhatunk meg – februárban heti négy, majd márciustól heti öt napon, viszont ami az igazi érdekességet jelenti, hogy három különböző helyszínen - így lényegében egy este keretében három különböző vacsorával és három merőben eltérő élménnyel gazdagodhatunk, amire a tavaszi nyitást követően ebben a formában többé már nem lesz lehetőségünk. 

Tavasztól az Onyx Műhely és az új Onyx párhuzamosan működő szimbiózisának köszönhetően nem zsugorodni fog, hanem még színesebbé válik az ország gasztronómiai palettája. 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.