hirdetés
hirdetés

A síhütték nyitvatartását kérik az osztrák sífelvonók

Ausztriában a zárlat idején is működhetnek a síterepek, a hütték azonban csak elviteles szállítással üzemelhetnek. A felvonósok a normál nyitvatartás engedélyezését kérik.

hirdetés

Ausztriában a november 22-től 0:00 órától hatályos kijárási korlátozás pontos részletszabályait a zárlat (lockdown) életbe lépése előtt pár órával közölte a szövetségi egészségügyi minisztérium. Ennek értelmében az élsport és a szabadtéri sport bekerült a kijárási korlátozás alóli kivételek közé. A közeli testi kontaktussal nem járó szabadtéri sportok a 2G-szabály mentén így továbbra is folytathatóak - írja a GD Consulting.

Korcsolyázni és síelni szabályosan, érvényes oltási-, vagy védettségi igazolás birtokában jelenleg is lehet Ausztriában. Fontos, hogy a járványhelyzet miatt 2 méteres távolságtartási kötelezettség van érvényben, ennél közelebb csak az egy háztartásban élők, illetve az egymással közvetlen kapcsolatban állók tartózkodhatnak. A sífelvonókon és az állomásokon FFP2 maszk viselése továbbra is kötelező. Az osztrák sífelvonók érdekképviseleti szerve nevében, Franz Hörl kezdeményezte, hogy a síelők számára ellátást szolgáló vendéglátó egységek, a síhütték nyitva tarthassanak. A rendelet értelmében csak elvitelre tarthatnak nyitva. Az Ausztriai Sífelvonók Szakszervezetének elnöke szerint a hütték nyitvatartása a síelők biztonsága érdekében is elengedhetetlen az Alpok változékony időjárása miatt.

A szállodák és éttermek főszabályképpen a „lockdown” alatt zárva vannak szerte Ausztriában. A lockdown ellenére nyitva tartó nagyobb osztrák síközpontok listája ITT.

Ausztria hétfőtől szigorította a beutazási szabályokat: csak az oltottak, a koronavírus-betegségen fél éven belül átesettek és az érvényes negatív PCR-teszttel rendelkezők utazhatnak be az országba - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon hétfőn, írja az MTI. Hozzátették: az antigén- és antitesttesztek ezzel egyidejűleg "a beutazás tekintetében érvényüket vesztik", kivéve, ha a védettség igazolása egy oltás igazolásával és amellett az annak beadása előtt készült pozitív antitestteszt birtokában történik. Az ORFK tudatta azt is, továbbra is be lehet utazni a mintavételtől számított 72 órán belüli PCR-tesztről szóló orvosi igazolás birtokában. Az új szabályozás kivételként tekint az ingázókra, akikre a továbbiakban is a "3G szabály" vonatkozik. (Elnevezését a beoltott, gyógyult vagy tesztelt személyek, németül geimpfte, genesene oder getestete Personen kifejezésből képezték.) Az ingázók esetében a PCR-tesztek érvényessége a jelenlegi 7 napról 72 órára csökken, az antigénteszteknél pedig a jelenlegi 48 óra helyett 24 óra lesz az érvényesség. A diákok továbbra is használhatják a beutazáshoz az iskolában kapott tesztigazolásukat, az úgynevezett Ninja-Pass-t - tette hozzá a rendőrség.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk