hirdetés
hirdetés

Fél évre kitiltják a szabálytalankodó taxisokat a Várból

Hat hónapra megtagadhatja a Budai Vár védett övezetébe való behajtást a szabálytalankodó taxisoktól az I. kerületi önkormányzat parkolási cége, hangzott el a polgármester tájékoztatóján.

hirdetés

A módosítás azért vált szükségessé, mert az utóbbi időben a Budai Vár védett övezetében elszaporodtak a KRESZ szabályait rendszeresen megszegő taxisok által elkövetett közlekedési szabálysértések, ami elégedetlenséget váltott ki a vári lakók körében - írja az euronews.com.

A taxik védett övezetbe behajtása az eddigi szabályozás szerint jogszabálysértés esetén sem volt korlátozva, ezen változtatott a gyakori szabálysértések hatására a helyi rendelet.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos
 

„Ezzel a döntéssel végre valódi eszköz kerül a Budavári Önkormányzat kezébe a szabálysértő taxisokkal szemben” – hangsúlyozta az I. kerület polgármestere, V. Naszályi Márta, aki Rendezzük a budavári taxis közlekedést címmel tartott sajtótájékoztatót.

Elmondta, hogy a taxis szervezetekkel, az érintett fővárosi partnerekkel, valamint a lakossággal folytatott egyeztetések után körvonalazódott a frissen elfogadott módosítási javaslat.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk