hirdetés

Idei FIABCI-díjazottak

A világ legnagyobb ingatlan szakmai szövetsége, az 1951-ben alakult párizsi székhelyű FIABCI Magyar Tagozata idén huszonharmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot. A negyvennégy jelentkező között idén is több szálloda bemutatkozott és ért el sikereket.

hirdetés

A szállodák kategória I. helyezettje a Mystery Hotel Budapest (Sundell Estate Nyrt.) lett, a zsűri különdíját a Hard Rock Hotel Budapest (Redwood Real Estate Holding) nyerte el, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) különdíját pedig a Monastery Boutique Hotel (Kapu Váralja Üzemeltető Kft.) kapta.

A nívódíj pályázat nyertese, illetve az örökségvédelmi kategória I. helyezettje a Komáromi Csillagerőddel pályázó Városliget Zrt. lett.

A díjazottakról:

Mystery Hotel Budapest

Az épület eredetileg 1896-ban a szabadkőművesek Magyarországi Symbolikus Nagypáholyának épült. A 82 szobás, ötcsillagos butikhotel fejlesztésének a legfőbb kritériuma az volt, hogy a történelmi szempontból nagy jelentőségű épület visszakapja az eredeti hangulatát és szellemiségét. A 2019-es New York-i Gold Key Awards két kategóriában (Best Lobby – Luxury; Best Room – Luxury) is a fianilsták közé választotta és ezzel Európa legjobb Luxus Lobby és Luxus Szoba kategóriájának győztese lett.

Hard Rock Hotel Budapest

A VI. kerületi Ó utca és Nagymező utca sarkán felépült 133 szobás lifestyle szálloda a Hard Rock Hotel International első saját üzemeltetésű európai szállodája. A századforduló építészetét idéző, az utcaképbe illeszkedő épület egy modern rézötvözet fémlemez koronát kapott, amivel a sarki tömeg megfelelő hangsúlyt és egy modern, különleges befejezést kap.

Monastery Boutique Hotel Budapest

Az ingatlanfejlesztés célja, az országos műemlékvédelem alatt álló egykori kapucinus rendház felújítása és a szállodává alakítása gondos építéstörténeti vizsgálatot követően. Az épület múltjához méltó 47 szobás boutique szálloda került kialakításra Buda egyik legszebb fekvésű utcájában, a Fő utcában. Helyenként az eredeti bontott falak tűnnek elő, valamint a régi lépcsőház és a külső ablakkeretek is nosztalgikusan a régi korokat idézik. Az épületben található olyan rész, ahol a márványpadlós, hófehér falú, boltíves folyosó pontosan az eredeti kolostor hangulatát kelti életre.

Az ünnepélyes díjátadóra november 23-án került sor a Danubius Helia szállodában.

(forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk