hirdetés
hirdetés

A Ryanair felfüggeszti járatait a következő helyeken

Négy romániai repülőtérről van szó, ahonnét kivonul  2023 tavaszától kezdve a Ryanair légitársaság, közölte szerdán a Boardingpass.ro légi közlekedési szakportál.

hirdetés

Amint a portál közölte: a diszkont légitársaság a nagyváradi, a temesvári, a nagyszebeni és a suceavai repülőtérről induló valamennyi járatát felfüggeszti meghatározatlan időre. A Ryanair nem vonul ki teljesen Romániából, a bukaresti, kolozsvári, és jászvásári repülőtérről március után is összesen 41 járatot üzemeltet.

Kérdésükre a légitársaság azt közölte, hogy a négy repülőteret a "hosszú távú ösztönző lehetőségek hiánya" miatt kénytelenek elhagyni.

Nagyváradról jelenleg a londoni Stansted repülőtérre, illetve a Milánó közelében levő bergamói repülőtérre indulnak Ryanair járatok. Ezeket március végétől már nem indítják. Nem indulnak már újra a téli hónapokra felfüggesztett bolognai és weezei járatok sem.
Temesvárról Bergamóba és Bukarestbe repültek az ír légi társaság gépei, a bukaresti járatokat már korábban felfüggesztették, a bergamóiakat március végétől szüneteltetik.
A Ryanair kivonulása a nagyszebeni repülőteret érinti a leginkább, ahonnan kilenc irányba szálltak a diszkont légi társaság gépei. A trevisoi, brüsszeli, dublini és bécsi járatok március végéig repülnek még, a bolognai, billundi, corfui, milánói és liverpooli járatokat már a téli hónapokra felfüggesztették, de ezek sem indulnak újra tavasszal.
A suceavai repülőtérről szintén március végéig lehet még Ryanair géppel repülni Brüsszelbe, Dublinba, Manchesterbe, Milánóba, Rómába és Trevisóba. Az innen működtetett bécsi járatot már korábban felfüggesztették.
Az Ebihoreanul.ro portál szerint Nagyvárad önkormányzata 2020 őszén állapodott meg a légitársasággal arról, hogy 800 ezer eurós támogatás ellenében négy nemzetközi járatot indít az akkor frissen korszerűsített repülőtérről. Az összeg felét a szerződés aláírásakor fizették ki, a másik felét a járatok újraindításakor. Három hónappal a támogatási szerződés lejárta után a Ryanair bejelentette a távozását.
    

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk