hirdetés
hirdetés

A fesztiválszezon felgyorsíthatja a majomhimlő terjedését Európában

Afrikán kívül a legnagyobb majomhímlő járvány törhet ki Európában, mivel beköszöntött a nyár és ezzel együtt a fesztiválszezon is - figyelmeztetnek járványügyi szakemberek.

hirdetés

A majomhimlő egy olyan vírusfertőzés, amely többnyire kiütéssel és magas lázzal jár. Közeli fizikai érintkezés útján terjed, beleértve a nemi érintkezést is. Terjedhet testnedvekkel, bőrön, nyálkahártyán át. De mindenképpen szoros fizikai érintkezés útján - írja az euronews.hu.

Európában eddig 1500 megerősített esetet regisztráltak, ami az összes megbetegedés 85%-át jelenti."Beléptünk a nyári hónapokba az északi féltekén. Elindult a nyári turizmus, a különböző pride rendezvények, zenei fesztiválok és más tömeges összejövetelek. - mondta Dr. Hans Kluge, a WHO európai igazgatója. Ezek a rendezvények a fiatal, szexuálisan aktív és rendkívül mobilis embereket szólítják meg. A majomhimlő nem ok arra, hogy lemondjuk az eseményeket, hanem egy lehetőség arra, hogy élesítsük a fiatalok odafigyelését és elővigyázatosságát.”

Az Egészségügyi Világszervezet szerint létfontosságú, hogy a rendezvényszervezők elmondják az embereknek, hogyan védekezzenek. A szervezet azt tanácsolja, hogy ha valaki gyanítja, hogy tünetei vannak, akkor el kell szigetelődnie otthon, kerülnie kell a társas érintkezéseket, beleértve a szexuális kapcsolatokat is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk