hirdetés
hirdetés

Rekord negyedéves nyereség a Singapore Airlines csoportnál

A 2023/24-es pénzügyi év első 3 hónapjában a Singapore Airlines történetének legmagasabb nettó nyereségét érte el.

hirdetés

Az előző pénzügyi év első negyedéves, 370 millió dolláros nyereségét 98,4%-kal sikerült növelnie és ezzel elérte a 734 millió dollárt. Az utazási korlátozások teljes feloldását követően, a nyári szezon kezdetére az előző év azonos időszakához képest 32,4%-kal nőtt a férőhely kapacitás.

depositphotos / teamtime
depositphotos / teamtime

A Singapore Airlines és a Scoot összesen 8,4 millió főt, 65,5%-kal több utast szállított, mint a tavalyi év azonos időszakában. Járataik átlagosan 88,9% kihasználtsággal üzemeltek.

Ebben a negyedévben 4 géppel bővült a légitársaság flottája, a csoport 199 gépet üzemeltet, 134 Singapore Airlines, 55 Scoot és 7 cargo gép áll rendelkezésükre. A gépek átlagéletkora 6 év 11 hónap, ezzel a SIA csoport a légitársaságok között az egyik legfiatalabb és leginkább költséghatékony gépparkkal rendelkezik. A kínai járatok folyamatos újraindításának köszönhetően jelenleg Singapore Airlines és Scoot járatokkal összesen 36 ország, 116 célállomása érhető el. A kereslethez igazodva a légitársaság a téli szezonban növelni fogja kapacitását többek között az ausztrál pontokra és a frankfurti útvonalon.

A Singapore Airlines 2023 februárjában, a légitársaságok között elsőként vezette be a korlátlan és ingyenes fedélzeti wifi szolgáltatást business class utasai és PPS club tagjai számára, majd 2023. július 1-től ezt kiterjesztette minden utasára, aki regisztrál a Krisflyer törzsutas programba.

2023 júniusában, immár ötödik alkalommal a Singapore Airlines kapta meg a „World’s Best Airline” címet a Skytrax díjátadón és további 3 kategóriában is első helyen végzett az utasok szavazatai alapján (Best First Class Airline, Best First Class Comfort Amenities, és Best Airline in Asia). A Scoot kapta a „Best Long Haul Low-cost Airline” címet és a második helyet érte el a „World’s Best Low-cost Airlines” kategóriában.

(forrás: Singapore Airlines / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk