Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme

Bár az elmúlt hetekben felröppentek hírek az Onyx bezárásával kapcsolatban (erről mi is hírt adtunk), valójában nem is járhatnánk távolabb az igazságtól: ahelyett, hogy lakatot tenne kapuira az ország egyik legsikeresebb étterme, a jövőben két egységgel folytatja működését. 

Aki kíváncsi, hogy tavasztól hogyan fog egymást kiegészítve működni az új Onyx és az Onyx Műhely, január 25-től a „VOLT, VAN, LESZ” névre keresztelt vacsorákon elsőként ismerheti és kóstolhatja meg az étterem múltját, jelenét és jövőjét, tudósít a Dining Guide.

ONYX METAMORFÓZIS timeline / fotó: ONYX
ONYX METAMORFÓZIS timeline / fotó: ONYX

Az Onyx Metamorfózisa nem egyik napról a másikra történik, hanem összesen négy év eseményeit öleli fel:

A folyamat része volt 2020-ban, amikor nem csupán a világ, hanem az Onyx is lenullázta magát: a már-már legendássá vált este, az Utolsó vacsora során kalapáccsal szétverték a két Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermet.

Ezt követően szintén lényeges állomás volt a RELIKVIA vásár, ahol azokat a tárgyakat árverezték el, amelyek a csillagokkal járó elismerések megszerzéséig vezető úton játszottak meghatározó szerepet. A befolyt összegből született meg Magyarország első gasztronómiai és design témájú könyvtára.

Az átváltozás legmeghatározóbb és legizgalmasabb része talán mégis 2021 novemberében következett be, amikor megnyílt az azóta már Michelin-ajánlással és Zöld Michelin-csillaggal is elismert Onyx Műhely, az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere.  

Nem tévedünk, ha azt feltételezzük az étterem eddigi múltját és fejlődését ismerve, hogy az új egység bemutatásának és megnyitásának is igazán különleges módját választják: az Onyx Metamorfózisából az átvezetés az új Onyxba egy páratlan élményt kínáló vacsorasorozat. 

Niszkács Anna, Onyx ügyvezető-tulajdonos / Fotó: Onyx
Niszkács Anna, Onyx ügyvezető-tulajdonos / Fotó: Onyx

A vacsorákon január 25-től kezdődően kilenc fogást kóstolhatunk meg – februárban heti négy, majd márciustól heti öt napon, viszont ami az igazi érdekességet jelenti, hogy három különböző helyszínen - így lényegében egy este keretében három különböző vacsorával és három merőben eltérő élménnyel gazdagodhatunk, amire a tavaszi nyitást követően ebben a formában többé már nem lesz lehetőségünk. 

Tavasztól az Onyx Műhely és az új Onyx párhuzamosan működő szimbiózisának köszönhetően nem zsugorodni fog, hanem még színesebbé válik az ország gasztronómiai palettája. 


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.