hirdetés
hirdetés

Nem teljesítette a Budapest Airport a privatizációs szerződésben vállaltakat

Nem teljesítette maradéktalanul a privatizációs szerződésben vállalt fejlesztéseket a Budapest Airport (BA) tavaly a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) álláspontja szerint - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

hirdetés

A lap úgy tudja, hogy jelenleg egyeztetés folyik az állami szervezet és a Ferihegyi repülőtér üzemeltetője között, az állami vagyonkezelő azután dönt a szükséges intézkedésekről. A vagyonkezelő a lapot arról tájékoztatta, hogy a Ferihegyi repülőtér kezelője évente küld jelentést az MNV-nek a magánosítás kapcsán kötött vagyonkezelési szerződésben vállalt fejlesztési kötelezettségek teljesítéséről. E dokumentum szerint az MNV két egymást követő év viszonylatában vizsgálja a teljesítés mértékét. Az MNV a Magyar Nemzet érdeklődésére megállapította azt is, hogy bár 2008-ban a BA túlteljesítette a szerződésben előírt fejlesztési kötelezettségeit, ám ez a 2009-es elmaradásnál alacsonyabb mértéken történt. Az MNV erről hivatalosan értesítette is a repülőtér üzemeltetőjét, a fejlesztések elmaradásáról az egyeztetések pedig már megkezdődtek a két fél között. Ezek eredményétől függően mérlegeli majd a vagyonkezelő a fejlesztési kötelezettségek teljesítése érdekében teendő további intézkedéseket. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk