hirdetés
hirdetés

Hatalmas késések az Eurostar vasúton

Ugyan az EU és az Egyesült Királyság megállapodott róla, hogy a vasúti közlekedés még legalább kilenc hónapon keresztül a jelenlegi formájában működik majd az országok között, a francia vámőrök már március elején elkezdtek arra készülni, hogy a brexit egyszer valószínűleg valóban megtörténik majd - írja az Index.

hirdetés

Az EU villámgyorsan átmeneti szabályokat alkotott, hogy hard brexit esetén se omoljon össze Európa közlekedése. Párizs és London között közlekedik az Eurostar, így Franciaország az egyik olyan ország, amelyik érintett vasúti fronton a brexitben. A francia vámőrök március eleje óta elkezdték nagyon komolyan venni a munkájukat, és minden utast alaposan ellenőriznek.

 

Ez jelentős fennakadásokat és várakozási időt okoz a francia-brit határszakasz francia oldalán, elsősorban a párizsi Garde du Nord pályaudvaron, valamint a La Manche csatorna alatti alagúthoz vezető autópályán, ahol több tíz kilométeren várakoznak a teherszállító járművek. A 17 ezer francia vámőr fizetésemelést, valamint létszámemelést követel a Brexit rájuk háruló várható következményei miatt.

A késések mostanra annyira súlyosak lettek, hogy az Eurostar több járatát törölni kellett a napokban, az Eurostar honlapján pedig azt kérik az utasoktól, hogy lehetőleg foglalják át a jegyüket április 3. utánra, eddig tart ugyanis az előre bejelentett fokozott vámellenrőzéses demonstráció. A brexit legfrissebb fejleményeiről ebből a cikkünkből tájékozódhat, például arról, hogy mi történt Theresa May már kétszer leszavazott javaslatával.

(forrás: Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk