Bezárás helyett két egységgel folytatja a főváros ikonikus étterme

Bár az elmúlt hetekben felröppentek hírek az Onyx bezárásával kapcsolatban (erről mi is hírt adtunk), valójában nem is járhatnánk távolabb az igazságtól: ahelyett, hogy lakatot tenne kapuira az ország egyik legsikeresebb étterme, a jövőben két egységgel folytatja működését. 

Aki kíváncsi, hogy tavasztól hogyan fog egymást kiegészítve működni az új Onyx és az Onyx Műhely, január 25-től a „VOLT, VAN, LESZ” névre keresztelt vacsorákon elsőként ismerheti és kóstolhatja meg az étterem múltját, jelenét és jövőjét, tudósít a Dining Guide.

ONYX METAMORFÓZIS timeline / fotó: ONYX
ONYX METAMORFÓZIS timeline / fotó: ONYX

Az Onyx Metamorfózisa nem egyik napról a másikra történik, hanem összesen négy év eseményeit öleli fel:

A folyamat része volt 2020-ban, amikor nem csupán a világ, hanem az Onyx is lenullázta magát: a már-már legendássá vált este, az Utolsó vacsora során kalapáccsal szétverték a két Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermet.

Ezt követően szintén lényeges állomás volt a RELIKVIA vásár, ahol azokat a tárgyakat árverezték el, amelyek a csillagokkal járó elismerések megszerzéséig vezető úton játszottak meghatározó szerepet. A befolyt összegből született meg Magyarország első gasztronómiai és design témájú könyvtára.

Az átváltozás legmeghatározóbb és legizgalmasabb része talán mégis 2021 novemberében következett be, amikor megnyílt az azóta már Michelin-ajánlással és Zöld Michelin-csillaggal is elismert Onyx Műhely, az ONYX Alkotói Közösség kreatív tere.  

Nem tévedünk, ha azt feltételezzük az étterem eddigi múltját és fejlődését ismerve, hogy az új egység bemutatásának és megnyitásának is igazán különleges módját választják: az Onyx Metamorfózisából az átvezetés az új Onyxba egy páratlan élményt kínáló vacsorasorozat. 

Niszkács Anna, Onyx ügyvezető-tulajdonos / Fotó: Onyx
Niszkács Anna, Onyx ügyvezető-tulajdonos / Fotó: Onyx

A vacsorákon január 25-től kezdődően kilenc fogást kóstolhatunk meg – februárban heti négy, majd márciustól heti öt napon, viszont ami az igazi érdekességet jelenti, hogy három különböző helyszínen - így lényegében egy este keretében három különböző vacsorával és három merőben eltérő élménnyel gazdagodhatunk, amire a tavaszi nyitást követően ebben a formában többé már nem lesz lehetőségünk. 

Tavasztól az Onyx Műhely és az új Onyx párhuzamosan működő szimbiózisának köszönhetően nem zsugorodni fog, hanem még színesebbé válik az ország gasztronómiai palettája. 


Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.
50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt 

Annak a férfinak jár a kártérítés, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé a lánc egyik amerikai tagjában.
Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola 

A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.
Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.