Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme

Bár az elmúlt hetekben felröppentek hírek az Onyx bezárásával kapcsolatban (erről mi is hírt adtunk), valójában nem is járhatnánk távolabb az igazságtól: ahelyett, hogy lakatot tenne kapuira az ország egyik legsikeresebb étterme, a jövőben két egységgel folytatja működését. 

Aki kíváncsi, hogy tavasztól hogyan fog egymást kiegészítve működni az új Onyx és az Onyx Műhely, január 25-től a „VOLT, VAN, LESZ” névre keresztelt vacsorákon elsőként ismerheti és kóstolhatja meg az étterem múltját, jelenét és jövőjét, tudósít a Dining Guide.

ONYX METAMORFÓZIS timeline / fotó: ONYX
ONYX METAMORFÓZIS timeline / fotó: ONYX

Az Onyx Metamorfózisa nem egyik napról a másikra történik, hanem összesen négy év eseményeit öleli fel:

A folyamat része volt 2020-ban, amikor nem csupán a világ, hanem az Onyx is lenullázta magát: a már-már legendássá vált este, az Utolsó vacsora során kalapáccsal szétverték a két Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermet.

Ezt követően szintén lényeges állomás volt a RELIKVIA vásár, ahol azokat a tárgyakat árverezték el, amelyek a csillagokkal járó elismerések megszerzéséig vezető úton játszottak meghatározó szerepet. A befolyt összegből született meg Magyarország első gasztronómiai és design témájú könyvtára.

Az átváltozás legmeghatározóbb és legizgalmasabb része talán mégis 2021 novemberében következett be, amikor megnyílt az azóta már Michelin-ajánlással és Zöld Michelin-csillaggal is elismert Onyx Műhely, az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere.  

Nem tévedünk, ha azt feltételezzük az étterem eddigi múltját és fejlődését ismerve, hogy az új egység bemutatásának és megnyitásának is igazán különleges módját választják: az Onyx Metamorfózisából az átvezetés az új Onyxba egy páratlan élményt kínáló vacsorasorozat. 

Niszkács Anna, Onyx ügyvezető-tulajdonos / Fotó: Onyx
Niszkács Anna, Onyx ügyvezető-tulajdonos / Fotó: Onyx

A vacsorákon január 25-től kezdődően kilenc fogást kóstolhatunk meg – februárban heti négy, majd márciustól heti öt napon, viszont ami az igazi érdekességet jelenti, hogy három különböző helyszínen - így lényegében egy este keretében három különböző vacsorával és három merőben eltérő élménnyel gazdagodhatunk, amire a tavaszi nyitást követően ebben a formában többé már nem lesz lehetőségünk. 

Tavasztól az Onyx Műhely és az új Onyx párhuzamosan működő szimbiózisának köszönhetően nem zsugorodni fog, hanem még színesebbé válik az ország gasztronómiai palettája. 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.