hirdetés
hirdetés

Amikor a lengyelek, az amerikaiak és a magyarok együtt ünnepelnek

LOT Polish Airlines május elején közvetlen járatokat indít Budapestről New Yorkba és Chicagóba. Az ezen alkalomból rendezett nyitó gálát a Budapest Marriott Hotel báltermében tartották. 

hirdetés

Az eseményen beszédet mondott Jerzi Snopek, magyarországi lengyel nagykövet, David J. Kostelancik, a budapesti Amerikai Nagykövetség követtanácsosi rangú helyettes misszióvezetője, Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, valamint Maciej Wilk, a LOT operatív igazgatója is.

„Szeretek úgy gondolni a LOT-ra, mint az álmodók vállalatára. (…) Ez azt jelenti, hogy ez egy vállalat, ahol az emberek álmai valóra válnak.” - mondta Maciej Wilk. Így talán nem véletlen, hogy a légitársaság flottáját az utóbbi időben Dreamlinerekkel bővíti.

Maciej Wilk, a LOT operatív igazgatója

A LOT operatív igazgatójától megtudtuk, hogy Budapest a lengyel légitársagág második euróai bázisa. Elmondása szerint május elejéig a magyar a legnagyobb Európai piac volt közvetlen new yorki vagy chicagoi összeköttetés nélkül. Mindez annak ellenére, hogy Budapestről átlagosan 20%-kal többen utaztak New Yorkba, mint Varsóból. Az operatív igazgató kiemelte, hogy az új járat cargo lehetőséget is tartogat: nagyjából 12 tonna árut tudnak szállítani egy út alatt.

A tervek szerint az év feléig 60 magyar légiutas-kísérő teszi meg a Budapest - New York és a Budapest - Chicago utat. A Budapest-New York út 9 óra 45 percet vesz majd igénybe, egy héten négszer lesz elérhető: hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap. A Budapest-Chicago vonalon pedig 10 óra 15 perces repülési idővel kell számolni keddenként és szombatonlént. 

 

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai