hirdetés
hirdetés

Kiderültek az első Sólyom célállomások

Brüsszel, London, Párizs, Milánó, Frankfurt, Stockholm és Amszterdam, ezeket a városokat fogja először repülni a Sólyom Airways – tudta meg a Világgazdaság.

hirdetés

Az első útvonalakat mindenre kiterjedő piackutás eredményei alapján választották ki, mondta el a lapnak Lucsik János, a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. ügyvezető igazgatója.

A lap szerint a European Aviation szeptember végéig folyamatosan adja át a repülőgépeket a Sólyom Airwaysnek, az első augusztus 18-án érkezik. A magyar légitársaság Boeing 500-as repülőgépei 110 üléses – 12 business és 98 turista – kialakításban repülnek majd. Az online értékesítés a tervek szerint augusztus közepén indul, az első körben paypal megoldással. Augusztus 1-jén kétlépcsős, nyílt pályázatot írnak ki 51 árucsoporta a minősített beszállítói adatbázis létrehozásához.

A Sólyom nagyszabású és ambiciózus tervekkel bír 2017-re már 50 darabos flottával számolnak, köztük 10 szélestörzsű géppel (Airbus 330-as), amelyek akár New Yorkot, Pekinget is elérhetik.

Az AIRportal korábbi híre szerint a Sólyom Airways megkapta a pilóták és a légiforgalmi irányítás közti rádióforgalmazásban használatos hívójelét. A légitársaság járatait a "Hungarian" hívójel (callsign) alatt fogja majd szólítani a légiforgalmi irányítás mindenhol a világon, kiegészítve azt az adott járat járatszámával. Az új magyar légitársaság számára kijelölésre került a 3 jegyű ICAO kód is, amely a "HUN" lesz, írja az oldal. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk