hirdetés

Szállásért táncórát vagy nyelvleckét

Idén tizenegyedik alkalommal startol el a Settimana del Baratto, azaz magyarul Barter Hét. A hagyománnyá vált szolgáltatás november 18-tól egészen november 24-ig várja a vállalkozó kedvű szálláskeresőket.

hirdetés

Az akció egyszerű és nagyszerű. Több olasz vendéglátóhelyen ezekben a napokban ingyen szállhat meg bárki, ha hajlandó érte megdolgozni. Természetesen nem mosogatni és szobát takarítani kell. A settimanadelbaratto.it oldalon mindenki megtalálja az akcióban részt vevő szállásokat fotókkal, leírásokkal, térképekkel, véleményekkel. Mindezek mellett pedig ott van a szállás kívánságlistája is - írja a sokszínuvidek.

Ebből a kívánságlistából ki lehet választani a cserealapot, a munkát, amivel a kedves vendég fizethet. Akad vendéglátó, aki nyelvleckéket szeretne, mások képregényt, táncleckét, minőségi fotókat vagy éppen házias ételek főzését kéri, de természetesen a legtöbb szállásadó rugalmas, és meghallgatja a vendégek ötleteit is. A lényeg, hogy a Barter Héten senki nem pénzzel fizet.

Külön jó hír, hogy az akció idén már nem csak Olaszországra korlátozódik, 68 országban lehet hasonlóan szállást foglalni, így Horvátországban, Egyiptomban, Írországban, Spanyolországban, Máltán, Svájcban, de még az Egyesült Államokban is. Nincs más teendő tehát, mint ellátogatni az akció oldalára, kiválasztani a szállást, és megegyezni a tulajdonossal a cserealapról. Azok se ijedjenek meg, akik a héten már nem tudnak utazni, hiszen az akcióban részt vevők közül több száz házigazda nemcsak a Settimana del Baratto hetében, hanem egész évben fogadja a barterajánlatokat a vendégektől. A listán sajnos hazai szállásadó hely még nem szerepel, de ki tudja: ami késik, nem múlik, talán jövőre itthon is kedvet kap egy-két hotel vagy vendégház. Addig is, bátran nézelődjön mindenki a jelenleg részt vevők körében.

(forrás: sokszinuvidek.24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk