Partnerség a biztonságos utazás érdekében

Partnerség a biztonságos utazás érdekében 

Az esetleges orvosi költségek fedezésére, valamint a járattörlések és a poggyász biztosítására kötnek a legtöbben szerződést – mutatják az AXA Partners CEE adatai, aki partnerségre lépett a vezető cseh utazási technológiai szolgáltatóval, a Kiwi.com-mal.
Sokba fáj egy külföldi síbaleset

Sokba fáj egy külföldi síbaleset 

Akár 10 millió forintba is kerülhet, ha nincs utasbiztosításunk.
A január a téli utazási szezon

A január a téli utazási szezon 

A tél és az ünnepi időszak kiváló alkalmat ad arra, hogy elutazzunk a családdal és akár belföldön, akár külföldön hódoljunk kedvenc téli sportjainknak, vagy éppen elmenekülve a szürke időjárás elől, egy egzotikus helyen süttessük a hasunkat. Akár havas, akár napsütötte helyre vágyunk, a trendek szerint egyre nő az utazási kedv nemcsak nyáron, hanem a téli hónapokban is.
Szárnyalnak az utasbiztosítások

Szárnyalnak az utasbiztosítások 

Több biztosítási forma is megszenvedte, hogy az ügyfelek kénytelenek spórolni. Egyedül az utasbiztosítások szárnyalnak, amelyeknél minden eddigi rekord megdőlt a nyaralási szezon végére - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
Horvátország mindent vitt idén a magyar nyaralók körében

Horvátország mindent vitt idén a magyar nyaralók körében 

Hatalmas fölénnyel nyerte Horvátország az idei nyarat a magyarok körében a legnépszerűbb úti célok között. Az olasz és görög tengerpartot is sokan választották, az utazók zöme Európán belül ment nyaralni, majdnem felük valamelyik szomszédos országba, derül ki a Bank360.hu utasbiztosítást kötők adatai alapján készült összesítéséből.
Fapados-e a fapadosok utasbiztosítása?

Fapados-e a fapadosok utasbiztosítása? 

A statisztikák szerint a magyarok fele szokott utasbiztosítást kötni külföldi utazása előtt: vannak, akik a fapados repülőjegy foglalásakor bólintanak rá a cég biztosítási ajánlatára, míg mások inkább a klasszikus utasbiztosításokat preferálják.
Járatkésésre is van megoldás

Járatkésésre is van megoldás 

Ha valaki nem önszántából, hanem például járatkésés miatt nem tud időben el- vagy haza indulni, akkor bizonyos esetekben számolhat kártérítéssel.
Kiutazás: Horvátország, Olaszország, Görögország a sorrend

Kiutazás: Horvátország, Olaszország, Görögország a sorrend 

Fölényesen megelőzte a többi úti célt Horvátország  a magyarok körében a nyár eddig eltelt részében az utasbiztosítási adatok alapján. A dobogóra még Olaszország és Görögország fért fel.
Stratégiai partnerség a VISTA és a CIG Pannónia között

Stratégiai partnerség a VISTA és a CIG Pannónia között 

Magyarország egyik legnagyobb utazási irodája, a VISTA 2023. július 18-tól csak a CIG innovatív utasbiztosításait kínálja ügyfeleinek az utazásokhoz.
Az utazási kedvvel nőtt a biztosítások díja is

Az utazási kedvvel nőtt a biztosítások díja is 

Az utazási kedv a megkötött biztosítások száma alapján csaknem 30 százalékkal nőtt az év első hat hónapjában, az utasbiztosítások átlagdíja pedig 0,6 százalékkal emelkedett ebben az időszakban.

Extrém sportág esetén extrémek a biztosítási kritériumok is 

Suhajda Szilárd tragédiájáról szinte  mindenki hallott idehaza az elmúlt napokban. Egy ország szorított azért, hogy életben találja Suhajda Szilárdot az érte küldött mentőcsapat a világ legmagasabb hegyén, de sajnos nem így történt. A hegymászó extrém sportolóként volt ismert. Kíváncsiak voltunk arra, vajon biztosítási oldalról milyen szabályok vonatkoztak rá. Erről kérdeztük a szakértőket.

Ausztria nyerte a telet a magyaroknál 

Minden negyedik magyar Ausztriába ment az idei télen pihenni vagy síelni a külföldre utazók közül, harmaduk a téli sportok miatt kelt útra – derül ki a Bank360.hu három hónap utasbiztosítási adatait elemző összegzéséből. A legmagasabb árú biztosítási szerződéseket több hónapos amerikai utakra igényelték, a kalandvágyók Réunion szigetét és a Himaláját is megcélozták.

Közel duplájára nőtt az utasbiztosítás iránti kereslet 

Több mint 21 ezer utasbiztosítást kötöttek az utazás előtt állók tavaly december elejétől idén január közepéig, ami 85 százalékos emelkedés éves összevetésben - közölte saját adatai alapján a Netrisk.hu. online biztosításközvetítő kedden az MTI-vel.

Milliókba fájhat egy síbaleset külföldön 

Hatmillió forintot is kifizethet az a síelő, aki nem köt utasbiztosítást és külföldi pályán szenved balesetet - hívta fel a figyelmet az Allianz Hungária Zrt. az MTI-nek hétfőn elküldött közleményében.

Ennyibe fáj, ha baj történik a nyaraláson 

Míg 2019-ben az UNION Biztosító átlagosan körülbelül 150 ezer forintot fizetett ki azoknak, akikkel valamilyen baj történt a nyaralás alatt, addig az idei szezonban már a negyedmillió forintot is elérheti a külföldön betegség vagy baleset miatt orvosi kezelésre szoruló, vagy például a poggyász eltűnése, esetleg az autó meghibásodása miatt anyagi kárt szenvedett ügyfelek ellátásának és kártérítésének átlagos költsége - derül ki a biztosító blogján megjelent legfrissebb cikkből.

Az idei nyár abszolút győztese a horvát tengerpart 

Augusztusban Horvátország volt a magyarok legnépszerűbb úti célja a Bank360.hu adatai alapján, honfitársaink 36 százalékuk ide ment nyaralni.

Verhetetlen a tengerpart a magyaroknál, főleg, ha horvát 

A júliusban megkötött utasbiztosítások több mint kétharmada tengerparti nyaralásra szólt. A legnépszerűbb úti cél Horvátország volt, a legdrágább biztosítás pedig meghaladta a 180 ezer forintot – derül ki a Bank360.hu utazási indexéből.

Alig emelkedtek az utasbiztosítások díjai  

A Netrisk.hu biztosításközvetítő portál adatai szerint a nyár első felében értékesített utasbiztosítások napi átlagdíja 622 forint volt, ami a járványt megelőző, három évvel korábbi 607 forintos szintet is mindössze néhány százalékkal haladja meg.

Végre utazunk - de a biztosítások szerint a tengerpartra 

Mediterrán tengerpartokra szólt a júniusban kötött utasbiztosítások kétharmada - derült ki a  Bank360.hu adataiból. Mutatjuk a toplistát. 

Elemzés: a városnézés vezet, de már sokan utaznak tengerpartra 

Márciusban és áprilisban még Ausztria volt a legnépszerűbb úti cél az online utasbiztosítást kötők körében, májusban viszont Olaszország ugrott az élre. Már sokan mentek tengerpartra, de még a városnézés volt a legnépszerűbb program - derül ki a Bank360.hu adataiból. 

Idén visszatérhet a rendes kerékvágásba az utasbiztosítási piac 

Az előző évek korlátozó intézkedéseinek feloldása visszahozta az utazási kedvet: a Netrisk.hu vezető biztosításközvetítő portálon május közepéig értékesített utasbiztosítások száma már közelíti a koronavírus-járványt megelőző 2019-es év azonos időszakának kötési szintjét. Az utasbiztosítások napi átlagdíja idén 720 forint, ami mindössze néhány százalékkal haladja meg a három évvel ezelőtti szintet - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Új szereplő az utasbiztosítási piacon 

Elindította utasbiztosítási oldalát a Bank360.hu site,  amely alapvetően hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portált működtet.

„Covidálló” termékekkel készülnek a biztosítók a nyári utazási szezonra 

Az utasbiztosítások és útlemondási biztosítások piaca nagyot változott az elmúlt egy évben, folyamatosan igazodva a járvány teremtette igényekhez. A belföldi termékek piaca is komoly felfutást mutat – erről is szó esett a Travel Expert első adásában.

Covid-fedezet ezentúl a Wizz utasbiztosításában 

A Wizz Air-nél ezentúl az utasbiztosítási csomag része a COVID-19 biztosítási fedezet.

Jelentősen változik az utasbiztosítás az Emirates-nél 

A légitársaság most bejelentette, hogy mind az értékhatárt, mind a fedezett kockázatok körét jelentősen kibővíti. Az utasok számára többletköltséget nem jelentő biztosítás a 2020. december 1-jét követő foglalások után minden fedélzeti osztályon, bármely célállomásra történő utazás esetén automatikusan érvényes.

Így utaztak idén a magyarok 

Teljesen rendhagyó az idei év a koronavírus miatt, amely átszabta a nyaralási, utazási terveket is. Sokan az eredetileg elképzelt tengerparti nyaralást felcserélték hazai helyszínre, de akadnak, akik nem változtattak elképzeléseiken és külföldre utaztak - írja a Világgazdaság. 

Utasbiztosítási infók COVID idején 

Az Allianz Hungária utasbiztosítással kapcsolatos közleménye a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Koronavírus: mikor fizet a biztosító? 

Amennyiben az út során betegszik meg az ügyfél, akkor a legalapvetőbb utasbiztosítás is fedezi az orvosi ellátást vagy az esetleg szükségessé váló útmegszakítás költségeit, feltéve, hogy az utazás a járvány kihirdetése előtt kezdődött - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken az MTI-vel.

Poggyászgondok és betegségek keserítik a magyarok nyaralását 

Főleg a repülős utaknál érik bosszúságok az utasokat a járattörlések, késések, poggyászkárok miatt - derült ki a Groupama Biztosító kutatásából.

A külföldre utazók 60 százaléka köt biztosítást 

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs igazgatójának elmondása alapján már a külföldre utazó magyarok 60 százaléka köt biztosítást, ez pedig javuló arány az előző évek alig 50 százalékához képest.

Az utasbiztosítást a szomszédban sem érdemes elhanyagolni 

Horvátország az egyik legnépszerűbb úti cél a hazai utazók körében: tavaly 599 ezer magyar összesen majdnem 3 millió éjszakát töltött el Horvátországban.

Az uniós kártya nem váltja ki az utasbiztosítást 

Külföldi utak esetében teljes védelmet az európai egészségbiztosítási kártya (eek) csak utasbiztosítással kiegészítve nyújt - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.

Még több bevétel utasbiztosításokból 

Meghaladta a 11,3 milliárd forintot az idei év első 9 hónapjában a biztosítási szektor utasbiztosításokból származó díjbevétele, ami a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján 26 százalékos emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) legújabb elemzésében kedden.

Kockázat az utazás alatt? 

Megfelelő fedezetet nyújtó utasbiztosítás nélkül nem érdemes elindulni külföldre, még a szomszédos országokba sem. Az utasok, sőt sokszor az utazási irodák körében is gyakori tévhit, hogy az EU országaiban az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) elegendő, pedig az nem nyújt fedezetet hazaszállításra és magánorvosi költségekre, és nem nyújt assistance szolgáltatásokat.

Új biztosításfajta a külföldön rekedtek hazautaztatására 

Akik most fizetik be nyári utazásuk előlegeit valamelyik irodában, júliustól nagyobb biztonsággal számíthatnak arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátják a pénzüket. Egy új biztosításfajta pedig garanciát nyújt ilyen esetekben a külföldön rekedtek hazautaztatására is. Ez a védelem azonban semmilyen módon nem helyettesíti a klasszikus utasbiztosítást – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Képes utasbiztosítási termékismertetők segítik az összehasonlítást 

Az utazási szezon közeledtével megélénkült az utasbiztosítások iránti érdeklődés is. Egy uniós irányelvnek köszönhetően az ügyfelek eligazodását a széles választékban már egységes, könnyen érthető, piktogramokkal ellátott terméktájékoztatók is segítik, függetlenül attól, hogy utazási irodában vagy online csatornákon tájékozódnak – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Napi 800 forintért törhetjük kezünk-lábunk 

Az utasbiztosítások elárulják: így nyaralt idén a magyar - derül ki a Netrisk. hu elemzéséből.

Hosszú hétvégék: utasbiztosítás nélkül ne utazzunk!  

Közeledik az október 23-i hosszú hétvége és az őszi szünet. Egyre többen terveznek rövid kiruccanást ezekre a napokra, ugyanakkor a kiutazóknak csupán kevesebb, mint a fele köt utasbiztosítást. Ha biztosítás nélkül utazunk külföldre, komoly anyagi kockázatot vállalunk – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Javuló tendencia az utasbiztosítások terén 

Becslések szerint a magyar kiutazók 40-45 százaléka köt utasbiztosítást, ami javuló tendencia - mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője. 

580 forint volt az utasbiztosítások átlagos napidíja 2016-ban 

A Netrisk.hu adatai szerint 2016-ban naponta egy főre átlagosan 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülő ügyfelek, ami tavalyhoz képest 7 százalékos átlagdíj-növekedést jelent. A legnagyobb online biztosításközvetítő portálon a kötések 40 százaléka az utazást megelőző napon, további 14 százaléka az utazás napján született. A síelni indulóknak – elsősorban a magasabb mentési és ellátási költségek miatt – a teljes átlagnál több mint 30 százalékkal magasabb díjat, napi 760 forintot kell átlagosan kifizetniük, többnyire (75 százalékban) ausztriai síutakra.

Idén először választották meg az Év Utazási Biztosítóját 

Kitalálja, melyik társaság kapta a legtöbb szavazatot?

Fontos határidő közeleg az utazási irodák számára 

Az ősz fontos kötelező biztosítási időszak az utazási irodáknak, utazásszervezőknek is, ekkor újíthatják meg vagyoni biztosítékukat, amely nélkül nem működhetnek. A piacon jelen lévő biztosítók 10 év alatt több mint másfél milliárd forint kárkifizetést teljesítettek.

Minden harmadik külföldre utazó magyarnak van utasbiztosítása 

Kockázatos vakon megbízni a bankkártyás utasbiztosításokban külföldön, ezek többségét ugyanis valamilyen módon, például egy kinti vásárlással be kell élesíteni ahhoz, hogy működjön a szolgáltatás – állítja a CLB független biztosítási alkusz cég. De van olyan bank, amelyiknél előre be kell jelenteni a kiutazást, mert csak így lép életbe a pluszszolgáltatás, amely egyébként sokkal szűkebb körű fedezetet nyújt a balesetekre, mint egy külön kötött utasbiztosítás. Évente több millió magyar utazik külföldre, de csak minden harmadiknak van valamilyen biztosítása.

Ezt kell tudni az utasbiztosításokról 

Hamarosan indul a nyári utazási szezon - ebből az alkalomból az utasbiztosításokkal kapcsolatos összes fontos tudnivalót összefoglalta dr. Horváth Péter, a MABISZ utasbiztosítási bizottságának elnöke. 

Lassabban bővült az utasbiztosítási piac 

Csaknem 11 milliárd forint díjbevétellel zárt az utasbiztosítási piac tavaly a Netrisk.hu adatai szerint, a néhány százalékos növekedést nem a biztosítottság javulásának, hanem a külföldi utazások számának emelkedése eredményezte - közölte az online biztosításközvetítő portál pénteken az MTI-vel.

A felelősségbiztosítás fontosságára figyelmeztet a MABISZ 

Egy külföldi síelés során nem elég csak arra figyelemmel lenni, hogy a család minden tagja és az autó is biztosítva legyen, mindenképpen érdemes olyan biztosítást kötni, ami felelősségbiztosítási elemet is tartalmaz – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Napi 540 forint: ennyit költöttünk utasbiztosításra tavaly 

Átlagosan napi 540 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők tavaly, ami alig tér el a 2014-es adattól - közölte saját adataira hivatkozva a Netrisk.hu internetes alkusz szerdán.

Alkalmazkodnak az utasbiztosítók a terrorveszélyhez 

Az utóbbi idők terrorcselekményeit figyelembe véve sokakban felmerülhet a kérdés, hogy utasbiztosításuk mire terjed ki, ha külföldre utaznak - a helyzetre néhány hazai utasbiztosító már reagált.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!