hirdetés

400 éve működő családi pékség ment csődbe Ausztriában

Likviditási nehézségek miatt csődeljárás indult a felső-ausztriai  Weinhäupl nevű pékség és cukrászda pénzügyi nehézségeinek rendezése érdekében - írja a GD Consulting.

hirdetés

A cukrászda és pékség fogalommá vált a környéken, Innviertel Turisztikai Hivatala is látványosságként hivatkozik rá weboldalán. A családi vállalkozás feljegyzések alapján az elmúlt négy évszázadban folyamatosan tevékenykedett. A likviditási nehézségek miatt a pékség nem tudja fizetni a többnyire bankok felé fennálló félmillió eurós kintlévőségét.

Fotó: weinhaeupl.eu
Fotó: weinhaeupl.eu

Fotó: weinhaeupl.eu
Fotó: weinhaeupl.eu

A felső-ausztriai branaui járásban található Altheim községben bejegyzett vállalkozás 12 munkavállalót foglalkoztatott. A pénzügyi nehézség a koronavírus járvány alatti időszakban a visszaeső kereslet miatt keletkezett, amelyet az idei évben elszabadult energia árrobbanás tovább tetézett - olvasható a csődeljárással kapcsolatos tudósításban.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk